Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29018)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
18-03-2016, 08:55:55

DoRe 2016-03-16 19:58:59
Witajcie;)
Mam pytanie. Właśnie dostałam skierowanie od ZeUSa do sanatorium w ramach prewencji...jadę do Iwonicza Zdroju Sanatorium Uzdrowiskowe Stomil Ziemowit.
Nigdy nie byłam w takim sanatorium, będę się czuła jak dziecko we mgle;)))Jest to moja pierwsza rehabilitacja po operacji (operacja 6 miesięcy temu). Za wszystkie rady i opinie będę bardzo wdzięczna;)
Ps. Po wypadku nic się nie dzieje i mam nadzieję, że tak zostanie;)
Pozdrawiam wszystkie Szyjeczki;)
Dora
Witam :)
Ja byłam we wrześniu pierwszy raz w sanatorium. W Ustroniu. Kiedy weszłam do holu, pomyślałam "co ja tutaj robię?" i gdyby nie odległość ok.500km to bym chyba uciekła.
Należę do "młodzieży" wśród seniorów, a tam, w holu, zobaczyłam ludzi w większości dużo starszych, mocno schorowanych, co było widoczne. Ogrom nieszczęść mnie poraził.
Czułam się jak w innym świecie. I nie to że nie mam empatii, wręcz odwrotnie, bardzo mnie to poruszyło.
Na szczęście, wypatrzyłam wśród tłumu do rejestracji kobietkę wiekowo do mnie zbliżonym, i zaproponowałam jej wspólne zamieszkanie. I to był strzał w dziesiątkę!! podobny temperament, wspólne długie spacery, podobne poczucie humoru :)
Skupiłyśmy się na zabiegach, ćwiczeniach, prowadzeniu diety, rozmowach.
To co zapowiadało się tak przygnębiająco, wspominam teraz ciepło i z sentymentem. Bardzo pilnie korzystałam z zabiegów , co podreperowało moje zdrowie, a i zyskałam przyjaciółkę :)
Nadal cały czas ćwiczę i skutecznie uciekam przed operacją. Objawy są na minimalnym poziomie, i jest ok.
Także, co do sanatorium, skup się na zabiegach, i będzie ok. Powodzenia !
cały czas przed... to już cztery lata ;)
gość
18-03-2016, 11:08:18

roberto może w trakcie choroby zwyczajnie mniej pracujesz, więcej leżysz....? Przeanalizuj :)
Początkujący
18-03-2016, 11:36:22

analizowałem - cykl dnia jest bez zmian, bo jestem cały czas w domu , nie pracuję nigdzie nie leżę też więcej... już dawno to zauważyłem - za każdym razem tak jest gdy mam nawet lekką infekcję wtedy dużo lżej na kręgosłupie.
Początkujący
18-03-2016, 14:56:40

Witajcie Szyjki :)
mam pytanie czy jak się jest na zwolnieniu 182 dni i odbębni się w tym czasie sanatorium to składając wniosek o zasiłek rehabilitacyjny jeszcze raz mogą wysłać do sanatorium w czasie tego zasiłku rehabilitacyjnego? Pilne podpowiedzcie??
Początkująca
18-03-2016, 20:50:47

Lidiabe, dziękuję za ciepłe słowa. Liczę na to, że odpowiednie zabiegi, klimat i spacery usprawnią mnie i będę mogła niedługo wrócić do pracy. Póki co przypominam trzcinkę;)))))
Pozdrawiam Wszystkich;)
Dora
gość
19-03-2016, 19:32:46

Cwiety jeśli dr Cię zawezwie na komisję i stwierdzi, że sanatorium poprawi Twój stan, to mogą Cię wysłać, chyba że coś źle wiem. Ale mi np. ortopeda napisała, że nie mogę jechać i się rehabilitować i Zus to uznał. Podobno wystarczy się przeziębić i lekarz rodzinny może napisać o przesunięcie terminu itd... I tak przesuwając można uniknąć jak się bardzo nie chce :P
Początkująca
25-03-2016, 19:52:18

Życzę Wam, Kochani,
aby te święta wielkanocne
wniosły do Waszych serc
wiosenną radość i świeżość,
pogodę ducha, spokój, ciepło i nadzieję.
Vika 2004 C6/C7 implant węglowy 2005 C5/C6 implant wchłanialny 2007 C4/C5 inplant Peek 2010 C4/C5 płyta przednia
gość
25-03-2016, 20:18:04

Wesołego alleluja!!!😊
Dużo radości, mało bolesności , pogody ducha i słonecznej aury na te wiosenne święta wszystkim szyjką życzę. ☀
Kamila 18.06. 2015 - C5/C6 - Implant Synthes
gość
25-03-2016, 20:25:29

PS. A myślałam że już wszyscy na Facebooku 😉.
Pozdrawiam serdecznie i mam nadzieję że forum przetrwa. 😃
Kamila 18.06. 2015 - C5/C6 - Implant Synthes
Początkujący
25-03-2016, 20:48:51

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: