Witam, ponownie wszystkich.. byłem dziś u swojej lekarki - specjalista rehabilitacji i :
- według niej operacja nie ma sensu i nic nie da, bo zwyrodnienia są na zbyt wielu poziomach.. ale to jej opinia.. według niej tylko leczenie zachowawcze.
- lekarce nagrałem wszystkie badania na pendrive - ma to obejrzeć na spokojnie, bo ona jest przyjezdna a laptopa ze sobą nie wozi, a w gabinecie brak...
- dostałem skierowanie na zbiegi NFZ typu : laser, prądy itp. tylko że wycelowane w odcinek szyjny.. bo wcześniej miałem bardziej wycelowane na prawą stronę.. tam gdzie bolało... na masaże kręgosłupa z NFZ nie dawała skierowania i tak nic to nie pomagało.. kazała też tak jak Wy poszukać dobrego speca o terapii manualnej.. dała mi jeden namiar na taką osobę w Łodzi - fizjoterapeuta z tytułem doktora pracujący w szpitalu ale przyjmuje też prywatnie.
- Poproszę osoby z Łodzi lub okolic o polecenie na priv dobrych speców od terapii manualnej.. kilka już dostałem.. dzięki
- z tych moich wyników nie ma jakieś dużej obawy że przy intensywnej terapii manualnej/manipulacji kręgosłupa, że nie wyjdę z gabinetu o własnych siłach.. trochę się tego obawiam.
- Dobry rehabilitant/fizjoterapeuta zapoznaje się też z wynikami obrazowymi pacjenta?
- czyli dla własnego spokoju skonsultować to z neurologiem.. może ktoś w końcu obejrzy moje wyniki z płyty :)
- basen w moim przypadku jak najbardziej wskazany?
pozdrawiam