Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29023)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
12-02-2014, 11:56:19

Kochani, czy też macie takie problemy ze skontaktowaniem się z operatorem PO?...
mój RMI przedstawia 3 przepukliny na poziomach powyżej operowanego oraz uciskający na lewą stronę osteofit... mój operator sugerowal rehabilitację- jestem już po stacjonarnej ( 3 tygodnie na oddziale) i ambulatoryjnej (po 10 zabiegów), po tej rehabilitacji miałam pisać sms-y do operatora (na które nie odpisywał) w końcu udało mi się dodzwonić, ale powiedział,że jest na urlopie i mam pisać po 10.02... i znów to samo... na sms-y nie odpisuje, a telefonów nie odbiera... a mój "przyjaciel" ból zniechęca do wszystkiego...
operacja: 30.09.13; discektomia C6/C7 ze stabilizacją międzytrzonową LFC 5mm peek
Wtajemniczona
12-02-2014, 12:00:51

Aniait,
nie ustawaj w próbach i nie zniechecaj się. neuro zazwyczaj operuja lub konsultują. ja miałam podobnie. pojechałam na oddział. dok mówi, ze jak ie odbiera to nie moze. potem oddzwania. pisze do niego smsy. czasem mam wraznie, że go nękam. ale zdrowie jest moje.
nie czytaj opisów. mozna się łatwo wkręcić, a neuro i tak sam ogląda płytkę. mam doświadczenie w opisie z niedawna. osoba opisująca nie umiała opisac kręgosłupa po operacji. napisała takie bzdury, że tylko grubego sznura szukać :( spokój :)
ps. próbowałaś prywatnie?
Wypadek 02.2009. długa rehabilitacja. zabieg 14.11.2013 (dyscektomia c5/c6, stabilizacja przestrzeni PEEK Cornestrone)
Forumowicz
12-02-2014, 15:43:04

Witam walczacych i się nie poddajacych.Anianit w moim przypadku tez był moze nie sam problem z kontaktem a ilośc polączen od 10 do 20.To prawda albo sie trafia gdy operuje lub sie szykuje do operacji-niechcą być rozpraszani.Musisz sie dowiedziec czy przyjmuje prywatnie jesli tak to warto w taki dzień dzwonic-powinien odebrac.Przewaznie po takim telefonie mój operator mnie przyjmowal nawet bez kolejki na szybko i dwa razy telefonicznie udzielal porady tj wyjasnienia....próbuj....do skutku .........piotr...
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Początkujący
12-02-2014, 16:37:36

Ma ktoś z was może opinię na temat doktora Jarosława Sakowskiego ordynatora neurochirurgii w szpitalu wojskowym we Wrocławiu przy uliicy Weigla? idę do niego prywatnie na konsultację w/s jednopoziomowej artroplastyki odcinka szyjnego kręgosłupa i nie wiem co sądzic?
Początkująca
12-02-2014, 17:51:19

Szyjko, Piotrze- ja przez tydzień wiszę na linii, by się dodzwonić do operatora. Piszę kilka sms-ów i oczywiście dzwonię, bo inaczej mogłabym sobie pisać do Wielkanocy. Czasem mi aż głupio,że tak wydzwaniam, ale jakie mam wyjście? Dzwonię, gdy przyjmuje w przychodni i prywatnie, nawet po kilkanaście razy dziennie.
Szyjko, o tym uciskającym osteoficie i przepuklinach poinformował mnie operator telefonicznie, gdy oglądał wynik-jeszcze zanim ja go dostałam.
operacja: 30.09.13; discektomia C6/C7 ze stabilizacją międzytrzonową LFC 5mm peek
Wtajemniczona
12-02-2014, 18:27:22

Dziku, dr Sakowski jest ok. reszta na priv.
Anianit,
to w takim razie jest dziwne. mój do jest bardzo zajęty, ale w koncu daje znak. nie chcesz pojechać na oddział? może warto. albo zapisać się prywatnie.może ma sekretarkę? z tego, co piszesz wynika, że dok się interesuje. może a teraz taki czas? a co mówi pani w rejestracji w przychodni? nie może Cię zapisać na wizytę?
Wypadek 02.2009. długa rehabilitacja. zabieg 14.11.2013 (dyscektomia c5/c6, stabilizacja przestrzeni PEEK Cornestrone)
gość
12-02-2014, 18:53:41

Lidiabe Interesuje mnie Dolny Śląsk i mogą być województwa ościenne.Do Nowej soli nie idzie się dodzwonić do Zgorzelca też pani rehabilitantka podpowiedziała że Wałbrzych ma krótsze terminy znowu Neuro powiedział aby w Wałbrzychu nie robić bo jakość zła.
Ależ mnie ten chory kraj w...a normalnie,najlepiej aby człowieka całkiem pogięło i się położyć pod szpitalem.
gość
12-02-2014, 19:16:06

No cóż to trochę odległe rejony, ja jestem zachodpom. ale moja córka robiła ostatnio prywatnie w Radomiu (głowy, termin z dnia na dzień,ceny przystepne, a i jakość dobra), i w Grójcu(bark, szybko, testują nowy b.dobry sprzęt) ;)
Wtajemniczona
12-02-2014, 22:55:19

Dino 73 we Wrocławiu w Szpitalu Uniwersyteckim na Borowskiej terminy były przystępne, dobra jakość i wyczerpujący opis. Nie polecam Szpitala 40 lecia na Kamieńskiego jakość fatalna a opis żaden, Szpitala Wojskowego na Weigla neurochirurg odradzał.
Beciu i Piotrze dużo siły na nadchodzące dni.
Dana 2009-08-03 - wypadek 2009-09-09 - pierwsze MRI zalecana operacja 2012-06-19 - drugie MRI 2012-10-29 - operacja C5/C6 i C6/C7 implanty stałe
Forumowiczka
13-02-2014, 07:29:40

Wiesiu uściski ze Śląska :)
Super, że jesteś i czytasz.
faktycznie wykruszamy się z forum, ale jak ja was tutaj odkryłam, to obiecałam sobie, że ja tego nie zrobię. To, czego najbardziej potrzeba w czasie podejmowania decyzji o operacji to informacja od ludzi, którzy już ją mają za sobą ale nie 2-3 miesiące temu, tylko całe lata temu.
jest też Spinka i Zosia. no i Janusz :)
A co u Zosi? macie kontakt? Miała chyba mieć jakiś zabieg ostatnio... chyba że to była imienniczka Zosi?
Asia

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: