Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29023)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowicz
08-01-2012, 15:42:52

Jeśli Ksiądz może by politykiem?
ks Janusz
Forumowicz
08-01-2012, 16:02:45

W naszym kraju Grześ z Rudego 102 potrafiłbym poprowadzić bolid F1 więc ..... wszystko możliwe
Forumowiczka
08-01-2012, 18:00:51

pytanie za 100 pkt:
Jeżeli mam implant w szyi to wiem, że nie wszystkie zabiegi można potem brać na ten odcinek. Czy na lędźwiowy mogę wszystkie?
Coś mnie troszeczkę tam pobolewa i nie wiem czy tak działa pogoda, czy troszkę podrażniłam. pole magnetyczne na lędźwiowy chyba nie dochodzi do szyi? A prądy można brać? Lub akupunkturę z prądem?
macie jakąś wiedzę w tym temacie?
Asia
Początkująca
08-01-2012, 18:23:50

W temacie zabiegów nie jestem zorientowana, ale zastanawiają mnie te bóle w odcinku lędźwiowym u Ciebie. I mam w związku z tym pytanie, czy coś tam miałaś przed operacją szyjną, czy pojawiło się teraz?
Pytam, ponieważ u mnie z lędźwiowym i całą resztą oprócz szyi było do operacji OK, zupełnie żadnych problemów, a teraz szyja się uspokoiła,( czasem tylko bolą ramiona /barki, jak się zbyt energicznie ruszam), ale z lędźwiowym trudno wytrzymać. Kombinuję z poduszkami pod oparcie, z krzesłami, staram się za długo nie siedzieć przy kompie, ale cały czas boli. Zastanawia mnie, że ból pojawił się teraz, około 2 m-ce po operacji szyjnej. Sypnął się następny odcinek, czy jeszcze się "układa"?
Joanna
Forumowiczka
08-01-2012, 18:42:56

lędźwiowy chyba sama spaprałam w czasie rehabilitacji szyi przed operacją. Ćwiczyłam Mckenziego i m.in też kazano mi odpowiednio siedzieć, spać itd. Miałam podkładać sobie podpórkę pod lędźwiowy, żeby prosto siedzieć (to miało też pomóc na szyjny). i chyba wtedy zwichnęłam stawy w jakimś odcinku lędźwiowego, bo nagle pojawiły się takie klujące bóle w plecach. Raz też była rwa do nogi przez około 3-4 godz. Zrobiłam rezonans jak pojawiły się "mrówki" w nogach bo jeszcze się łudziłam że to nie od szyi tylko to od tego lędźwiowego i okazało się, że owszem mam tam wypukliny ale bez cech ucisku korzeni i rdzenia. No i to w sumie przesądziło o operacji szyjnego bo tam miałam dotykany rdzeń, więc te "mrówki" to niestety były aż stamtąd.
Potem pokazywałam ten rezonans neurochirurgowi, który stwierdził - "eee tam, nic pani tam nie ma :). Niech pani przestanie tak wyginać te plecy to stawy w lędźwiowym się zagoją, pewnie pani je zwichnęła przy tych manipulacjach z podpórką".
Faktycznie po jakimś czasie się uspokoiło. A teraz coś znów lekko szarpie do nogi i nie wiem dlaczego. Rezonans był pól roku temu w maju. A tamtą krótką rwę miałam przed tym rezonansem a potem okazało się, że nie ma cech ucisku korzeni., więc też nie wiem dlaczego bolało.
W każdym razie nie zamierzam panikować, tylko trochę temu odcinkowi pomóc i nawet jak coś tam się jeszcze ustawia inaczej, to chciałam ewentualne stany zapalne wygoić.
Przy okazji przestanę się schylać i zacznę w końcu uginać kolana :). Swoją drogą niby wszystko wiem co powinnam robić, to kurcze dlaczego nie robię? Oj ale głupia jestem......
Może też trochę pogoda wpływa na te nerwy, front za frontem nas nawiedza.
Asia
Forumowicz
08-01-2012, 18:53:08

Przestań się mazgaić
To pogoda bo mnie dzisiaj ręce od łokci w dół tak drętwiały , że ... zmieniłem avatar :):):)
Czy wypukliny mogą się cofnąć ?
Te osoby , które mi przesłały dwoje MRI dziękuję bardzo .
Wtajemniczona
08-01-2012, 18:56:00

Raf....nie 'podburzaj" naszego Wielebnego!..)
Irku...troszkę tego Zakopca Tobie zazdroszczę!..
Asiu...Oprócz 4 przepuklin w szyjnym (2 juz zrobione).które sobie pomaszerowały do rdzenia...mam również stwierdzone 4 w lędżwiowym:(..Jedna sobie bardzo upadobała worek oponowy i uciska na rdzeń..:(
Chodziłam do świetnego rehabilitanta...młody,przystojny i DOBRY w tym czym się zajmuje...! Ale Drogi - 8 dyszek za pół godzinki...
Teraz chciałam za darmochę....i mam to co mam:(
Ale wracając do odcinka lędżwiowego i bólu związanego z tym....ON własnie mi zalecił proste ćwiczenie. 3 razy dziennie po 5 skłonów na wyprostowanych ,złączonych nogach.Dłońmi na dół - na ile pozwala kręgosłup...
Mnie to POMAGA!...
Spróbuj....
Pozdrawiam....Dobrej nocy bez bólu!..wszystkim życzę...
Halina z mielopatią....
Rafał...obejrzałam...Jestem pod wilekiem wrażeniem...
Masz rację....trzeba polubić swój kręgosłup!!!:-
Początkująca
08-01-2012, 19:07:36

Uff, chyba słowa Twojego neurochirurga sobie wydrukuję i powieszę w widocznym miejscu. Trochę się uspokoiłam,bo rzeczywiście gdyby coś u mnie miało być, to pewnie bym odczuwała coś w nogach, jakieś rwy itp (ODPUKAĆ!!!!!!!!!!!!!!!) . To prawda, że chyba wszyscy kombinujemy, żeby szyjki nie uszkodzić, nie przeciążyć i pewnie bardziej obciążamy lędźwiowy. Mi też z tym zginaniem kolan nie bardzo wychodzi, zawsze sobie przypomnę, jak już zaboli.
Ktoś Ci zalecił rehabilitację, czy to Twoja inicjatywa?
Joanna
Forumowicz
08-01-2012, 19:07:51

kreatorka 2012-01-08 19:56:00
Chodziłam do świetnego rehabilitanta...młody,przystojny
kurde też bym tak chciał ale żeby była młoda,zgrabna ..... reszta - nie ważne
Po tym filmiku tak sobie pomyślałem - stękam i *** , że mnie wyklepali,licznik cofnęli , jakieś zamienniki wstawili i mi źle.
A ten gość z filmiku .... psia krew on nawet nie ma co marzyć o odciskach na rękach baaa założę się że marzyłby o żylakach na nogach ..........
Forumowiczka
08-01-2012, 19:10:05

Czy wypukliny mogą się cofnąć ?
Cytat od mojej pani neurolog: źródła medyczne podają, że przepukliny/wypukliny nie mogą się cofnąć. W swojej praktyce spotkałam jednak osoby, u których przepukliny się nieznacznie zmniejszyły"
Chłopie a gdzie WIARA?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Ośrodek neurorehabilitacji z pegiem i tracho Lublin
Cześć.Syn jest po bardzo ciężkim urazie czaszkowo mózgowym ,po stabilizacji miednicy.Wybudzony od tygodnia z niewielką komunikacją typu wodzenie oczami I ściskanie prawą ręką.Szukamy ośrodka w okolicy Lublina neurorechabilitacji opieki całodobowej.Jakieś podpowiedzi może .Marta
szukam miejsca dla taty po zawale i w stanie wegetatywnym , który wciąż jeszcze jest w programie budzikowim ale tylko do sierpnia...
Drodzy Wszyscy! dzień dobry! Nazywam się Joanna, mój tata rok temy 16.05 miał rozległy zawal, był długo niedotleniony, niestety nie wybudził się ze śpiączki, nie odzyskał świadomości; przebywa w programie NFZ budzikowim w Sawicach; niedługo minie rok, prognozy nie są optymistyczne; na jesieni musimy znaleźć mu inne miejsce. jesteśmy z Poznania, tata jest teraz 500 km od nas na Podlasiu, to nas wykańcza.. chcemy znaleźć ośrodek xblziej, wiemy, ze trzeba liczyć się z kosztami... ale czy ktoś w ogole wie o dobrym miejscu w Wielkopolsce? pielęgniarki mwoiac do ZOLu go, a przecież ws tyscy wiemy, ze to wyrok.. chciałabym zawalczyć jeszcze ... proszę, jeśli macie takie doświadczenia lub wiedzę, gdzie mogłabym spawrdzac? pytać? bo nie wiem od czego zacząć....
gość
DM1
Cześć choruje na dystrofie miotoniczna typu 1 od 10 lat czy ktoś jest w podobnej sytuacji? Proszę o kontakt na maila weronikakolodziejczak33@gmail.com
gość
Caspr 2
Czy mając objawy neurologiczne oraz przeciwciała anty-CASPR2 w surowicy można mówić o przypadkowym znalezisku ?
Reklama: