Anitko
Jestem lekko ponad miesiąc po operacji odcinka szyjnego (pisałam o tym bodaj 5 str wcześniej)
przejdę do rzeczy, od kiedy wiedziałam już, że nie ucieknę przed operacją, postanowiłam działać wielokierunkowo i spróbować uzyskać dla siebie jak najszybszą i najlepszą pomoc. Wczesną wiosną tego roku konsultowałam się m.in. z prof Haratem z Bydgoszczy ze strony:
http://neuroporadnia.pl/
Wysłałam zapytanie z prośbą o konsultację i podjęcie się ewentualnego zabiegu, następnie dosłałam wynik MRI (zzipowana zawartość płytki + opis).
Drogą mailową (a następnie papierowy dokument tradycyjną pocztą) dostałam kwalifikację na zabieg (refundowany przez NFZ)z terminem przyjęcia do szpitala wojskowego na 29 listopada 2011.
Tak się złożyło, że uzyskałam też nieco później możliwość zrobienia operacji szybciej i bliżej mojego miejsca zamieszkania, więc skwapliwie z niej skorzystałam (czas grał ogromną rolę, bo mam niedowłady i zaniki mięśniowe).
Ale 'moje' miejsce jest wolne ....może to niedorzeczna myśl i nie praktykuje się tego,przypadek przypadkowi nierówny itd.
Ale może jednak byłoby to możliwe żebyś Ty zajęła to miejsce? Dlaczegóż by nie sprawdzić? ....
Jak zdecydujesz się spróbować zadziałać, najlepiej mailowo/telefonicznie, służę skanem mojego zaświadczenia z wyznaczonym terminem (na pocztę mailową) byś miała punkt odniesienia.
Serdecznie ozdrawiam Wszystkie Kochane Szyjki :)
Co u mnie,od strony physis i psyche, napiszę w chwili 'natchnienia' .... ale ciężko mi o nią ostatnio :/
Gość 2011-07-24 18:25:28 Mariko, na 6 tygodni przed końcem zwolnienia lekarskiego trzeba złożyć wniosek o świadczenie rehabilitacyjne. Pierwsze dokumenty pomagały mi wypełnić panie z firmy w której pracowałam. Dlaczego tak długo mam czekać? Hm, myślałam, że to normalna kolej rzeczy. Tyle się czeka w wojskowym szpitalu w Bydgoszczy na oddziale dr. Harata. Ciężko się dostać do specjalistów, ale jakoś udało mi się dostać do neurochirurga o nazwisku Litwinowicz, no i zapisali mnie w kolejkę nr 800. Lekarz orientacyjnie określił termin około 1,5 roku. No więc czekam.
Pozdrawiam Anita