Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
01-12-2009, 14:34:08

Witam Witam dzwoniła do mnie Dorotka na miejsce dojechała bez problemów ma zaaplikowane trzy zabiegi dziennie ma zamiar wypoczywać i zwiedzać Świeradów i okolice przesyła pozdrowienia za moim pośrednictwem . i ja dołączam do pozdrowień Janusz
Forumowiczka
02-12-2009, 08:37:49

Można by się w ptaków śpiew wsłuchiwać w ciszy panującej na naszym wątku

Biorąc pod uwagę motyw przeowdni to chyba dobrze -
WSZYSCY ZDROWI

Wracając do nurtu towarzyskiego -Spineczko czy w Chacie znajdzie się krzesełko czy mam się zatroszczyć o poduszeczkę?
Monia i Ela rpoznają nas bez problemu przy stoliku

Pozdrawiam i sama urywam się w kilkudniową leśno-wiejską ciszę Z.
Forumowiczka
02-12-2009, 08:59:55

Rzeczywiście, w naszym temacie wiatr hula! Pusto!
To na pewno dlatego, że Wielebny wszystko omawia na Skype z dziewczynami
Jedynie Irek zagląda.
hamer 2009-12-02 09:37:49
Wracając do nurtu towarzyskiego -Spineczko czy w Chacie znajdzie się krzesełko czy mam się zatroszczyć o poduszeczkę?

Krzesełko będzie - ale tradycyjne, drewniane. Może więc poduszeczka się przyda pod plecki?
DZIEWCZYNY!!!
Stolik jest zarezerwowany od 13.00 na hasło SPINKA

Nie jestem pewna czy będę pierwsza więc musicie je zapamiętać...

U mnie wietrzna pogoda i od razu bark bardziej się odzywa . Na czwartek jestem umówiona z rehabilitantem u mnie w domu wieczorkiem... .
gość
02-12-2009, 10:24:50

Rzeczywiście, w naszym temacie wiatr hula! Pusto!
To na pewno dlatego, że Wielebny wszystko omawia na Skype z dziewczynami cool
Jedynie Irek zagląda. (cytat)

Nie Droga Spineczko wielebny jakoś podupadł na zdrowiu i nie ma siły siedzieć przed komputerem , a po za tym rozpoczęły sie rejestracje na nowy rok i tak z złością powiem do neurochirurga na NFZ udało mi sie zarejestrować na 25 05.2010 bardzo bliski termin co? a od dziś rejestrowali na rehabilitację a od poniedziałku zaczynam biegać za dalszymi skierowaniami . Spinko obiecuje jak mi odpuści trochę będę się częściej odzywał ale teraz czuje się okropnie Pozdrawiam Janusz
gość
02-12-2009, 10:43:52

Janusz - co ma oznaczać " ..czuję się okropnie .." , czy masz na uwadze dolegliwości bólowe fizyczne jakiejś części ciała (w domyśle - kręgosłupa) czy też marny nastrój, zdenerwowanie którego powodem są np. kolejki w przychodniach czy przed gabinetami lekarskimi.
Twoja odpowiedź jest dla mnie b. ważna gdyż jak wiesz i mnie niechybnie czeka operacja podobna do Twojej.
Więc chciałbym jak najwięcej wiedzieć o tym okresie - po operacyjnym.

Pozdrawiam Ciebie, Zosię i wszyyyyyystkich forumowiczów .

St.Św.
gość
02-12-2009, 13:29:39

Gość 2009-12-02 11:43:52 Janusz - co ma oznaczać " ..czuję się okropnie .." , czy masz na uwadze dolegliwości bólowe fizyczne jakiejś części ciała (w domyśle - kręgosłupa) czy też marny nastrój, zdenerwowanie którego powodem są np. kolejki w przychodniach czy przed gabinetami lekarskimi.
Twoja odpowiedź jest dla mnie b. ważna gdyż jak wiesz i mnie niechybnie czeka operacja podobna do Twojej.
Więc chciałbym jak najwięcej wiedzieć o tym okresie - po operacyjnym.

Pozdrawiam Ciebie, Zosię i wszyyyyyystkich forumowiczów .

St.Św.

ST.Św. Tak jak już mówiłem czekam na operację odcinka L-s to on daje mi się we znaki ale nie tylko on od paru dni boli mnie potwornie odcinek piersiowy a zwłaszcza podczas chodzenia nie wiem czy jest to wynikiem mojego odcinka szyjnego czy też inny powód ale jest tak że nawet nie mam siły siedzieć przed komputerem ani nawet czytać mi się nie chce chociaż uwielbiam czytanie . Pewno i częściom mojego nastroju jest też fakt oczekiwania na telefon z kliniki na kiedy będzie zaplanowana moja operacja a wedle zapewnień mojego neurochirurga planowanie i wykonywanie telefonów do pacjentów ma się odbyć w grudniu i oby przed świętami bo inaczej to chyba wyjdę z siebie i stanę obok . Pozdrawiam Janusz
Forumowiczka
02-12-2009, 15:14:14

zanzibar 2009-12-02 11:24:50
Droga Spineczko wielebny jakoś podupadł na zdrowiu i nie ma siły siedzieć przed komputerem , a po za tym rozpoczęły sie rejestracje na nowy rok i tak z złością powiem do neurochirurga na NFZ udało mi sie zarejestrować na 25 05.2010 bardzo bliski termin co? a od dziś rejestrowali na rehabilitację a od poniedziałku zaczynam biegać za dalszymi skierowaniami . Spinko obiecuje jak mi odpuści trochę będę się częściej odzywał ale teraz czuje się okropnie Pozdrawiam Janusz

Oj, to bardzo sie zmartwiłam Twoim stanem zdrowia! Dopiero na maj termin??? Co za kraj...
I jeszcze to oczekiwanie na telefon w sprawie operacji lędźwiowego... Wielebny, trzymaj się, nie daj się, oby do wiosny!!!

Paweł, a Ty już podjąłeś decyzję o operacji czy jeszcze się zastanawiasz?
Początkująca
02-12-2009, 16:32:10

Witam!
Cieszę się że są takie fora jak wasze.
stwierdzono u mnie obustronne wypadanie krążka międzykręgowego na poziomie C5-C6. Konsultowałam się z dwoma neurochirurgami - dr W. Koszewski doradza operację poprzez usunięcie krążka i wstawienie implantu plastikowego, dostałam leki PABI-DEXAMETHASONI VOLTAREN w tabletkach oraz noszenie kołnierza 3 godz. dziennie( z nadzieją ok. 40% szans ), że krążek wróci na swoje miejsce, natomiast drugii neurochirurg zlecił tomografię i zabiegi rehabilitacyjne mówiąc jednocześnie że operacja to ostateczność jednocześnie informując że skończyło się moje dość aktywne życie. Mam nadzieję ,że doradzicie
gość
02-12-2009, 17:16:01

Oj, to bardzo sie zmartwiłam Twoim stanem zdrowia! Dopiero na maj termin??? eek Co za kraj...
I jeszcze to oczekiwanie na telefon w sprawie operacji lędźwiowego... Wielebny, trzymaj się, nie daj się, oby do wiosny!!! wink(cytat)

Spinko jeszcze się piękna pora roku jaką jest zima nie rozpoczęła a Tobie wiosna się marzy ale to dobrze chyba snujesz jakieś plany na tę porę roku może uchylisz nam rąbka tajemnicy

Kasiu my możemy przekazać doświadczenia ale To Ty i tylko Ty podejmujesz decyzję nie piszesz nam o objawach jakie odczuwasz co skłoniło Ciebie do zrobienia rezonansu decyzja o operacji kręgosłupa wcale nie jest taka prosta i trzeba mieć podstawy do operowania radził bym abyś jeszcze spróbowała u innego lub innych neurochirurgów by mieć jaśniejszy obraz Pozdrawiam Janusz
Początkująca
02-12-2009, 17:16:14

U mnie znowu kłopoty. Zrobiłam kontrolne badania hormonów tarczycy. Miałam chyba jakieś przeczucie. Wyniki z 25 października były już dobre i kwalifikowały mnie do narkozy, ale jak zwykle wszystko muszę potwierdzić i wczoraj poszłam na badania. Dzisiaj odebrałam wyniki i okazało się, że wróciłam do stanu z początku września tzn., że znowu nie kwalifikuje się do narkozy. Nie rozumiem jak przy tej samej dawce leków wyniki mogą być tak różne.
Nie wiem czy zdążę doprowadzić ją(resztkitarczycy) do normy do końca tego roku, a termin operacji mam na 5 stycznia. Wszystko sprzysięga się przeciw operacji, tak jakby nie powinnam jej robić.
Pozdrawiam Osia

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: