Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowiczka
29-11-2009, 13:41:35

Malgosiu Osiu , komitet dołoży starań żeby zapewenić komfort dla Twojego kręgośłupa przed operacją .
Spotkanie ma być przyjemne dla wszystkich a Ty jesteś w szczególnie trudnym okresie .
Może tym bardziej wesołe rytmy , wesołe wnętrza .
Przekonana , prawda ,że TAK :)
Jeśli na stanie wyposażenia Wiejskiej Chaty są krzesła zostanie takowe zamówniene .Jesli w Chacie są tylko ławy to w mojej chacie jest dużo jaśków i zozbowiązuję się przynieść na twardą ławę miękką poduszkę

No i fajnie zagościł spokój
Ada , w drobnej kobiecie WIELKI DUCH
gość
29-11-2009, 15:24:44

Dziękuję Wam za wszystko. Dobrze, że jesteście. Pogrzeb Taty we wtorek, a jutro uroczystość pożegnania przed kremacją. Strasznie się boję tego jutra.
Siedzę dzisiaj sama, bo mąż w pracy i marznę, bo w noc, kiedy umarł Tato, pękł nam piec centralnego i nawet nie mamy kiedy sie tym zająć.
Teraz sobie myslę, że jednak dobrze, że mnie odesłali ze szpitala - bo dowiedziałabym sie o Tacie jadąc na stół alkbo zaraz po wybudzeniu, a piec mógłby eksplodować, gdybym nie alarmowała męża, że woda do mycia zimna. A ona się sączyła na palenisko....
W dodatku zaczeło mnie wszystko boleć, pewnie od stresu i zimna
Forumowiczka
29-11-2009, 15:53:45

Irku, Kraków chyba będzie bardziej realny po Nowym Roku... bo teraz zbliżają się Święta, wydatki, Zosia jedzie do Zakopanego (porwij ją stamtąd chociaż na jeden wieczór , będziesz miał blisko), Renata do Kołobrzegu...
Dziewczyny - jutro dzwonię do Wiejskiej Chaty i rezerwuję w salce dla niepalących co się da - stoliki, krzesła, ławy, poduszki... będzie jak na uczcie u Nerona .
Są tam niezłe pierogi... mniam, będzie pora obiadowa.

Aniu, niesamowitą historię opisałaś.
Tata wyraźnie dawał wam znaki swojego odejścia.
Trzymaj się, dasz radę!
Początkująca
29-11-2009, 16:36:19

Dorotko trzymaj sie cieplutko my tez bedziemy za Tobą tesknili , dbaj o siebie i wróc zupełnie zdrowa.

Aniu jak to mówią ze nieszczęścia chodza parami .Twoje pogorszenie spowodowane stresem .

Weekend zaliczony w szkole a za 2 tygodnie rusza sesja , trzymajcie kciuki w sumie mam 8 ciężkich egzaminów .
Pozdrawiam Gosienka
gość
29-11-2009, 17:27:07

Spineczko, nie ma sprawy kiedy tylko zechcecie. Kraków jest miastem otwartym przez cały rok, tak jak ja:).

Co do porywania Zosi....myślę że w Zakopanem będzie kobietą nie tylko porywana ale też rozrywaną, ale ja w każdej chwili gotowy jestem na spotkanie z naszym Aniołem:-

Miłego wieczoru
Irek
Forumowiczka
30-11-2009, 08:05:07

ja w każdej chwili gotowy jestem na spotkanie z naszym Aniołem:-

To mnie bardzo cieszy .

UWAGA! UWAGA!
Zrobiłam rezerwację w Wiejskiej Chacie - oczywiście na sobotę, 5 grudnia, od godz. 13.00, na osiem osób, w sali dla niepalących.
Kto pamięta listę? Dobrze byłoby ją powtórzyć...
A może jest jeszcze ktoś chętny?
Na zachętę link do strony restauracji:
http://www.wiejskachata.waw.pl/oNas
Możecie już wybierać z karty...
Forumowiczka
30-11-2009, 11:42:11

Lista po aktualizacji

1. ADA
2. Spinka
3. goja35
4. Zosia
5. Osia
6. Monia
7. Ela

Dorotką wczoraj w nocy na dwie godziny przed wyjazdem jeszcze targały emocje .Tak bardzo chciałała spotkać się z nami i prosiła w @ o przekazanie pozdrowień . Dziś już pewnie poddaje się relaksującym masażom i kąpielom .
Renatka pewnie już spakowana, w sobotę będzie na wieczorku zapoznawczym

Irek , słowo się rzekło
Zdaje się ,że niedziele są dniami bez zabiegowymi a w turnusie będzie ich przynjamniej cztery
Główkuj teraz jakie atrakcje zapewnić Aniłowi

Spieczko rozumiem,że Twoja radość wynika z naszego wspólnego pobytu w Zakopanem ???
Forumowiczka
30-11-2009, 12:48:40

hamer 2009-11-30 12:42:11
Spieczko rozumiem,że Twoja radość wynika z naszego wspólnego pobytu w Zakopanem ???

Oczywiście Zosieńko! Przecież przyjeżdżam do Ciebie do Zakopanego na szalony weekend!!!...
W domu powiem, że jadę na szkolenie "Jak być domowym aniołem"
gość
30-11-2009, 20:44:42

DOBRANOC
gość
01-12-2009, 09:56:15

Zosiu, co do atrakcji to zaczynam główkować.... będą musiały być niebiańskie. Na razie lecę na rehabilitację i mam kilka spraw do załatwienia.

Miłego dnia
Irek

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Ból głowy
Mam 31 lat i od 2.10.2024 zmagam się z bólami głowy z prawej strony. Bóle są w okolicy potylicy po prawej stronie oraz nad prawym uchem. Ból jest kłujący, pulsujący, codzienny. Czasem pulsuje szybciej , a czasem wolniej. Pojawia się o różnych godzinach z różnym nasileniem , nie ma reguły, powtarzalności. Przemieszcza się między tymi punktami. Dotychczas nie zauważyłem żadnych towarzyszących objawów. Przeszedłem szereg badań tj. - Rezonans magnetyczny głowy z TOF - Tomograf komputerowy głowy - Rezonans magnetyczny odcinka szyjnego kręgosłupa - Nakłucie lędźwiowe - Blokady nerwu potylicznego większego i mniejszego - Fizjoterapie u 3 różnych fizjoterapeutów i Osteopaty - Badania okulistyczne ( tomograf oka, badania dna oka) - Badania krwi, zwyczajną morfologię, boreliozę, w kierunku chorób układowych -Rf, anty-CCP, p/ciała p/jądrowe i p/cytoplazmatyczne. - Badania u laryngologa endoskopem + TK zatok Wyniki wszystkich powyższych badań wychodzą bardzo dobrze. Obecnie zażywam lek Pregabalin 2 x dziennie po 75 mg oraz Amitriptylinum 1 raz dziennie 25 mg. Oceniając obecne bóle w skali 1-10 , dałbym im max. 6 , ale w znacznej większości są na 3-4. Mam to przyjmować minimum przez 3 miesiące. Kiedyś tj. 12 lat temu borykałem się z migrenami z aurą , ale udało się to zwalczyć. Z takich kwestii , które powtarzam wszystkim lekarzom , ale nie biorą tego pod uwagę to od 2 lat noszę aparat ortodontyczny. Wiem, że ma mocno zakorzenione zęby. Jak wyrywali mi ósemkę to sięgała do zatoki. 21.09.2024 wybiłem bark 5. raz w życiu i to nastawianie w szpitalu było tragiczne. Pani chyba nie wiedziała co robi aż w końcu przyszedł ktoś kompetentny i to ogarnął. Podczas gdy niekompetentna Pani próbowała nastawić mi wybity bark, bardzo się spinałem, całe ciało. Obecnie jestem na etapie prowadzenia dziennika bólów głowy, które lekarz prowadzący mnie, chce przeanalizować. Czy ktoś z Państwa może borykał się z podobnym problemem i mógłby podzielić się ze mną swoim doświadczeniem ? Jakie badania mógłbym wykonać ? Będę bardzo wdzięczny za jakiekolwiek informacje.
gość
Wynik TK??
Dzień dobry. Odebrałam dzisiaj wynik TK głowy. Opis jak niżej : Dostępne w badaniu struktury mózgowia i przestrzenie płynowe przedstawiają się typowo. AYMETRIA SZEROKOŚCI ROGÓW SKROBIOWYCH - PRAWY SZERSZY 7 MM. Układ komorowy mózgu nieposzerzony, bez cech przemieszczenia. Struktury kostne typowe. Moje pytanie - co oznacza ten fragment o asymetrii szerokości rogów? Czy to coś strasznego?
gość
Wynik rezonansu magnetycznego głowy z kontrastem
Dzień dobry, miałem wykonany rezonans głowy z kontrastem z powodu historii tętniaków w rodzinie. Tętniaków nie wykryto ale : W zakresie podkorowej istoty białej obu półkul mózgu widocznesą pojedyncze, bardzo drobne ogniska hyperintensywne w sekwencjach T2-zależnych, wielkości do 2mm(na granicy widzialności, możliwe do uwidocznienia jedynie w sekwencji wykonanej drobnymi warstwami). -Zmiany te nie ograniczają dyfuzji, nie ulegają wzmocnieniu kontrastowemu - ich charakter niespecyficzny - w pierwszej kolejności w różnicowaniu uwzględnić należy drobne ogniska degeneracji naczyniopochodnej. Mężczyzna 32 lata. Czy jest się czym martwić? Jakie mogą być przyczyny i leczenie? Nie mam objawów. Pozdrawiam
Reklama: