Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
19-03-2020, 20:50:08

Bidusia81 2020-03-19 20:02:02
Ja też myślę cały czas o rowerze nie wiem, czy już w tym sezonie będzie to możliwe...Ale oglądam już rowery, bo mój góral to pewnie pójdzie w odstawkę niestety trzeba będzie ogarnąć jakiś typu miejskiego, holenderskiego...ale to nieważne - grunt żebym mogła jeździć z dziećmi na wycieczki rowerowe no nie wyobrażam sobie, żeby było inaczej
Po pierwszej operacji jak zapytałam lekarza o rower, to przewrócił oczami, pokiwał przecząco głową i kazał sprzedać, co by nie kusił Oczywiście pytałam o pomykaniu na góralu po moich Beskidach poza asfaltem I tak córka stała się właścicielką fajnego rowerka.
Lekarz mi powiedział, że kawałek po równym asfalcie na miejskim by można się przejechać, ale taka jazda mnie nie kręci. Pogodziłam się z tym a w chwilach tęsknoty za starymi czasami umyję córce rower
W zamian dużo spaceruję, teraz 3 tyg po operacji robię co 2 dzień 5-8km. Za parę miesięcy będzie 10-15 a po pół roku uderzam w góry (tam 20-30 km). Tylko waga mi stoi A muszę schudnąć...
7.12.2018 stabilizacja c6/c7 25.02.2020 stabilizacja c5/c6
Forumowiczka
19-03-2020, 21:16:34

Serio ?!?! To mnie dobiliście teraz z tym rowerem no nie wierzę... normalnie strzeliłam załamkę to zostają mi tylko kije a dzieci obok na hulajnogach ?!?
7.12.2019 C5/C6 stabilizacja międzytrzonowa Signus Rabea Peek
Wtajemniczony
19-03-2020, 23:14:48

Mnie wstrząsy przy seksie w zasadzie nie interesują i wtedy się w ogóle nimi nie przejmuję . Z tego nie można rezygnować bo to poprawia nastrój, ukrwienie i satysfakcję z życia.
Co do roweru, przecież jest masa innych aktywności, które można robić w zastępstwie, jeżeli nie możemy żyć bez ruchu. Prawdę mówiąc to rower pewnie u każdego powoduje problemy z dyskami w szyjnym, nawet tym zdrowym. Bidusia81 nie załamuj się, to nie koniec świata. Ja edytuję zdjęcia siostry do wydruku i siedzę już bardzo długo przed komputerem a operację miałem dwa tygodnie temu. Teraz szykuję się na długie spacery fotograficzne z córką, której właśnie kupiłem pierwszy w miarę rozsądny aparat. Po prostu przełączysz się na inny tryb. Ja też szalałem na roweże po leśnych drogach tak, że aż dziwię się, że się nie rozleciał - teraz sobie stoi i czeka. Życie się jeszcze nam nie kończy. A z seksu czerp ile się da - nie ma na ziemi drugiej takiej przyjemności, która by mu dorównywała ilością pozytywnych rzeczy dla naszych organizmów
Forumowiczka
20-03-2020, 16:07:52

Nieeeee no...z seksem to nie było problemu już kilka dni po operacji XD a kołnierz nie stanowił przeszkody ale rezygnacja z roweru mnie po prostu dobija...
7.12.2019 C5/C6 stabilizacja międzytrzonowa Signus Rabea Peek
Wtajemniczony
20-03-2020, 16:22:57

Bidusia81, dasz radę jakoś bez tego. Znajdziesz sobie zastępstwo dla jazdy rowerem. Pomyśl, że Beethoven najlepsze dzieła stworzył właśnie jak był głuchy. To musiała być dopiero tragedia dla takiego wielkiego miłośnika muzyki.
Forumowicz
20-03-2020, 19:15:09

Odpowiadam jak to jest żyć bez roweru.
U mnie przebiegło to bez problemowo. Jedyny rower jak stał w pokoju tak nadal stoi. To taki trenażer. Normalnego roweru nie mam.
Poza tym jak żyć, czego się wystrzegać, ... naprawdę nie wiem. Ja żyję tak jak żyłem, żadnego ograniczenia nie stosuję. Na co dzień mieszkam w bloku więc co tu można się wystrzegać, spania, siedzenia w fotelu ??
Jedno nad czym się zastanawiam to ścięcie drzewa powalonego przez wichurę. To na wsi, tam mam dom na działce 97 ar. Dużo koszenia, mam kosiarkę traktorek, kosiarkę spalinową, kosę żyłkową, .... to mam ale przy tych wszystkich "maszynach" jakieś wstrząsy są. Czy będę uważał i nic nie robił - musiałbym wcześniej nazwisko zmienić. Przy obecnym nie da się. NIC nie robienie jest gorsze od roboty, człek musi się ruszać. a jak musi - to będę się ruszał. Nie mam czasu na rozmyślanie co wolno a czego muszę unikać. Drzewo potnę, trawę wykoszę. Roweru nie kupuję .... sam nie wiem dlaczego.
PS.
Te ww czynności to mam zamiar wykonać. Jak będzie to napiszę w maju. Może się okazać, że chęci chęciami a rzeczywistość jest inna. Tak czy siak - szybko się nie poddam.
07-06-2019 r. Stabilizacja C4/C5; C5/C6; C6/C7 Płytka+ 8 śrub
Forumowicz
20-03-2020, 19:24:56

EwelaSS 2020-03-19 21:38:37
A tak nie poza tym, przy seksie tez sa wstrzasy i co wtedy?
Moze ktorys Pan sie wypowie?

Jak tu miec przyjemnosc z zycia jak potem ograniczenia pozostaja
Ależ proszę Szanownej Pani ..... my tu mówimy o wstrząsach mechanicznych. Przy seksie występuję sexwstrząsy a to całkiem inne doznania. Sexwstrząsy nikomu nie szkodzą.
Początkująca
21-03-2020, 11:33:09

Bidusia81, ja tam sie nie zamierzam poddawac z tym rowerem. Moze nie bede szalec jak dotychczas po lesnych czy polnych szlakach. Narazie zaczne od rowerka treningowego powoli i spokojnie Sprzedam swoj stary i kupie taki gdzie bede miala pionowa postawe
No ale... narazie gdybanie. Fakt jest taki ze jestem jeszcze przed operacja do ktorej nie wiem czy i kiedy dojdzie przez epidemie.
Obecnie testuje swoje ruchy co moge a czego nie.
Ala_Ala jestem pod wrazeniem Twojej determinacji. Sporo spacerujesz, musisz miec kondycje Jak u mnie rower nie wypali, tez zostana spacerki, tylko napewno krotrze niz u Ciebie. Musze wzmocnic kondycje i wziac sie za siebie bo od tego lezakowania w stanie ostrym przybylo troche cialka, a tak zawsze dbalam o to. A teraz jak tu sie ruszac moze plywanie, moze pilates?
Kawo, wymieklam jak przeczytalam Twoja odpowiedz o tych sexwstrzasach. Zostalam doglebnie uswiadomiona
Tltester, sama racja z tym rowerem, sa jeszcze inne formy aktywnosci, a przedziez jestesmy jeszcze mlodzi i potrzebujemy ruchu Nie mowie ze odrazu miesiac po operacji. Gojenie sie i kwestia wycwiczenia miesni to i idywidualna sprawa. Przedziez I. Guzowska biegala, jak bylo pokazane 5 miesiecy po operacji, a to dopiero wstrzasy
A z aparatem super pomysl Tez mam bzika na pukcie fotografii. Zachody i promienie slonca moge fotografowac bez konca
Forumowicz
22-03-2020, 08:36:35

EwelaSS 2020-03-21 12:33:09
Kawo, wymieklam jak przeczytalam Twoja odpowiedz o tych sexwstrzasach. Zostalam doglebnie uswiadomiona
Jak wiesz, My tu dotacji nie otrzymujemy a mimo to na forum jest o wszystkim. Jest o rowerze, rąbaniu drewna, koszeniu, sexsie, fotografii, ..... Nawet czasami ktoś napisze o kręgosłupie szyjnym. Wszystko jest.
Wtajemniczony
22-03-2020, 09:21:17

Czy kilkanaście dni od operacji szyjnego można długo siedzieć?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: