Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
15-06-2019, 12:41:36

A I jeszcze pomaga mi lekka trakcja kregoslupa szyjnego ale robiona przez fizjo... czuje zawsze ulge I to tyle pozdro.
gość
15-06-2019, 14:49:15

Nukleoplasrtyka metoda koblacji 8 tys na jednym dysku, endoskowe usuniecie przepukliny 12 tys na drugim dysku, niestety mam dwa dyski do poprawki🙁
Forumowicz
15-06-2019, 16:50:20

Pytanie do tych są już po zabiegu i poruszają się samochodem.
Jaki czas upłynął od zabiegu nim Pan/Pani zdecydował się na jazdę samochodem. ???
Ja mam wymienione 3 dyski i założoną blaszkę, jestem 8 dni po operacji. Czy już mogę ? Czuję się chyba nieźle, coś tam boli (bark) ale generalnie jest dobrze.
Początkująca
15-06-2019, 17:32:54

Witaj Kawo
Nie szalej, mi w szpitalu powiedzieli, że przez conajmniej 4 tygodnie nie wsiadać za kółko.
Ja wsiadłam po trzech tygodniach, tak z musu, bo mysiałam còrcie do przedszkola zawieźdź, bo lał deszcz i powoli zaczęłam jeździć, ale przyznam, że jak jadę gdzieś dalej, to mam stresik lekki, jakby coś się wydarzyło-a wiadomo różnie bywa na drogach i jakieś nagłe hamowanie-ojoj nie chce myśleć.
Lepiej poczekać, ja nawet miałam zakaz wyprowadzania na smyczy psa ( tym bardziej, że mój pies mnie wyprowadza 🤣)przez te 4 tygodnie.
Pozdrawiam 🙂
Forumowicz
15-06-2019, 18:22:27

Joanna240577 2019-06-15 19:32:54
Witaj Kawo
Nie szalej, .....
Sprowadziłaś mnie na ziemię. Dzięki.
Forumowicz
16-06-2019, 10:39:57

Joanna240577 2019-06-15 19:32:54
Witaj Kawo
Nie szalej, mi w szpitalu powiedzieli, że przez conajmniej 4 tygodnie nie wsiadać za kółko.
Co miałaś zrobione, czy płytkę też masz ?
Początkująca
16-06-2019, 13:07:11

Witaj, ja mam jeden poziom i płytkę plus 6 śrub, mam dyskopatie wielopoziomową i ciekawe, czy zaraz jakiś następny poziom nie będzie do robienia. Też lędźwiowy w nienajlepszym stanie, czekam na rezonans.
Miałeś trzy poziomy robione od razu, to ile trwała Twoja operacja?
gość
16-06-2019, 13:36:07

Joanna 240577 Mam pytanie czy po zabiegu jak zniosłaś ból gardła ? A jak z piciem lub jedzeniem było w Twoim wypadku Czeka mnie zabieg szyjny A strach mnie ogarnia
gość
16-06-2019, 14:06:35

Joanno wspominasz o dyskopati wielopoziomowej Tzn że Oprucz jednego poziomu w szyjnym masz jeszcze inne do zrobienia chodzi mi o kręgosłup szyjny ?
Forumowicz
16-06-2019, 16:14:22

Joanna240577 2019-06-16 15:07:11
Miałeś trzy poziomy robione od razu, to ile trwała Twoja operacja?
Z sali wjechałem o godz. 7,25 , z powrotem byłem tuż po 12,00.
Tak 3 poziomy robione za jednym zamachem. W zasadzie mam zdiagnozowane 4 poziomy ale umówiliśmy się z neurochirurgiem że podejmie decyzję w trakcie operacji. Naprawił 3 poziomy ponieważ ten 4 okazał się , że jest bardzo mała rozbieżność od normy i z pewnością nie wpływa na moje dolegliwości.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Paraliż rąk w samolocie
Czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem. Syn po raz pierwszy leciał samolotem. W czasie startu sparaliżowało mu obie ręce, częściowo policzki, miał problem z mówieniem. objawy zaczęły ustępować, gdy samolot osiągnął wysokość. Trwało to około godzinę. Potem się już nie powtórzyło. Co może być powodem?
gość
Wynik TK??
Dzień dobry. Odebrałam dzisiaj wynik TK głowy. Opis jak niżej : Dostępne w badaniu struktury mózgowia i przestrzenie płynowe przedstawiają się typowo. AYMETRIA SZEROKOŚCI ROGÓW SKROBIOWYCH - PRAWY SZERSZY 7 MM. Układ komorowy mózgu nieposzerzony, bez cech przemieszczenia. Struktury kostne typowe. Moje pytanie - co oznacza ten fragment o asymetrii szerokości rogów? Czy to coś strasznego?
gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
gość
Entezopatia
Witam, Rozpoznano u mnie przodopochylenie kręgosłupa szyjnego u ortopedy poprzez wykonanie badania RTG. Byłem u neurochirurga i potwierdził ową przypadłość oraz wystawił mi rozpoznanie Entezopatia w zakresie kręgosłupa, Opis: Bóle w odcinku C bez promieniowania kończynowego. W wykonaniu Mri nie uwidoczniono kompresji struktur nerwowych. Ból jest najpewniej wynikiem entezopatii i wyrodnienia stawów miedzykręgowych. Proponuje leczenie zacząć od laserowego odnerwienia segmentów C4-C7 dx. Chciałbym się zapytać czy owa technika daje duża ulgę w bólu ? czy któryś z lekarzy specjalistów miał podobny przypadek do mojego? Jakie są jeszcze możliwości leczenia mojej przypadłości, która bardzo mi sprawia ból od samego rana do wieczora ;/ Czy po terapii laserem można jakoś wyćwiczyć kręgosłup aby tak bardzo nie naciskał na szyję ? Proszę o pomoc bo zabieg kosztuje 3000 zł i nie wiem czy warto się na niego decydować?
Reklama: