Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
18-06-2019, 17:39:02

Gość 2019-06-18 18:47:59
a widać jak cię zbadali,
?
gość
18-06-2019, 19:45:52

nie straszcie sie nawzajem, please. G.
Wtajemniczona
18-06-2019, 20:00:14

Witajcie szyjki kochane.
Gościu "G"
Ból między łopatkami towarzyszy mi od kilku lat. Na początku raczej dyskomfort, jakby ucisk, pomagało poleżenie na wznak i ćwiczenia typu wciskanie łokci w podłogę, wypinanie klatki piersiowej do góry, skłon japoński. Korzystałam od czasu do czasu z rehabilitacji i masaży i jakoś dało się żyć i pracować ( niestety biurko, komputer). W piersiowym też mam zwyrodnienia i wypuklinę ale na nie jest to tak groźne jak było w szyjce, która praktycznie żadnego poziomu nie ma w stanie idealnym. Operowano c5/c6 i c6/c7- czyli te ze stenozą bezwzględną i uciskiem na rdzeń. c7/th1 taż nieciekawie bo modeluje worek oponowy ale na razie nie jest groźna. Jeszcze dzień przed operacją prosiłam profesora, który mnie kierował rok wcześniej i operował o rozmowę to pytałam czy tą trzecią może zrobić od razu. Stwierdził że kręgosłupa mi nie przeszczepi, a można nawet cztery poziomy, ale dla mnie im mniej tym lepie, bo tyle to już desperacja-to jego słowa. Tak więc nie mam płytki, śrubek, po operacji szybko się pozbierałam, praktycznie robię wszystko oczywiście bez dźwigania, mycia okien itp. Drugi tydzień jeżdżę samochodem ale nie czuję się tak na prawdę na 100% gotowa do jazdy. Mam trochę problem z włączaniem się do ruchu, zwłaszcza jak skrzyżowanie jest gorzej widoczne i trzeba szyjkę bardziej wyciągnać i skręcić a na razie ruchy te wykonuję wolniej niż przed operacją. Jak każdy miałam obawy przed operacją, ale dobrze że już jestem po. Te bóle do końca jeszcze nie odpuściły, ale jestem optymistką , jeszcze rehabilitacja przede mną, przynajmniej kawałek kręgosłupa mam po remoncie i nie doświadczyłam żadnych powikłań. No ale się rozpisałam nieprzyzwoicie, ale może komuś przydadzą się te informacje.
Pozdrawiam wszystkich na tym forum
gość
18-06-2019, 20:55:22

dziękuję Lucy
G.
Wtajemniczona
18-06-2019, 21:24:54

To jeszcze ja Marek nocny
Joanno240577
Oświeć mnie jak dbasz o bliznę, bo ja póki co to tylko myję i jak mi się przypomni to psiknę oktaniseptam.
Podobno jeszcze nie można niczym smarować, a z drugiej strony chronić przed słońcem. Jak to pogodzić? Golf w te upały raczej odpada. A jak w ZUS-ie Ci poszło. Masz skierowanie do sanatorium? Mnie jeszcze nie wołali, ale pewnie już niedługo. U mnie to wyjazd do Torunia-coś 90-100 km. Jak na dzień dzisiejszy to raczej autem jeszcze bym się nie odważyła, Nie odległość dla mnie straszna tylko duże ruchliwe miasto, bo szyjka jeszcze taka sztywna i trochę w zwolnionym tempie nią ruszam a na drodze żartów nie ma. Ale dobrze jest jak jest.
Dobranoc wszystkim
Forumowicz
19-06-2019, 06:02:34

Treść zablokowana przez moderatora

Wtajemniczona
19-06-2019, 09:59:42

Witaj KAWO
Moja rana dawno się zagoiła, zalecenie ze szpitala to oktanisept i codzienna zmiana opatrunku tzn. gazik i plasterek. Teraz to chce wiedzieć czy kremy można używać, wiem że takich na zmniejszenie blizny jeszcze nie.
pozdrowionka
gość
19-06-2019, 10:48:11

Witam serdecznie wszystkie Szyjki
Lucy0402 moja rana też już dawno zagojona ,jestem 8 miesięcy po operacji smaruję Cepanem ,ponoć pomaga na blizny ale trzeba długo ją stosować.Moja rana czasami pobolewa i czasami jest trochę zaczerwieniona myślę że nie powinno tak być bardziej powinna blednąć. Wizyta dopiero w sierpniu , w przyszłym tygodniu będę składała dokumenty na niepełnosprawność ,drętwienie kciuka nie przeszło a do tego jeszcze drętwienie całej ręki .Tak się cieszyłam że już jest lepiej .Choć czasami i lędzwiowy się odzywa ale daję radę ,najlepszym sposobem jest odpoczynek i przechodzi .
Pozdrawiam serdecznie i życzę wszystkim dużo zdrówka 😘😘😘
Forumowicz
20-06-2019, 10:08:22

..... poprzednią wypowiedź zablokował mi moderator. Zapewne z tego powodu iż zamieściłem link do produktu który wykorzystuje do gojenia się rany. Otóż jest to srebro koloidalne w płynie.
gość
20-06-2019, 10:25:40

Wielki Brat czuwa.... hahaha

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: