Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29018)

wątek zamknięty, nie można dodawać postów

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
25-05-2020, 05:20:03

Treść zablokowana przez moderatora

gość
25-05-2020, 09:28:20

Czesc wszystkim.
Rok temu miałam robione RM szyji z powodu bólów szyji wyniki uwypuklenie kr.mdz.k do 1mm.. ale przeszlo i miałam spokój...
Od 4msc mam opuchniete palce u rąk mrowienia przy trzymaniu różnych przedmiotów. I przy zginaniu palców... wczoraj poczułam pierwszy raz od szyji z lewej strony mrowienie I promieniowalo do szczęki po obu stronach dziwne uczucie i przeszło po 15min ...
Bolą mnie w nocy barku oba ....
Myślicie,że mogły mi się dysku bardziej wysunąć i stąd te mrowienia dretwienie palców i szyji ??.
Melisa30
Forumowiczka
25-05-2020, 10:32:46

Melisa 30,
Witaj. Wszystko możliwe - trzeba zrobić kontrolny rezonans i porównać z poprzednim...skoro doszły wyraźne objawy neurologiczne to faktycznie ucisk mógł się powiększyć
7.12.2019 C5/C6 stabilizacja międzytrzonowa Signus Rabea Peek
gość
25-05-2020, 12:25:22

Bidusia 81
Mam kuzyna który jest jako pielegniarz..
I mówił albo początki reumatyzmu albo ucisk
W okolicy szyji i barku lub obojczyka ....
A że mialam dysk wysunięty to mógł bardziej się wysunąć... No nic muszę się zapisać i zrobić RM I skonsultować z lekarzem
Forumowicz
11-06-2020, 14:58:42

Jak miło, wszyscy zdrowi (chyba zasługa koronawira)
Teraz na poważnie> U mnie minął rok od zabiegu i zastanawiam się czy prosić neurologa o skierowanie na kontrolny RM. Nie wiem czy to obowiązek, wskazanie, zalecenie .... czy będzie marudził. Objawów aż tak niepokojących, w zasadzie nie mam. To co mi czasem dolega w sensie kręgosłupa, to pikuś z tym co było.
Dziś wyczyściłem kratkę wentylacyjną. Stanąłem na taborecie z głową podniesioną wysoko. Trwało to z 10 sek. ale wystarczyło aby mnie mocno przyćmić. W ostatniej chwili zeskoczyłem i kilka minut dochodziłem do siebie. Musi tam być jeszcze jakiś ucisk (chyba). Poza tym ..... żyję i myślę żyć
07-06-2019 r. Stabilizacja C4/C5; C5/C6; C6/C7 Płytka+ 8 śrub
Forumowiczka
13-06-2020, 20:27:50

Hejka,
Kawo...a tam zdrowi Ja nie mogę dojść do ładu z moim barkiem - 10 zastrzyków z Opokan fast, 10 dni ma tabletkach Biodafec...i nadal boli kolejny krok to jakiś zastrzyk pod kontrolą USG...
A z kręgosłupa strony - dziś właśnie byłam rano na kontrolnym MRI szyjnego plus przy okazji lędźwiowy bo te fascykulacje nadal się pojawiają...ale najbardziej dobija mnie ten bark - no kiedy wreszcie to wyleczę od 13 lipca mam jakieś zabiegi na szyjny i przy okazji chyba wykupię falę uderzeniową na bark, może laser wysokoenergetyczny Z tego wszystkiego zrezygnowałam z wyjazdu nad morze...miałam jechać z najmłodszym dzieckiem pociągiem bo na chwilę obecną nie wyobrażam sobie 12h jazdy samochodem...jednak jak długo siedzę to czuję ból, pieczenie, sztywnienie karku - do tego Mały ma chorobę lokomocyjną więc to nie jest taka zwykła jazda tylko wiecznie skręcona siedzę trzymając mu wiaderko
Forumowicz
14-06-2020, 13:11:41

Witaj Bidusia.
"12 h jazdy samochodem nad polskie morze ? Moim zdaniem ciut za długo. W okolice Stegny dojeżdżałem w 8 godz. W 11-12h docierałem do Chorwacji. Nadmieniam, że pomimo "srebrnych włosów" wypadków i kolizji z mojej winy na swoim koncie mam = "O".
Co do zdrowia, jak mam dyskomfort szyjny lub coś koło tego ..... to mam gorsze godziny, dni. Jak jest ok to mógłbym wylecieć na księżyc ale amerykanie mnie uprzedzili.
Właśnie wróciłem ze swojej "rezydencji". Kosiłem pół dnia, traktorkiem, kosiarką spalinową i żyłkową.
Wieczorem padłem jak mucha. Przegiąłem ........ ale lubię to robić. Oprócz sztywności szyi doszedł lędźwiowy, ten mi dokucza mocno.
Pozdrawiam.
07-06-2019 r. Stabilizacja C4/C5; C5/C6; C6/C7 Płytka+ 8 śrub
Forumowiczka
15-06-2020, 10:47:13

Kawo,
Ano...12h godzin nam zajmuje jazda z trójką dzieci...plus dwójka w drugim samochodzie - no niestety nie chcą korzystać z toalety w tym samym czasie plus mój ma chorobę lokomocyjną więc musimy często stawać i go przebierać tyle niestety jedziemy z okolic Lublina do Darłowa więc w tym roku śmigamy tylko nad jezioro bo 1,5h drogi jakoś przeżyjemy a gdzieś wyjechać trzeba bo nie wyobrażam sobie siedzieć w mieście podczas urlopu męża - niech te dzieci gdzieś się pochlapią i mają swobodę wyjścia na zewnątrz w każdej chwili - w bloku bez nas nie wyjdą
A wiesz, że i mnie coraz częściej boli lędźwiowy zobaczymy co tam na rezonansie wyjdzie...teraz to mi żołądek dokucza po tym leczeniu barku...a na dodatek nic to nie pomogło
Forumowiczka
15-06-2020, 10:50:13

Ja codziennie latam z kijkami... wczoraj już o 7:15 byłam na ścieżce rowerowej i wróciłam po 10 km marszu no jednak ruszać się trzeba....chociaż dalej marzę o rowerze - wczoraj to nawet przejechałam się 16'' na czterech kółkach syna wszystkiego się łapię tak mi roweru brakuje
gość
15-06-2020, 13:50:53

Treść zablokowana przez moderatora

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: