Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowiczka
23-02-2012, 15:06:20

z zupełnie innej beczki:
moja córka przekomarzała sie ze mną w sprawie wzrostu i dokonaliśmy komisyjnych pomiarów. To tylko było tłem tego co chce wam napisać. Od czasu operacji nie sprawdzałam swojego wzrostu ale gdzieś tam kreseczki na framudze pozostały. Wyobraźcie sobie moje zdziwienie, gdy okazało się, ze po operacji jestem wyższa o 1- 1,5 cm :)
ale jaja.....
Przyznaję, że zupełnie o tym wcześniej nie myślałam.... a to w sumie logiczne, prawda?
Asia
Buraczek
Początkująca
23-02-2012, 15:46:22

Witajcie,
ja też na rehabilitacji, gdy mnie mierzono, dowiedziałam się, że mam 1 cm więcej - dzięki dwóm implantom i też bardzo się zdziwiłam...
Mam teraz inny problem (bardziej kobiecy) i mam mieć rezonans magnetyczny piersi. Czy nie ma przeciwwskazań do tego typu badań, gdy się ma implanty tytanowe? Pytałam operatora, on gdzieś wydzwaniał i powiedział, że raczej nie... ale mam stracha, a badanie już w niedzielę z kontrastem... Proszę o pomoc
Pozdrawiam z płynącego Olsztyna
Ps. gości już odchorowałam i czuję się w miarę dobrze, myślę, że powodem bólu i złego samopoczucia jest ta pogoda mi zdecydowanie lepiej służyły mrozy.
Ania z Olsztyna
gość
23-02-2012, 16:48:06

http://wss.olsztyn.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=44&Itemid=35
Aniu,to infomacja z pracowni MRI w Olsztynie
http://www.radiologica.pl/nasza-oferta/rezonans-magnetyczny
ta z Warszawy.
Troszkę się różnią ale chyba możesz być spokojna.Z.
gość
23-02-2012, 17:12:32

Ja się nie mierzyłam ale i tak wiem, że z powodu osiadania kręgosłupa jestem niższa niż kiedyś. A jeśli chodzi o szyję, to po operacji jest wyrazniej dluższa i nie ma tych poprzecznych zmarszczek Ale za to blizna jest paskudna i prawie wszyscy ją zauważają
Aniu Olsztynianko, nie bój sie tego badania. Jest całkowicie bezpieczne. Kontrast tez tu nie zaszkodzi. Ja miałam robionych po operacji kilka takich badań i zyje. Trzeba tylko zeby badający wiedzieli jakiego rodzaju maz implanty.
Ania po...
Początkująca
23-02-2012, 18:59:26

Bardzo Wam dziękuję
pozdrawiam
Ania z Olsztyna
gość
24-02-2012, 18:52:15

Pisałam o zorganizowaniu jakiegoś spotkania,no ale skoro nie bardzo pasuje. U mnie z kręgosłupem chyba lepiej, choć ręce drętwieją bardzo często i bolą do łokcia. Moja neurolog mówi, że z tym muszę nauczyć się żyć i już. Oby tak było. Teraz mam inne zmartwienie, mam guza na szyi do diagnozy i właśnie czekam, a to czekanie mnie wykańcza. Nie mam humoru i dlatego pomyślałam o spotkaniu, ale ja rozumiem, każdy ma swoje życie i problemy.
Zosiu-zmartwiłam się, że masz już endoprotezę. Myślałam, że to Cię ominie. Musisz dbać o siebie, korzystać z rehabilitacji, wierzę, że będzie lepiej.
Pozdrawiam też ks Janusza, nieźle się kiedyś nabrałam, ha, ha.
Dzięki, że piszecie taką ciepłą poezję, wszystkim SZYJKĄ to się przyda. To prawda,że nie tylko bólem się żyje.
Trzymam mocno kciuki za Tych co przed operacją, bo wierzę, że będzie dobrze, po prostu musi być. Trzymajcie się. Jagoda
gość
24-02-2012, 20:27:52

O kurczę, tydzień nie zajrzałam a tu tak gorąco. Otwieram nowy ranking-kto był 15 razy na stole operacyjnym? Ja i żyję!!!! Właśnie dzisiaj wróciłam ze szpitala i mówię Wam operacja szyjki to nic w porównaniu z pooranym brzuchem. Ale wydębiłam znieczulenie kręgowe choć po naszych zabiegach nie lubią go stosować. Na szczęście anestezjolog był kumlem mojego neurochirurga i widząc pooraną szyję zgodził się. Niestety błyy problemy z wkłuciem ale za trzecim razem poszłłłłłło!Mam bardzo ścisłe kręgi na dole-może nie wypadną dyski? Jeden z forumowiczów pytał jak żyć ze sztywnymi poziomami- ja mam odc4doc7 i jeżdżę ostatnio autkiem. Fakt, że problem mam z prawym lusterkiem i skrętem w prawo ale da się.
Cz panią Pisarkę można traktować jako SPAM?
Kładę się bo supełki mnie ciągną niemiłosiernie-toć to piąta doba po zabiegu!
Vika
Forumowicz
25-02-2012, 08:33:07

Miło ze się odezwałaś Jagódko Czy ktoś Ci Kawał zrobił ze się nabrałaś ?
Jagoda wiem co to znaczy czekanie na diagnozę i pewnie wszyscy tego doświadczają ale myślę ze dodatkowy stres temu nie służy no przynajmniej nie pomaga jestem przekonany ze wszystko będzie w porządku i wróci uśmiech na Twoja twarz i będziesz częściej pisać na forum lub jak chcesz na priv janusz-kur2@wp.pl
Vika Bogu dzięki ze dałaś znać jak się czujesz i ze wszystko jest ok . Teraz kuruj się oby jak najszybciej wszystko się zagoiło a Ty byś zawsze powracała do nas wesoła. Chociaż ta licytacja z operacjami mnie przeraza ja już żadnej nie chcę i nie staje do licytacji .
Pozdrawiam wszystkich
ks Janusz
Forumowiczka
25-02-2012, 11:09:53

wiecie, to niesamowicie fantastyczne, że jesteście.
Można się od was uczyć właściwego podejścia do życia.
Wy naprawdę potraficie zobaczyć, że szklanka jest do połowy pełna :)
Ostatnio był u mnie w pracy jeden przedstawiciel handlowy i opowiadał przy okazji luźnej rozmowy, jakie to straszne nieszczęście spotkało jego ojca, w wieku ponad 70 lat, bo powiedziano mu że już nie będzie mógł grac w tenisa z powodu chorego kolana. nie - że nie będzie chodzić, tylko że nie będzie grać. Popatrzyłam na gościa i pomyślałam (a może i coś powiedziałam), że jak ktoś koniecznie chce widzieć tę szklankę do połowy pustą to już jego wybór. Tylko w tym momencie człowiek sam sobie niszczy radość życia.
Tak więc pozdrawiam was gorąco, nie poddawajcie się depresji - kilka rzeczy nam choroby zabrały ale jest jeszcze milion innych, nadal przyjemnych :)
Asia
gość
25-02-2012, 11:36:06

Tak się cieszę Vika, że już jesteś po wszystkim i mam nadzieję, że będzie coraz lepiej. Nabieraj teraz sił w domu, dbaj o siebie i zapomnij już o wszelakich operacjach. Limit wyczerpany.
Trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia i Twojego dobrego humoru.
Musimy przetrwać jakoś te złe warunki pogodowe i wszelkie wahania nastroju i osłabienie. Tę wilgoć i wiatry odczuwam w każdym najmniejszym nerwiku i mięśniu… - słoneczko wracaj i nie leń się!
Wiosna nadchodzi a z nią spacery z mężem pod pachą lub z przyjaciółmi – co tam tenis, narty… uśmiechu życzę wszystkim jak najwięcej!
Pozdrawiam ciepło i miłego weekendu
anTosia O wartości życia rozstrzygają nie czyny, choćby wielkie, ale miłość, choćby mała.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: