raf 2011-12-13
Co to jest i jak wygląda "miękki" kołnierz ??
raf 2011-12-13
raf 2011-12-13 09:30
raf 2011-12-13 14:31 ... normalnie już mnie plecy zabolały
... tak się zestresowałem że ie zjeść coś
halotoja...Do tego koniecznie popracować nad wprowadzeniem zdrowych dla nas zachowań (szczególnie szkodliwe: mycie włosów w umywalce, pranie ręczne na stojąco przy wannie...)
Święta prawda- doświadczyłam na sobie nawet przy myciu zębów i ruchach głową- tych minimalnych podczas szczotkowania zębów- zawsze miałam dziwne zawroty głowy, powiedziałam o tym mojemu neurochirurgowi, że mam wrażenie galarety w głowie.
Zalecił połykać Aescin i myć zęby na stojąco (bez pochylania nad umywalką) starając się ruszać ręką, a nie głową.
Mycie głowy pod prysznicem również na stojąco lub siedząc w wannie... i nijak się nie da w ten sposób umyć tylko głowy, jak chcę szybko...
Odkurzanie tylko i wyłącznie w kołnierzu (ukradkiem przed rodziną), mycie podłogi mopem...itd.
Teraz ja się "pomądrzyłam" - ale te zacne rady wszystkich Szyjek są b. pomocne w codziennym życiu.
Każdy z czegoś skorzysta...
Trzeba sobie radzić, powiedział baca zawiązując buta dżdżownicą...
raf 2011-12-13 14:31:48
Chociaż jakby było coś nie tak to bym to czuł ...
buraczek 2011-12-13 18:33:31
Raf, podobno nie ma ludzi zdrowych. Są tylko jeszcze nie zdiagnozowani
Ja swojego nie mam ale od innej szyjki dowiedziałam się, że nasze czopy (mój i koleżanki) nie są wkładane idealnie do środka trzonu (tak robią ortopedzi), tylko odrobinkę wystają. A dlaczego? Bo kość zewnętrzna trzonu jest twardsza niż w środku trzonu i dzięki temu unika się powikłania w postaci zagłębiania się implantu (wciskania się go) w trzony. nie wiem czy każdy tak robi ale mój operator znalazł takie rozwiązanie i jest ono skuteczne.
gość
Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.
Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.