Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29018)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
26-04-2014, 08:04:40

Coraz częściej zaczynam wątpić w skuteczność zabiegów,na których byłam sześć razy i pójde jeszcze cztery.Mam laser,pole magnetyczne DUŻE i częściowy masaż kręgosłupa.Zamiast lepiej,ja czuję się coraz gorzej,dokuczają bóle i drętwienie od okolic szyi i barków poprzez odcinek lędźwiowy,pośladki dalelej uda,kolana aż po stopy włącznie z palcami.Byłam na wizycie u neurologa i nie zabroniła wykonywać zabiegów.W maju będę miała RM i neurochirurg obejrzy.Tracę cierpliwość i chwilami mam wszystkiego DOSYĆ
Wtajemniczona
26-04-2014, 08:32:41

Śrubki jak ja dobrze Cię rozumiem. :(
Ale ja cały czas wierzę mocno, że to przejściowe!
Musimy dać radę! wszyscy!
Kasia
gość
26-04-2014, 08:41:16

Witam wszystkich :)
I dziękuję za odzew, Kasiu,do Stargardu Szcz. mam też 70 km i musiałabym sama jeżdzić(mąż pracuje za granicą). Jazda jako kierowca mnie męczy, jeśli chodzi o dłuższe dystanse. I tak myślę że co by naprawił rehabilitant to za chwilę bym zepsuła w drodze powrotnej autem :D
Ale dziękuję i będę miała na uwadze, jeśli nie znajdę kogoś i czegoś bardziej dogodnego :)
Już kiedyś pisałam że zrozumiałam dlaczego starsi niemcy lubują się w samochodach z automatyczną skrzynią biegów.
Ja zawsze byłam zwolenniczką manualnej, ale teraz każde moje wyciągnięcie ręki przy zmianie biegów to napięcie i lęk: zaboli, czy nie ?
Wczoraj pojechałam sobie sama na ryby, piękne miejsca nad Odrą, zero zabudowy,przyroda,cisza, bezludzie(pomijając kilku wędkarzy w oddali).
Wędkarstwo to też "sport" bardzo niezdrowy dla kręgosłupa, wbrew temu jak to widzą inni ;)
Samo siedzenie kilka godz. szkodzi, gwałtowny ruch ręki przy braniu, siła z jaką trzeba ciągnąć większą rybę. Ale tego sobie nie odmówię :)
Wczoraj miałam farta, i to poprawiło mi humor ;) przez kilka godz. złapałam trzy sumy, co się rzadko zdarza.
Oczywiście nie były duże, takie ok. 50cm, ale ile radochy :D Wszystkie obcykane aparatem i puszczone na wolność. Cieszy sam fakt że te nasze rzeki jednak nie są tak do końca zanieczyszczone i rybki jednak jeszcze w nich żyją :)
Były leszcze, okonie, ale mnie cieszy sam fakt że poprawiłam sobie nastrój i wróciłam zmęczona,myślałam że dzisiaj będę płakać z bólu ręki, od rzucania wędkami i ciągnięcia ryb, ale ze zmęczenia chociaż dobrze spałam i dzisiaj niespodzianka: nawet mnie nie boli bardziej niż zwykle :D
Miłego weekendu wszystkim:) a poniedziałek znowu na ryby ;)
Początkujący
26-04-2014, 09:07:37

@Lidiabe: od 2 miesięcy odwiedzam Dom Lekarski na ul. Boh. Warszawy w Szczecinie (CH Turzyn). Jest tam kilku rehabilitantów. Ja bywam 1- 2 razy w tygodniu u p. Adriana i mam dobre doświadczenia tzn. jest zauważalna poprawa. Trzeba sie umawiać ze sporym wyprzedzeniem i jest to dla mnie trochę kłopotliwe (pracuje w Berlinie, a w domu w Szczecinie jestem koło weekendów). Będę sie starał do sierpnia / września dalej rehabilitować. Jeśli trend sie utrzyma może uda sie odsunąć operacje - mam chorych kilka poziomów
Pozdrawiam
Chemik
gość
26-04-2014, 09:24:28

chemik dziękuję za info, teraz mam pytania: oczywiście wizyty są prywatne? czy może jesteś zorientowany czy można się umawiać na reh. powiedzmy przez tydzień codziennie? ewentualnie co drug dzieńi? czy może masz namiary i sama bym zadzwoniła i popytała ? Też mam dwa poziomy od trzech lat, a od roku jest poprawa i nie są na razie operacyjne, ale rwa barkowa nie chce mnie puścić :(
Pozdrawiam :)
Wtajemniczony
26-04-2014, 10:19:20

***be wędkujesz; super to chyba duża rzadkość wśród pań,ja po rehabilitacji na trzeci dzień tez miałem masakryczne bóle spięcie mięśni aż do tyłka tak że to chyba normalka,teraz w domu ćwiczenia a od maja za fajere nie wiem jaka jeszcze cieżarówka obym jakiegoś zabytku nie dostał boje się okrutnie i ciesze taki mix.
gość
26-04-2014, 10:29:43

dino73, mnie to zboczenie złapało jakieś 20 lat do tyłu i nie opuszcza na moim terenie to nic dziwnego, jest duzo pań wędkujących, a zdziwienie okazują panowie którzy przyjeżdżają latem z całej Polski nad naszą Odrę i mnie spotykają :D no cóż, na chore(stare) lata sport jak znalazł:wędkarstwo i brydż- to jest to co uprawiam
Początkujący
26-04-2014, 12:31:57

@Lidiabe: zabiegi są płatne, jeśli chodzi o tryb w jakim należy je przechodzić (codziennie vs. 1-2 tygodniowo) to nie będę sie wypowiadał bo nie jestem lekarzem. Kontakt do nich http://domlekarski.pl/grupa_ortopedia_rehabilitacja
Pozdrawiam
Chemik
gość
26-04-2014, 13:28:53

dziękuję za podrzucenie adresu stronki, jakoś na nią sama nie trafiłam, skorzystam :)
Początkująca
26-04-2014, 14:47:29

witam muszę się pochwalić że zmiany skórne na szyi prawie wyleczylam trzymając całe 24 godziny zmieniane co jakiś czas okłady z siemienia lnianego tego "kisielku''skóra się odrodziła nie pęka przy nawet minimalnych ruchach jak ostatnie kilka dni i nie boli szyja tylko ręka w dalszym ciągu ale chyba dlatego że nie mogę się wspomagać kołnierzem

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: