Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29015)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczona
23-04-2014, 15:49:28

U mnie dzisiejsza noc makabra. Zasnęłam po tramalu o 4-tej tak mnie wszystko bolało, że nie mogłam się ułożyć. Rano jak po bitwie. Dziś byłam tylko na laserze na bliznę, a jutro znów "bitwa".
Ale nie jestem sama. Razem damy radę !
Pozdrawiam
Bety
W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę, a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu. Marzec 2014:discectomia i artroplastyka C5/6 i C6/7 Implanty ruchome Aesculap activ C
Wtajemniczony
23-04-2014, 18:28:55

Rupafin nie jesteś sama u mnie parę dni było prawie jak kiedyś jak byłem zdrowy dopiero dzisiaj boli okropnie cały kark nie wiem czy masaż zaszkodził ćwiczenia? ale chyba nie bo jak nie ćwiczyłem to tez były napady bólu.
Wtajemniczona
24-04-2014, 04:17:00

Dino to nie masaż zaszkodził. Po prostu mięśnie się ruszyły i bolą.
Rupafin jesteś dzielna dziewczyna! Co i rusz będzie łatwiej.
Dobrego dnia
Kasia
Początkująca
24-04-2014, 06:14:41

Witam wszystkie SZYJKI.To rzeczywiście są bóle spowodowane rozruszaniem mieśni.Jestem po czterech dniach zabiegów,masaż+laser+megnetik.Wczoraj czułam się okropnie,p/bólowe nie pomagały.Noc kiepska,bóle spać nie pozwoliły.Już miałam straszne myśli,że mi coś uszkodzili zabiegami.Po przeczytaniu Waszych postów,uwierzyłam że trzeba dalej poddać się i wierzyć że będzie lepiej po zabiegach.Super jest to FORUM i bardzo pomaga.Pozdrawiam
Wtajemniczony
24-04-2014, 07:22:10

gość
24-04-2014, 08:06:19

Witam :)
Już pisałam, nie uzywane mięśnie w okresie kiedy boli się "zastoją", a potem problem jest z ich rozruszaniem :) Ale ten ból mija, i oby minęły tez te inne, te co nas bardziej martwią ;)
Wtajemniczona
24-04-2014, 08:43:59

Ja to mam w ogóle wrażenie, że dopiero teraz wiem, że niektóre mięśnie mam. I chyba powinniśmy kochani wziąć się za całość. Bo jak się skupimy na górze, to znowu dół się nam zastoi.
Dzisiaj moje dwa miesiące. Idę do neuro po dalsze zwolnienie. Może na urodziny w przyszłym tygodniu przejadę się wreszcie autem...
Niech te wszystkie bóle przynajmniej na coś się przydadzą ku przestrodze!
Kasia
Wtajemniczona
24-04-2014, 11:28:43

Witajcie.
Właśnie wróciłam z rehabilitacji. Dwie godziny mnie męczył na leżąco, na siedząco ... i z powrotem. Na koniec laser na bliznę. Zobaczymy jaka będzie noc
Zakres ruchu w prawo ciągle jeszcze kiepski, najgorzej przód-tył. W głowie mi się zaczęło kręcić przy tym więc przestał, ale "wrócimy do tego"
Jedno zauważyłam że jak się skoryguję, tzn. Wyciągnięty lędźwiowy, mostek do góry i broda cofnięta i obniżona to bark mniej boli. Tyle że długo w takiej pozycji nie daję rady kazał mi się narazie tak z 10% skorygować, żebym nie zesztywniała
Będzie dobrze. Ważne, że implanty siedzą na miejscu
rdzeń odbarczony!
Pozdrawiam
Bety
W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę, a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu. Marzec 2014:discectomia i artroplastyka C5/6 i C6/7 Implanty ruchome Aesculap activ C
Początkująca
24-04-2014, 12:22:32

Witam depresja duuża szyja boli ręka boli ,szyja wygląda jak jeden wielki strup nie mogę przełykać mam leki alergiczne dexapolkort albo szpital dermatologiczny rana dochodzi do dekoltu ale nie chcę być królikiem może znacie coś bardzo naturalnego
Wtajemniczona
24-04-2014, 19:38:46

Procentowa daj sobie jeszcze czas. Wszystko będzie powoli przechodziło.co do alergii to nie znam się zupełnie.
Dzisiaj tak się dobrze poczułam, że się zapomniałam i podbiegłam do autobusu. Jak tylko w ńim usiadłam obudziły się czarne myśli i teraz mam ciągle w głowie, że coś mogłam sobie uszkodzić przez to bieganie. Ta psychika to straszna rzecz. Z dorosłej kobiety robi przestaszone dziecko. Już Was pytałam ale jjakie są objawy przesunięcia się implantu?
Neuro mi powiedział, že mój implant zrasta się po około 3 miesiącach i dopiero po kolejnych trzech rehabilitacja szyi. Teraz tylko laserki, pole magnetyczne i masaże ale bez ciagnięia szyi, nastawienia szyi, terapii manualnej na szyi. Czyli krótko mówiąc: ręce z daleka od szyi :) basenu zabronił, dopiero za trzy miesiące. Akurat na wakacje ;)
a ja chciałam już tak szybko....pan dr powiedział, że elastycznie wszystko przyjdzie,
Walczę cały czas jeszcze z tą śluzówką obdartą po intubacji. Siemię lniane piję, syropki i wit A i E.
I tak dzień za dniem...
Rupafin czy Ty nie zaczęłaś za szybko tej rehabilitacji?
Kasia

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: