Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29023)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
16-08-2009, 11:33:00

Witaj Irek. Być moze nie mam racji , jestem tylko dyskopatką ale siedze w temacie juz lata , rehabiliatcji przeszłam wiele , rozmów z nimi związanych również i zaniepokoiło mnie wyjaśnie Twoich rehabiliantów ,,że wykonywane manipulacje mają za zadanie urwać kręgami wystający dysk'' Urwanie części dysku to sekwestracja a jego wpadnięcie do kanału kręgowego to chyba spore wyzwanie dla neurochirurga . W zaawansowanych dyskopatiach ze znacznym uciskiem rdzenia wielu rozsadnych neurochirurgów nie zezwala na terapię manulaną w obawie o pogorszenie stanu neurologicznego .Ale cóż , każdy kowalem swojego losu a do tego trudno ocenic pacjentowi który lekarz ma rację .
Jesli juz nadal chcesz sie zdac na terapię manualną to poszukaj na listach certyfikowanych terapeutów metod np.Cyriax ,PNF wśród osób dobrze wykształconych w terapii dyskopatii .
Stwierdzenie wypadku przy pracy być może będzie pomocne i da się podciągnąć w dalszym procesie leczenia gdybyś musiał korzystać z długiego zwolnienia czy renty.Staraj się wykazać związek przyczynowo-skutkowy skoro masz na to dokument .
Irek, nie chciała bym zbyt natarczywie wchodzic ze swoimi radami czy wręcz przestrogami ale samam wiele przeszłam równeiz w zakresie niewypałów rehabiliatcyjnych z czego jeden przyczynił sie bezposrednio do tego że trybie pilnym wylądowałam na stole operacyjnym .Wielu lekarzy neurologów nadal operacje traktuje jak kosmos.
Jeszcze raz powtarzam-nie sugeruję wyboru decyzji tylko namawiam do Cie do uzyskania żetelnych informacji z róznych źródeł zarówno od neurochirurga jak i rehabiliatanta ale takich, którzy zajmują się tymi problemami na codzień .
Poczytaj forum , pozbieraj pytania na tej podstawie do swojego stanu , pomagluj specjalistów zebyś miał jasność sytuacji .
Pozdraiwm Zosia
gość
16-08-2009, 13:01:00

Zosiu, jesteś chyba ANIOŁEM a na pewno super osobowością. Moja rehabilitacja miała około pięćdziesięciu zabiegów. Była poprzedzona konsultacją u osoby która miała praktyki w klinice neurologicznej w Niemczech. Wykonywał ją mgr. rehabilitacji uczeń osoby mnie konsultującej. Poddałem się tym zabiegom bo ufam im, nie było łatwo. Kilka razy traciłem na moment świadomość, i też miałem obiekcie do tego wszystkiego. Lecz postępy są widoczne, zwiększył się zakres ruchomości, mniejsze dolegliwości bólowe, jedynie pozostało osłabienie kończyny górnej.Wiem Zosiu że moje zdrowie jest w moich rękach nikt mnie zmusi do niczego i bardzo się cieszę że poznałem tutaj naprawdę super ludzi, którzy patrzą na mnie również ze swojej pozycji. Poddam się jeszcze jednej serii i zobaczę co czas pokaże.
Pozdrawiam serdecznie IREK
gość
16-08-2009, 13:36:00

witam wszystkich i dziekuje za pomoc .już rozwiązałam problem byłam u swojego neurochirurga który zrobił mi operacje bo chirurg odmówił mi pomocy .Od lekarza który mnie operował dostałam antybiotyk i kazał przykładać dużo rywanolu i tak robiecały czas coś leci ale już mniej i w srodę mam przyjsć do kontroli POzdrawiam Kamila
gość
16-08-2009, 16:41:00

No nareście odzyskałam dostęp do kompa . Syn wrócił do Poznania wiec komp znowu mój .
Dużo się działo podczas mojej nieobecności i jak zwykle nasza kochana Zosia czuwa i pomaga, no i Janusz kochany również .
Kamila i Irku jak na to forum raz się wejdzie to się chce ciągle wracać. Człowiek wie ze nie jest sam z problemem i tu zawsze może uzyskać wsparcie i pomoc. A teraz nawet może się pośmiać i pożartować .
Został jeszcze tydzień do naszej imprezki ( 22 sierpień) wiec trzeba trochę potrenować.
U mnie pogoda bajkowa cieplutko i pięknie aż chce się chcieć . Pozdrawiam Gosieńka
Forumowiczka
16-08-2009, 20:45:00

Gosieńko, ja trenuję. Dziś wypiłam trochę pifka . Było pyszne !
Wpadłam tylko na momencik, powiedzieć wszystkim :

DOBRANOC

Aaa... kotki dwa...
Spinka
Spinka
Forumowiczka
17-08-2009, 05:47:00

Czyżbym Was tak skutecznie uśpiła?
Wszyscy jeszcze leniu***ą? Ale Wam dobrze...

Wstawajcie, w Radiu Zet Prowadzący już od dawna budzi Słońce .

Spinka
Spinka
gość
17-08-2009, 06:11:00

Ja już na posterunku Spinka , chcę wykorzystać słoneczne dni . Ja ostatnio mam problemy z treningami bo mój organizm odrzucił picie trunków wyskokowych , tak czasem mam ale mam nadzieje ze w sobotę będzie już wszystko ok. Mam nadzieje ze obudziliście sie dzisiaj wszyscy bez bólu a ja biegnę do pokoju robić codzienną gimnastykę zalecona przez lekarza operującego . Miłego dnia bez bólu życzę . Gosieńka
gość
17-08-2009, 06:39:00

Nie Spineczko nie obudziłaś nas ja dzis moze 16 min spałem coś mi jeżdzi ostro po tej mojej szyji i lędźwiowym lecz nie poddaje sie życze miłego dnia Janusz
gość
17-08-2009, 08:58:00

Oj Janusz za dużo się napracowałeś przez weekend biedaku . Ta Twoja rodzinka to Ciebie wykorzystuje , a może Kubuś hasał z dziadusiem za mocno ?Szkoda ze Ciebie boli a miałam nadzieje ze dzisiaj napiszesz jest jest wszystko ok . Trzymaj się Janusz i nie poddawaj się jutro będzie lepiej . Pozdrawiam Gosieńka
gość
17-08-2009, 09:49:00

Dziękuje Gosieńko ale tak jest jak jest sie dziadkiem wnuki sa ważniejsze od naszych niedoskonałosci i naszą radością dopiero teraz jest czas na ich rozpieszczanie i kochanie widzi sie inaczej i traktuje się inaczej jak własne dzieci i to jest prawda dla naszych dzieci zawsze brakowało nam czasu a na wnuki nie . Po boli i przestanie jak nie to ketonal + bunondol i jazda dalej można skakać Pozdrawiam i Tobie życze miłego poniedziałku

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Podejrzewam u siebie początki Parkinsona
Skończyłem 87 lat, Pewne objawy utraty sprawności są zrozumiałe. Znalazłem w sieci opis objawów wczesnego Parkinsona. Utraciłem powonienie, mój charakter pisma odpowiada opisowi symptomu Parkinsona. Nie odczuwam żadnych ubytków w sferze psychiki. Nie odczuwam problemów z pamięcią i sprawnością w prowadzeniu samochodu. Zwracam się do autorów postów na forum, .czy opisane objawy widzieli u znanych sobie osób ze stwierdzoną chorobą.
szukam miejsca dla taty po zawale i w stanie wegetatywnym , który wciąż jeszcze jest w programie budzikowim ale tylko do sierpnia...
Drodzy Wszyscy! dzień dobry! Nazywam się Joanna, mój tata rok temy 16.05 miał rozległy zawal, był długo niedotleniony, niestety nie wybudził się ze śpiączki, nie odzyskał świadomości; przebywa w programie NFZ budzikowim w Sawicach; niedługo minie rok, prognozy nie są optymistyczne; na jesieni musimy znaleźć mu inne miejsce. jesteśmy z Poznania, tata jest teraz 500 km od nas na Podlasiu, to nas wykańcza.. chcemy znaleźć ośrodek xblziej, wiemy, ze trzeba liczyć się z kosztami... ale czy ktoś w ogole wie o dobrym miejscu w Wielkopolsce? pielęgniarki mwoiac do ZOLu go, a przecież ws tyscy wiemy, ze to wyrok.. chciałabym zawalczyć jeszcze ... proszę, jeśli macie takie doświadczenia lub wiedzę, gdzie mogłabym spawrdzac? pytać? bo nie wiem od czego zacząć....
gość
Bardzo proszę o interpretację wyników eeg
Bardzo proszę o interpretację wyników eeg mojego syna
gość
Straszna obawa przed zabiegiem wszczepienia zastawki
Hej, piszę tu bo bardzo się boję operacji mam 42 lata i przed sobą operację w Szpitalu Bielańskim w Warszawie. Czytam tu o powikłaniach o nie właściwym ułożeniu Drenu w Jamie Otrzewnej. Czy ktoś ma pozytywne doświadczenia ? Proszę o wsparcie duchowe. Dziękuję Aleksander
Reklama: