Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
16-08-2009, 11:33:00

Witaj Irek. Być moze nie mam racji , jestem tylko dyskopatką ale siedze w temacie juz lata , rehabiliatcji przeszłam wiele , rozmów z nimi związanych również i zaniepokoiło mnie wyjaśnie Twoich rehabiliantów ,,że wykonywane manipulacje mają za zadanie urwać kręgami wystający dysk'' Urwanie części dysku to sekwestracja a jego wpadnięcie do kanału kręgowego to chyba spore wyzwanie dla neurochirurga . W zaawansowanych dyskopatiach ze znacznym uciskiem rdzenia wielu rozsadnych neurochirurgów nie zezwala na terapię manulaną w obawie o pogorszenie stanu neurologicznego .Ale cóż , każdy kowalem swojego losu a do tego trudno ocenic pacjentowi który lekarz ma rację .
Jesli juz nadal chcesz sie zdac na terapię manualną to poszukaj na listach certyfikowanych terapeutów metod np.Cyriax ,PNF wśród osób dobrze wykształconych w terapii dyskopatii .
Stwierdzenie wypadku przy pracy być może będzie pomocne i da się podciągnąć w dalszym procesie leczenia gdybyś musiał korzystać z długiego zwolnienia czy renty.Staraj się wykazać związek przyczynowo-skutkowy skoro masz na to dokument .
Irek, nie chciała bym zbyt natarczywie wchodzic ze swoimi radami czy wręcz przestrogami ale samam wiele przeszłam równeiz w zakresie niewypałów rehabiliatcyjnych z czego jeden przyczynił sie bezposrednio do tego że trybie pilnym wylądowałam na stole operacyjnym .Wielu lekarzy neurologów nadal operacje traktuje jak kosmos.
Jeszcze raz powtarzam-nie sugeruję wyboru decyzji tylko namawiam do Cie do uzyskania żetelnych informacji z róznych źródeł zarówno od neurochirurga jak i rehabiliatanta ale takich, którzy zajmują się tymi problemami na codzień .
Poczytaj forum , pozbieraj pytania na tej podstawie do swojego stanu , pomagluj specjalistów zebyś miał jasność sytuacji .
Pozdraiwm Zosia
gość
16-08-2009, 13:01:00

Zosiu, jesteś chyba ANIOŁEM a na pewno super osobowością. Moja rehabilitacja miała około pięćdziesięciu zabiegów. Była poprzedzona konsultacją u osoby która miała praktyki w klinice neurologicznej w Niemczech. Wykonywał ją mgr. rehabilitacji uczeń osoby mnie konsultującej. Poddałem się tym zabiegom bo ufam im, nie było łatwo. Kilka razy traciłem na moment świadomość, i też miałem obiekcie do tego wszystkiego. Lecz postępy są widoczne, zwiększył się zakres ruchomości, mniejsze dolegliwości bólowe, jedynie pozostało osłabienie kończyny górnej.Wiem Zosiu że moje zdrowie jest w moich rękach nikt mnie zmusi do niczego i bardzo się cieszę że poznałem tutaj naprawdę super ludzi, którzy patrzą na mnie również ze swojej pozycji. Poddam się jeszcze jednej serii i zobaczę co czas pokaże.
Pozdrawiam serdecznie IREK
gość
16-08-2009, 13:36:00

witam wszystkich i dziekuje za pomoc .już rozwiązałam problem byłam u swojego neurochirurga który zrobił mi operacje bo chirurg odmówił mi pomocy .Od lekarza który mnie operował dostałam antybiotyk i kazał przykładać dużo rywanolu i tak robiecały czas coś leci ale już mniej i w srodę mam przyjsć do kontroli POzdrawiam Kamila
gość
16-08-2009, 16:41:00

No nareście odzyskałam dostęp do kompa . Syn wrócił do Poznania wiec komp znowu mój .
Dużo się działo podczas mojej nieobecności i jak zwykle nasza kochana Zosia czuwa i pomaga, no i Janusz kochany również .
Kamila i Irku jak na to forum raz się wejdzie to się chce ciągle wracać. Człowiek wie ze nie jest sam z problemem i tu zawsze może uzyskać wsparcie i pomoc. A teraz nawet może się pośmiać i pożartować .
Został jeszcze tydzień do naszej imprezki ( 22 sierpień) wiec trzeba trochę potrenować.
U mnie pogoda bajkowa cieplutko i pięknie aż chce się chcieć . Pozdrawiam Gosieńka
Forumowiczka
16-08-2009, 20:45:00

Gosieńko, ja trenuję. Dziś wypiłam trochę pifka . Było pyszne !
Wpadłam tylko na momencik, powiedzieć wszystkim :

DOBRANOC

Aaa... kotki dwa...
Spinka
Spinka
Forumowiczka
17-08-2009, 05:47:00

Czyżbym Was tak skutecznie uśpiła?
Wszyscy jeszcze leniu***ą? Ale Wam dobrze...

Wstawajcie, w Radiu Zet Prowadzący już od dawna budzi Słońce .

Spinka
Spinka
gość
17-08-2009, 06:11:00

Ja już na posterunku Spinka , chcę wykorzystać słoneczne dni . Ja ostatnio mam problemy z treningami bo mój organizm odrzucił picie trunków wyskokowych , tak czasem mam ale mam nadzieje ze w sobotę będzie już wszystko ok. Mam nadzieje ze obudziliście sie dzisiaj wszyscy bez bólu a ja biegnę do pokoju robić codzienną gimnastykę zalecona przez lekarza operującego . Miłego dnia bez bólu życzę . Gosieńka
gość
17-08-2009, 06:39:00

Nie Spineczko nie obudziłaś nas ja dzis moze 16 min spałem coś mi jeżdzi ostro po tej mojej szyji i lędźwiowym lecz nie poddaje sie życze miłego dnia Janusz
gość
17-08-2009, 08:58:00

Oj Janusz za dużo się napracowałeś przez weekend biedaku . Ta Twoja rodzinka to Ciebie wykorzystuje , a może Kubuś hasał z dziadusiem za mocno ?Szkoda ze Ciebie boli a miałam nadzieje ze dzisiaj napiszesz jest jest wszystko ok . Trzymaj się Janusz i nie poddawaj się jutro będzie lepiej . Pozdrawiam Gosieńka
gość
17-08-2009, 09:49:00

Dziękuje Gosieńko ale tak jest jak jest sie dziadkiem wnuki sa ważniejsze od naszych niedoskonałosci i naszą radością dopiero teraz jest czas na ich rozpieszczanie i kochanie widzi sie inaczej i traktuje się inaczej jak własne dzieci i to jest prawda dla naszych dzieci zawsze brakowało nam czasu a na wnuki nie . Po boli i przestanie jak nie to ketonal + bunondol i jazda dalej można skakać Pozdrawiam i Tobie życze miłego poniedziałku

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: