Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29023)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczona
08-03-2013, 15:19:49

Glasspirson - ja to mysle ze skoro juz jestes po rezonansie, to trzeba poczekac na wynik. Nie ma co prorokowac i Ciebie straszyc. Jak bedzie czarno na białym opis i do tego twoje objawy to bedzie wiadomo co jest grane. Noga moze oznaczac szyjny, ale bardziej wskazuje to na ledzwiowy. Sama wiem po sobie ze noga odpuscila i ledzwiowy przestal dokuczac odkad siedze na zwolnieniu, czyli nie spedzam 8 godzin w wymuszonej pozycji ciała - siedzac za biurkiem. Narazie nie dokucza znaczaco wiec nawet nie chce diagnozowac.
A ból przy odchylaniu czy skrecaniu głowy moze byc powodowany przez miesnie, które sa nadwyrezone.
Głowa do góry (oby nie za mocno) jak bedzie wynik bedziemy analizowac :)
Kasia 2010-10-11 - nieszczęśliwy wypadek 2012-03-07 - MRI z potwierdzeniem dyskopatii 2012-10-23 - Operacja C5-C6 - implant stały Cervios PEEK
gość
08-03-2013, 15:55:13

glassprison 2013-03-08 15:52:36 Witam wszystkich! mój pierwszy post na forum. Mam na imię Sławek i jestem z okolic Wałbrzycha. Cóż... tak naprawdę chcę napisać żeby może podbudować moją wiarę w to, że będzie dobrze i w ogóle. Już od stycznia odczuwam bóle w karku ale bóle które pojawiają sie tylko wtedt gdy odchylam głowę do tyłu... miałem też bóle głowy, uczucie rozbicia jak przy grypie ale to jednak ustąpiło i cóż w styczniu udałem się do ortopedy obejrzał mnie, zdjęcie RTG zrobił wywiad i stwierdził że mam minimalne zwyrodnienie kręgów, ale przestrzenie międzykręgowe bez zmian i pewnie kwestie przeciążeniowe i zalecił pracę z rehabilitantem z którym pracowałem przez 10 spotkań, wzmacnialiśmy siłę mięśni szyjnego odcinka itd. ale ból dalej był w zasadzie taki sam... udałem się więc do neurologa.. stwierdził że raczej tez przeciażenieitd itp z racji mojego siedzącego trybu pracy ale dał mi skierowanie na rezonas niestety termin.... za 7 miesięcy... ale dało się zrobić go szybciej i akltualnie czekam na wynik już. Trafiłem na to forum jak zacząłem czytać o przepuklinie i tak naprawdę wydaje mi sie na 99% że ją właśnie mam. W dodatku od trzech dni mrowi mi lewa stopa, kark jak bolał tak dalej boli... wiem że każdy przypadek jest inny ale może ktos się wypowie jak to jest z Waszymi bólami karku? boli Was praktyczmie w każdej pozycji głowy czy nasila się przy własnie pewnych odchyleniach głowy? Męczy mnie to a w dodatku strach nasila się gdy się czyta o operacji i komplikacjach z nią związanych, blizna z przodu itd:/ no nic... w zasadzie chciałem się wygadać bo mi to ciąży strasznie;) byłbym wdzięczny za jakikolwiek odzew. Może ktoś poleci mi sprawdzonego neurochirurga z Dolnego Sląska bo mam zamiar własnie wybrac się do kogos gdy już będę miał wynik rezonansu... Pozdrawiam!
P.S. Czy jest możliwe żeby np. objawiem mrowienia lewej stopy, oprócz bólu karku była właśnie dyskopatia szyjna? czy to może być o wiele poważniejsza mielopatia? aczkolwiek nie narzekam na spadek siły mięśniowej itd... jestem sprawny i ten ból w karku który odczuwam to jak nie ochylam głowy do tyłu to czasem zapominam że on jest...
Witaj Sławku
Najważniejsze to wynik Mri...wtedy bedziesz coś więcej konkretnego wiedział. Co do specjalisty... ja (chyba i kilka innych szyjek) polecam Opole i dr. Łątkę - prywtnie konsultacja- kwestia kilku dni- ale to mając wynik w garści. Co do stopy... ja od 10 miesiecy meczę sie z tym problemem. od mrowienia po uczucie wbijania szpilek w podeszwy stóp- moze byc to jeden z objawów szyjki. Odchylenia głowy również- staram sie nią nie kręcić zbyt mocno ale ostatnio okulista wiedząc o mojej chorobie na siłę odchylił mi głowę żeby oko zakropić.... co sie potem działo ze mną to nie życzę nikomu
Ale zanim zaczniesz szukać w necie najgorszych scenariuszy- poczekaj na wynik- jesli będzie konieczność skonsultuj go z neurochirurgiem ( opis to jedno robi go technik- lekarz ma swoje doświadczone oko do tego by stwierdzić co tam siedzi) jeśli coś wyjdzie... można zasiegnąć opini kolejnego lekarza...dla pewności i potwierdzenia. Narazie staraj sie unikać sytuacji w których ból moze sie nasilić... nadmiar ostrożności nie zawadzi :)
pozdrawiam Kasia
odliczam :D 11 dni do wielkiej chwili :D
gość
08-03-2013, 16:15:44

I jeszcze jedno z okazji Dnia Kobiet dużo zdrowia, zdrówka i uzdrowienia dla naszych pięknych Dam.
Kobietą być to znaczy kochać i żyć
Żyć i kochać po nocach czasami szlochać
Kwiat piękny jak róża lecz bez cierni
Rozwiąże Wam wszystkie problemy
Do stóp wszystkim Ewą go składam
Choć mam na imię Irek nie Adam.
miłego
krak62
Wtajemniczona
08-03-2013, 22:31:57

Sławek ( glassprison) witam ja jestem twoją krajanką bo z Jel. Góry. Powiem tak czyjeś chwalicie a swego nie znacie. Masz dobrych specjalistów u Siebie w Wałbrzychu szpital na Piaskowej Górze. Ja mam operacje za tydzień mam do wymiany trzy poziomy zwyrodnienie wielopoziomowe. mam mieć zastosowane implanty dwa ruchome a ten trzeci z płytką tak że nie będe musiała chodzic z kołnierzem.. To jest nowa metoda i nowe implanty ale dokładnie opiszę po operacji jak się wszystko uda żeby nie zapeszyć. Bardzo to wszystko trudne ale nie panikuj wszystko wyjdzie na rezonansie to jest dokładne badanie.
Szyjki marcowe jak tam dzień kobiet ja spędziłam miło . Pozdrawiam *** dni dom operacji!!!Renata
Wtajemniczona
08-03-2013, 22:37:07

P.s mam 8 dni do operacji !!!
Krak62 ten kościotrup mi się na tym forum nie podoba Uważasz że to odpowiednie ?? Wszyscy piszą że optymistyczne nastawienie to połowa sukcesu . A ty masz taki nastrój??
Renata
Początkująca
08-03-2013, 22:46:56

Witam
Ja już wyrywam kartki z kalędarza :)
Pozdrawiam Wszystkich !:)
Dalej was czytam wszystko mnie interesuje , ale jeszcze mam pytanie moze głupie , ale chcę wiedzieć :) kręgi szyjne to operują z tyłu głowy ?
Nie wiem czy juz pisałam że bedę operowana w Jastrzębiu -Zdroju ..
Ela
gość
08-03-2013, 23:17:19

elcia122 2013-03-08 23:46:56 Witam
Dalej was czytam wszystko mnie interesuje , ale jeszcze mam pytanie moze głupie , ale chcę wiedzieć :) kręgi szyjne to operują z tyłu głowy ?
elcia ciecie jest z przodu...przeważnie na zmarszczce na szyjce zeby zamaskowac. zobacz u piotra w galerii ma zdjecia
pozdrawiam
10 dni jeszcze :)
Początkująca
08-03-2013, 23:17:47

Proszę mi podpowiedziec jak mam wstawić zdjęcie na profil ?
tak kombinuje , a nic mi nie wychodzi .
Ela
Początkująca
08-03-2013, 23:26:33

kasiafo 2013-03-09 00:17:19
elcia122 2013-03-08 23:46:56 Witam
elcia ciecie jest z przodu...przeważnie na zmarszczce na szyjce zeby zamaskowac. zobacz u piotra w galerii ma zdjecia
pozdrawiam
10 dni jeszcze :)
Tak , mogłabym zobaczyc u Piotra w galerii zdjęcia zebym miala go w znajomych , inaczej sie nie da :(
Ale dziękuje :)
Ela
Początkująca
08-03-2013, 23:30:39

Dlatego sie pytam , bo ja to nic nie wiem , pewnie sie dowiem jak juz na oddział wejde ..
Ja to myslałam ze z tyłu glowy to mi włosy ogola , ale jak to z przodu to spoko , jakoś tam bedzie :)

Idę juz spac , ale nie wiem czy zasnę bo szyja mi nie da ....
Ela

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: