Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczona
10-09-2012, 07:24:09

witam szyjeczki i co poniektóre kuperki (jako że dyskopatia łączna i tu i tu)
dzisiaj piękny dzioneczek, aż żyć się chce....stwierdzam ,że nie można się przechwalać, że dziś nie boli ,bo ja chyba za często to mówiłam w stosunku do szyjeczkim że źle nie jest i dostałam za swoje, ból mi wlazł w szyjke i ramiem ale ta maść traumon jest naprawde rewelacyjna posmarowałam na noc i przeszło prawie całkowicie, i mimo że morfeusz znowu odmówił i swojej krainy snówm to dzis jest dobrze i po japońsku czyli jako tako....bogna co chwile zmienia avatarka....piękny wypoczynek
ewa może na spotkaniu z bogną porozmawiaj o jej operatorze i weź pod uwagę olsztyn...
zdrówka i dobrego dzionka wszystkim życzę
jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu - oznaką czego jest puste biurko...?
gość
10-09-2012, 09:34:27

Heloouł,
Mnie dziś znów głowa boli. Oszaleję chyba. Do niczego jestem.
Tesska, poszukam tego terminu na Fieldorfa bo by mi tam bardziej pasowało. Tabsy biorę codziennie niestety, bo łeb rozwala inaczej. Po nich czuję się lepiej.
Stokrotka, ja mam to samo. Całe noce łażę.
Wtajemniczona
10-09-2012, 09:36:50

I ja dzisiaj dołączam do grona..."bolących łbów"...:(Ciągnie sie to u mnie od soboty - po szukaniu w lesie grzybów....:(
Pozdrawiam Moje Drogie Szyjki....
Halina z mielopatią...
Wtajemniczona
10-09-2012, 09:38:09

Wielebny...dzięki !....
Przez ten chol..... ból łba..na nic nie mam ochoty...Ale póżniej sprawdzę....
Halina z mielopatią...
gość
10-09-2012, 11:24:32

Januszu jestem,
w weekend wciągnęło mnie 'matkowanie"
pozdrawiam wszystkich
Wtajemniczona
10-09-2012, 11:38:53

niunqa
Dobrze, gdyby łażenie nie bolało(tutaj kłaniają siś lędżwiaki)
A gdzie "łazisz" to moze w jedna stronę połazimy(bedzie lżej a po drodze zawsze można wymienić wnioski.
Kurcze walczyłam z lewą łapka a teraz i prawej nie mogę podnieść.Kto tak ma.Łapka w górę

Kasia
Forumowicz
10-09-2012, 11:54:18

Gud mornink :)
Czy efekt drętwienia nóg od łydki w dół po delikatnym masażu obręczy barkowej to bardziej negatywny skutek też masażu czyli podrażnienie np: nerwów czy bardziej pozytywny skutek czyli jakby pobudzenie i mobilizacja ??
Jak sądzicie ??
"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Początkująca
10-09-2012, 13:45:04

raf 2012-09-10 13:54:18 Gud mornink :)
Czy efekt drętwienia nóg od łydki w dół po delikatnym masażu obręczy barkowej to bardziej negatywny skutek też masażu czyli podrażnienie np: nerwów czy bardziej pozytywny skutek czyli jakby pobudzenie i mobilizacja ??
Jak sądzicie ??
gut afternun
mi drętwieje spód stopy jak głupkowato wstanę z łóżka (czyli jak zapomnę, żem chora) (przepuklina w L), ale założenie, że to mobilizacja łykam zachwycona ;)
mam termin operacji przepukliny w szyi, żadnych szczególnie przykrych objawów, ale ponoć zagrożenie wiadomo czym, umieram ze strachu, to forum jest świetne, czytam je od 4 miechów, trzyma mnie na powierzchni, jak dojdę do czegoś konkretnego (np. operacji ) napiszę więcej o wrażeniach, na razie mam szczękościsk, pozdrawiam wszystkich bardzo
gość
10-09-2012, 15:41:40

Ja to czekam z utęsknieniem na tego neurochirurga, bo już mam dość. Nie wiem, czy to dziś jakiś gorszy dzion czy coś, ale kapitulacja. Ten brak aktywności mnie dobija, głowę mi rozsadza, nawet w domu nic zrobić nie można...gdyby nie mama, to bym oszalała.
Ciśnienie z rana 140/110...ehh.
Ja nie wiem jak wy to robicie, że macie takie pozytywne nastawienie, bo mnie chyba opuściło.
Kazulu - mój azyl to łazienka nocą ;) zapraszam - wanna duża. W nocy jak nie mogę spać, to włążę do chłodnej wody i tak leżę, zawsze jakoś mnie senność wtedy ogarnia. Lepsze to, niż patrzenie w sufit. No i boli trochę mniej.
Początkująca
10-09-2012, 16:18:17

Ewa
Niepokojące jest Twoje ciśnienie.Dolna granica przekraczająca
100 jest niebezpieczna i trzeba natychmiast coś z tym zrobić.
Pisałaś, że masz włączone leki, czyli, że nie są one chyba dobrze ustawione. Myślę, że powinnaś się jak najszybciej skontaktować z lekarzem, który Ci je zlecił.
Ja podobnie jak Ty jestem do niczego, mam doła. Chyba praca mimo bólu robi mi lepiej niż siedzenie w domu, bo psychika siada mi z dnia na dzień. Lecę do każdego dzwonka telefonu, bo mam nadzieję, że dzwonią ze szpitala, a tu jak dotąd nic. Żyję teraz w zawieszeniu i chciałabym, jeśli już tak trzeba być zoperowana jak najszybciej i potem wracać do zdrowia. Ileż można łykać tabletek przeciwbólowych?
Pozdrawiam wszystkich, życzę Wam i sobie wytrwania i mniej bólu.Pa.
Iwa

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Dr Nikodem Przybyłko.
Witam, czy kogoś z Państw operował dr Nikodem Przybyłko? Wydaje się, że jest to naprawdę super fachowiec. Czeka mnie operacja. Pozdrawiam Piotr
Późno rozpoznany kręgozmyk teraz tylko operacja
Cześć wszystkim.
Piszę tu, bo może ktoś był w podobnej sytuacji albo potrafi podpowiedzieć, co dalej. Rok temu zacząłem mieć poważne problemy z kręgosłupem – ból, drętwienie, osłabienie nóg. Poszedłem do jednego ze znanych profesorów w Warszawie, pełne zaufanie, bo nazwisko znane. Diagnoza? Żadnej konkretnej. Tylko środki przeciwbólowe, skierowania na rehabilitację, tabletki, zastrzyki. Leczenie objawowe bez zaglądania głębiej. Mija rok. Trafiam do innego specjalisty i co się okazuje? Kręgozmyk między L5 a S1, czyli coś, co powinno być zauważone na podstawowym rezonansie czy tomografii. Gdyby został rozpoznany wcześniej – miałbym szansę na leczenie zachowawcze: prądy, ostrzykiwania, konkretne zabiegi bez konieczności operacji. A dziś słyszę: jedyna opcja to operacja. Gdyby ktoś się wtedy postarał, miałbym wybór. Teraz już nie mam. Mam za to straszne newsy.
To nie jest „trudna sprawa” to po prostu przeoczenie, brak czujności, może rutyna i to mnie dziś kosztuje zdrowie i spokój. Mam pytanie: czy ktoś z Was miał podobną sytuację? Czy można coś z tym zrobić prawnie? Czy od razu iść do sądu, czy najpierw skonsultować się z dobrym prawnikiem medycznym? Z góry dzięki :-[
gość
Caspr 2
Czy mając objawy neurologiczne oraz przeciwciała anty-CASPR2 w surowicy można mówić o przypadkowym znalezisku ?
gość
Operacja dyskopatii szyjnej
Miał ktoś ostatnoo u dr. Baranowskiej w Stocerze ,jak opinie ?
Reklama: