Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczona
03-05-2017, 14:45:57

Sorki gość niedowierzaniem nie mam słownika w telefonie a jest tak sprytny że sam mi zmienia jak chce .
gość
03-05-2017, 20:03:54

Jakie miałaś poziomy operowane ?
Pytanie schylanie czy nie wieolno wogole się schylac ? Bo mi przy przepuklinie l5s1 często się zdarza do dziecka do ćwiczeń na plecach skarpetki itd. Czy schylanie nie wskazane jest po operacji?
gość
04-05-2017, 13:24:47

VOLVOVA, każdy z nas popełnia błędy :) Może nie napisałam zbyt zrozumiale, ale miałam na myśli osoby, które nie piszą merytorycznie, jedynie komentują innych, napastliwie, krytykują, nie widząc nic poza czubkiem własnego nosa. Nawet swoich błędów, często ze zmienionym sensem zdania przez telefon. Tutaj, przez kilka lat wyniosłam bardzo dużo, dobrych rad, wiadomości. Z FB nic. Wróciłam :)
Wtajemniczona
04-05-2017, 18:46:26

Gość ja operowane mniałam l4/L5 , c5/c6 a do operacji jeszcze S1 poza tym jeszcze 5 na innych poziomach.Ciągle pada i chodzę jak na szpilkach ,muszę ważyć każdy krok bolą biodra nogi a kręgosłup jak struna napięty.
Wtajemniczona
04-05-2017, 18:54:58

Schylanie nie jest wskazane bardziej należy ukucnąć lub uklęknąć . Po schylenie się do pościeli którą przebierałam zostałam w tej pozycji , nie mogłam się wyprostować przez kilka dni w ciągu tygodnia była operacja L4/L5
Wtajemniczona
05-05-2017, 13:46:37

zmiana pogody dziś +20 i od razu bóle poszły sobie precz
gość
15-05-2017, 08:45:35

Witam Wszystkich ponownie
Nadal przebywam na zwolnieniu lekarskim, już ponad 125 dni, byłam u mgr Balika, chodzę na rehabilitację zabiegi krio, pole magn, prądy, materac. Mój problem polega na tym, że nadal mam bóle. Jednego dnia wydaje mi się, że już ok, a w nocy ból i następnego dnia straszny ból promieniujący do bioder i po jednej stronie aż do kostki. Nie wiem co robić, poszłabym na zasiłek rehabilitacyjny ale wiem, że mogę wtedy zostać zwolniona z pracy bez wypowiedzenia. Mam ponad 23 lata pracy, ale dla mojego pracodawcy to nie ma znaczenia. jeśli ma mnie zwolnić to przynajmniej wypowiedzenie i odprawa mi się należy po tylu latach. Tylko jak przejść lekarza medycyny pracy, nie wiem co robić. Czy po powrocie do pracy, za jakiś czas mogę znowu chorować na to samo schorzenie? Czekam na konsultację neurochirurgiczną, jeśli zadecyduje o operacji to się zgodzę tylko nie wiem ile przyjdzie mi czekać. Nie chcę stracić źródła dochodu, to chyba normalne po tylu latach pracy, bo choroby sobie nie wybrałam. Może mi ktoś poradzi co mam zrobić. Proszę
Judyta
Wtajemniczona
16-05-2017, 20:33:18

Judyto ja się nie znam na prawie pracy i na zwolnieniach u mnie nie ma tego problemu jestem na samozatrudnieniu i sama decyduję kiedy pracuję , więc nie pomogę .
Dostałam skierowanie na NFZ .Na kriokomorę może ktoś wie gdzie w Warszawie czeka się najkrócej?
gość
16-05-2017, 21:55:15

Ja też wróciłem do pracy w grudniu z bólami i pracuje do dzisiaj. Medycynę pracy bałem się, że nie przejdę ale wszystko było dobrze dzień przed spałem może 3h. A myśli rozne i kredyt hipoteczny na karku. Bóle mam do dzisiaj rozne chyba cały kręgosłup ale pracuje w pracy jakoś się mniej o tym myśli ubytki neurologiczne są chyba małe chodze czasami mi noga drętwieje przy dłuższym siedzeniu i niestety została mała pamiątka dwa palce u nogi się nie zginają do konca. Pracuje powrót mi duzo dał ale czy dobrze zrobiłem praca siedzaca oceni czas
Łukasz
gość
16-05-2017, 21:55:22

Ja też wróciłem do pracy w grudniu z bólami i pracuje do dzisiaj. Medycynę pracy bałem się, że nie przejdę ale wszystko było dobrze dzień przed spałem może 3h. A myśli rozne i kredyt hipoteczny na karku. Bóle mam do dzisiaj rozne chyba cały kręgosłup ale pracuje w pracy jakoś się mniej o tym myśli ubytki neurologiczne są chyba małe chodze czasami mi noga drętwieje przy dłuższym siedzeniu i niestety została mała pamiątka dwa palce u nogi się nie zginają do konca. Pracuje powrót mi duzo dał ale czy dobrze zrobiłem praca siedzaca oceni czas
Łukasz

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama: