Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
15-11-2014, 23:19:54

Ja też zgłaszam się na spotkanie szyjkowe!
Początkujący
17-11-2014, 05:44:04

Witam Wszystkich w pierwszym swoim poście.
Pytań na 100% będę miał jak każdy początkujący wiele, czesc z nich wyłoni się " na bieżąco".
w maju 2014 miałem zabieg dyscektomii przedniej C7/,TH1
Na poczatku lipca rozpocząłem rehabilitacje - niestety pojawily sie dolegliwości
- czasami odczuwam mrowienie w palcach lewej ręki,
- odczuwam lekki ból teraz akurat z 2 strony pod łopatka (powodem operacji byl bol z lewej strony)
- mialem robiony aktualny rezonans, są drobne przepukliny, ale lekarz twierdzi, ze niegroźne - dolegliwości niestety
są...
- zauwazylem, ze wzmagają sie po wysiłku - po basenie, ćwiczeniach zaleconych przez rehabilitanta, aktywność fizyczna była dla mnie ważna a tu...
Może nie trafiłem na tego super fizjoterapeutę... Bede wdzięczny za każdą radę, dotyczącą ćwiczeń, zachowań odnośnie postawy, moze namiar na kogoś polecanego w Warszawie.?
Przepraszam za chaos , ale wszystko chce się przekazać jednocześnie....
Wtajemniczona
17-11-2014, 09:11:58

Andrzej - godny polecenia jest Pan Maciej B. z F i z j o k l i n i k i. nie wklejam linku, bo mod banuje. gościu świetny, dociekliwy. spróbuj. pozdro ;)
1. Wypadek 02.2009. długa rehabilitacja. 2. Zabieg 14.11.2013 (dyscektomia c5/c6, stabilizacja przestrzeni PEEK Cornestrone) 3. Zabieg 30.05.2014 (odbarczenie pośrednie ze spondylodezą międzystawową na c5/c6 Providence Dtrax)
Początkujący
17-11-2014, 13:09:09

Szyjko już podałem namiar Andrzejowi na prv :P
Początkujący
17-11-2014, 13:16:29

Tak, dzieki wielkie juz dostalem od harii, umowilem sie na środę, zobaczę, poniewaz mam trochę dość :/
Początkująca
17-11-2014, 13:22:56

newyork 2014-11-13 11:07:08
Siłownia moje marzenie Póki co jestem po rehabilitacji dziennej ( laser, prądy, azot , wirówka na kończyny górne i ćwiczenia indywidualne z terapeutą manualnym ) Bałam się głównie ćwiczeń z terapeutą początkowo ból był dość znaczny po zabiegach byłam lekko oszołomiona do ok 2 h ale widać już rezultaty. Na dzień dzisiejszy jestem tydzień po zabiegach i wiem że ćwiczyć muszę sama bo nie robienie nic powoduje ból Niestety na rower nie mogę sobie pozwolić by nie kłuć w oczy pracodawcy z tego względu że jestem na świadczeniach rehabilitacyjnych i przy każdej okazji - wypłacie słyszę że jestem na wakacjach Szkoda bo chętnie bym pojeździła a najchętniej potruchtała . A propos świadczeń jutro mam kolejną wizytę w ZUS-ie odnośnie przedłużenia świadczeń te pierwsze przyznano mi na 4 miesiące zatem proszę trzymajcie kciuki Przydało by się jeszcze ze 3 miesiące a i sanatorium w Sobieszewie mogłabym przesunąć , nie ma to co wlepić matce 2 dzieci skierowanie wyjazdu do sanatorium od 30.11 do 23.12 Jakaś taka wystraszona jestem tą jutrzejszą wizytą i mam przeczucie że wygnają mnie do pracy bo za młoda jestem na siedzenie w domu eh.........
Jak już będziesz w Sobieszewie to daj znać-odwiedzę
Vika
Początkująca
17-11-2014, 18:41:35

Dziękuję vika45 dam znać
---------------------------------------------------------------------------------- Operacyjnie 04.07.2014 Discectomia C5-C6 i C6-C7 modo Caspar i stabilizator Oba implanty 5mm x 14mm x 11 mm
Forumowicz
18-11-2014, 20:19:11

Dobry wieczór.Pozdrawiam wszystkie PERYSKOPKI.U mnie bez zmian basen,sałna ,termy,rower,spacery,i szybkie spacery,masaż klasyczny.Daję radę,a i juz niedługo zabiegi....Zazdroszcze wam spotkania w WARSZAWIE.Do mnie to z warszawy przyjechali znajomi do sanatorium do Świnoujścia-i sobie chwalili....No nic poza tym pozdrawiam WAS KOCHANI i nocki bez bólu......piotr......
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Wtajemniczona
18-11-2014, 23:24:14

serdeczności dla Wszystkich!!!! I znów kolejny (bezoperacyjny ) rok za mną!!! Zdrowia i nieustającej wiary, ze będzie, co ja mówię, ze JEST lepiej!!! Nieustannie rehabilitująca się i pamiętająca o Wszystkich Ela
Początkujący
19-11-2014, 09:04:14

Ebla ćwiczysz codziennie? :)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: