Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29018)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczona
26-04-2014, 20:42:44

Witam.
Z moich doświadczeń fizykoterapia (prądy, pole magnetyczne, sollux itp) to chyba jako placebo mają działać. Pic na wodę, fotomontaż. Nie zaszkodzi, nie pomoże. W każdym bądź razie na mnie nie działa. Po ćwiczeniach, terapii manualnej itp to widać jakieś rezultaty. I tak sobie myślę, że gdyby takie pole magnetyczne miało leczyć, to po rezonansie powinniśmy poczuć się lepiej. Tam pole jest dużo silniejsze, a nie słyszałam, żeby MRI kogoś wyleczyło, albo ból złagodziło. Też mi lekarz wypisał, ale terapia trwa 1.5-2 godzin a z tymi zabiegami to bym chyba 3 tam siedziała.
Ja dziś po trzecim spotkaniu z fizjoterrorystą. Zakres ruchu głowy już prawie normalny, ale ćwiczę w domu 2-3 razy dziennie dodatkowo. Po wizycie jestem obolała, ale chyba za każdym razem mniej. Widzę efekty więc to mnie pociesza, albo sie przyzwyczajam
Pozdrawiam
Bety
To ja po pierwszym spotkaniu
W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę, a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu. Marzec 2014:discectomia i artroplastyka C5/6 i C6/7 Implanty ruchome Aesculap activ C
gość
26-04-2014, 21:06:23

Też odnoszę takie wrażenie,przez trzy lata mojej choroby wzięłam kilka serii tych zabiegów. I raczej nie odczułam żadnej poprawy. Po za tym straszny tłok i niezbyt miła obsługa nie sprzyja wizytom.Odczucie nie tyko moje:akord, albo taśma produkcyjna.A termin zapisu to ok. pół roku :)
Mimo zaleceń lekarza do zabiegów dwa razy w roku, nie mogę się przełamać i korzystać, większą ulgę przynoszą mi moje ćwiczenia w domu i własna wanna z ciepłą wodą ;)
Wtajemniczona
26-04-2014, 23:05:09

Ja chodziłam do przyjemnej przychodni prywatnej, ale z umową z NFZ. Przed operacją w przeciągu 3 miesięcy wzięłam 40 laserów, 20 TENS-ów uderzeniowych, 20 TENS-ów klasycznych, 20 solluxów, 10 diodynamik, 20 interdynów, do tego kilka wizyt u lekarza rehabilitacji który je zlecał i guzik. A po terapii manualnej i trakcji ustąpiła większość objawów. No ale terapii manualnej NFZ nie refunduje, bo jeszcze ktoś mógłby wyzdrowieć trzeba sobie zapłacić. Gdyby zamiast tylu zabiegów NFZ zrefundował 10 terapii manualnych to efekt byłby napewno lepszy i mniej czasu by się straciło. Takie są nasze realia
Pozdrawiam
Bety
W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę, a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu. Marzec 2014:discectomia i artroplastyka C5/6 i C6/7 Implanty ruchome Aesculap activ C
Forumowicz
27-04-2014, 17:18:29

Witam wszystkich bolesnych.Na zachodzie bez zmian .Dzisiaj zrobilem ok 9-11 km i jest wszystko w porzadku.Ktoś pisal ile mozemy miec rtg szyi. U mnie byly 4 co 2 miesiące do kontroli.Srubki moze dostala byś chydromasaż na mnie dzialał i dziala bardzo skutecznie......pozdrawiam.....wszystkich.....
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Wtajemniczona
27-04-2014, 18:12:51

Ja pytałam :) dzięki Piotr
Początkująca
27-04-2014, 18:56:16

Witam wszystkich serdecznie,
Betty, z obolałym gardłem i nasilającym się kaszlem byłam u internisty. Dostałam jakiś rozrzedzający śluz lek i pomalutku ustępuje.
Ból niestety nadal istnieje, ale zamiast mocno bolącego barku mam ból promieniujący z lewej łopatki przez ramię do łokcia i nadgarstka. Muszę chyba zgłosić się z tym do lekarza. Co do fizykoterapii (prądy, pole magnetyczne, sollux itp) to również uważam, że to pic na wodę, fotomontaż. Nie zaszkodzi, nie pomoże. gdyby coś pomagało, to w moim przypadku ostatecznie nie skończyło by się operacją na dwóch poziomach.
Operacja 16-04-2014, rehabilitacja od 09-06-2014 (przy szpitalu - ponoć całkiem dobra)
Zastanawiam się nad sanatorium po rehabiltacji, co myślicie o takiej kolejności?
Pozdrawiam wszystkie szyjki
Szeklunia
PS. Jak umieścić swoją diagnozę pod wypowiedzią? czy jako podpis?
Wtajemniczona
27-04-2014, 20:09:25

Szeklunia@
Diagnozę możesz zamieścić jako podpis
Co do sanatorium to jeśli masz możliwość i czas to napewno nie zaszkodzi Ja myślę, że po 15 tygodniach rehabilitacji będę już miała jej serdecznie dość i mam nadzieję nie potrzebować juz sanatorium no chyba że mnie z ZUS wyślą na przymusowe ale wtedy też można stacjonarne znależć.
Pozdrawiam.
Bety
Początkująca
28-04-2014, 13:46:34

Witam ja czekam na konsultację z kolejnym lekarzem i mam się zdecydować na operację może ktoś polecić czy w Poznaniu jest dobry specjalista ?
Forumowicz
28-04-2014, 14:03:43

Nitka 12 najlepiej jest wrzucić w goglownicy znany lekarz i sprawdzić opinie no chyba że ktoś z forumowiczów jest z Poznania powinien podpowiedzieć
pozdrowienia
ks Janusz
Forumowicz
28-04-2014, 14:10:29

Dzień BARDZO DOBRY.Właśnie sie dowiedziałem,że brakujacy wynik ,zony jest pomyślny i ma 1,8 w her 2+.Tak wiec chemii kolejnej nie będzie.POZDRAWIAM z 2xbardziej słonecznej wyspy Uznam....
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: