Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
19-03-2014, 12:04:43

srubki - tak właśnie napisałam, żeby najpierw skonsultowała się z neurochirurgiem, a nawet dwoma. Trzeba tylko cały mój post przeczytać ze zrozumieniem
A oto jego fragment:
Z uciskiem „tylko” na worek oponowy warto podjąć taką próbę, musisz tylko najpierw skonsultować się z neurochirurgiem (z obrazem MR), niech on oceni Twój stan neurologiczny/mięśniowy i wypowie się co dalej. A decyzja będzie tylko Twoja.

I w pierwszym zdaniu mego postu jest również mowa o neurochirurgu.
Pozdrawiam anTosia
Forumowicz
19-03-2014, 12:09:24

Witam-chemik zgadzam sie z DINO tez przed operacja pytalem operatora o ruchome.Bardzo mlodzi maja na nie wskazanie.Poza tym za 5 lat beda jak nieruchome poza tym musza sie przyjąć.Idac dalej to jak wiesz robi sie tez po 3 poziomy.Tak wiec cisnij neurochirurgów.Napisz y kogo byłeś. Piotr.....
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Początkująca
19-03-2014, 12:33:59

hindus_ka 2014-03-19 13:04:43 srubki - tak właśnie napisałam, żeby najpierw skonsultowała się z neurochirurgiem, a nawet dwoma. Trzeba tylko cały mój post przeczytać ze zrozumieniem
A oto jego fragment:
Z uciskiem „tylko” na worek oponowy warto podjąć taką próbę, musisz tylko najpierw skonsultować się z neurochirurgiem (z obrazem MR), niech on oceni Twój stan neurologiczny/mięśniowy i wypowie się co dalej. A decyzja będzie tylko Twoja.
Więcej empatii kochana.Radzę swój post jeszcze raz przeczytać,przed wysłaniem.Pozdrawiam
I w pierwszym zdaniu mego postu jest również mowa o neurochirurgu.
Pozdrawiam anTosia
Początkująca
19-03-2014, 13:49:32

Piotr, bardzo dziekuję, że odniosłeś się do mojego zapytania. W sumie, to przecież żadna z piszących tu osób, jeśli nie czuje takiej potrzeby, nie musi nic pisać. Ja sama też tylko niekiedy się wypowiadam.
Tak czy inaczej - serdeczne dzięki
Pozdrawiam wszystkich serdecznie
Basia
Wtajemniczona
19-03-2014, 14:39:41

Piotr i Dino
Pomyślcie chłopaki jak się czują osoby które mają jednak te ruchome implanty kiedy Wy takie rzeczy piszecie. Ciekawe czy też mi się przesunie i przestanie się ruszać?
Wiek, ja mam 41 lat i lekarz mi go założył.
Nie wiem co będzie z moim implantem za te 5 lat.
Może będzie dobrze. Na to liczę.
KAŻDY sztuczny dysk jest tylko sztuczny i nikt nie daje nam żadnej gwarancji.
Więc nie straszcie ludzi, bo i tak każdy tu żyje w stresie.
A jak macie wyniki badań na temat sprawowania się implantów to ja poproszę o link.
Pozdrawiam
Ania artroplastyka C5-C6 grudzień 2013 implant ruchomy M 6
Wtajemniczona
19-03-2014, 15:05:31

Basiu (Wanilia), zadałaś pytanie, na które jest trudno odpowiedzieć - może dlatego nie ma odzewu. Jeśli chodzi o stronę rzeczową, to nie mam doświadczeń z ZUS. Jeśli chodzi o ludzką, to musisz sama rozważyć czy masz siłę na walkę w sądzie. Może jednak warto chociaż spróbować? Będziesz miała poczucie, że walczyłaś o swoje.
pozdrawiam serdecznie
Basia
Początkująca
19-03-2014, 15:05:33

Witajcie kochane szyjki :)
Jestem nową szyjką na tym forum i jak pewnie każdy kto się tu pojawia przed operacją jestem przerażona. W piątek mam dzwonić do mojego neurochirurga po termin operacji i tu pojawiają się moje pytania:
- czy ktoś z Was był operowany w CSK Katowice - Ligota?
- zabieg ma wykonać doktor Maciej Wojtacha może ktoś oddał się w ręce tego miłego Pana?
- nie mogę przeglądając tyle postów nie mogę doczytać się jak wygląda sama operacja i jak wygląda doba po, pomożecie mi to odnaleźć ??
Widząc jak bardzo się tu wspieracie mam nadzieję że i mnie nową przyjmiecie równie ciepło ...
Wtajemniczony
19-03-2014, 15:05:39

Nie miałem zamiaru nikogo straszyć a przedstawiłem fakty jakie można przeczytać na ich temat.
Czy mamy się oszukiwać aby tylko sobie poprawić samopoczucie?
To jest tylko urządzenie i ma z góry określony czas użytku podobna zasada działanie jak przegub kulowy.
Oczywiście każdy ufa swojemu operatorowi i nie raz nie ma wyjścia ale wiedzieć pewne rzeczy trzeba i nie można odbierać tego w kategorii straszenia.
Tu tylko jedna opinia ordynatora neurochirurga
Obecnie dostępna jest cała grupa implantów ruchomych tzw. sztucznych dysków, jednak ich zastosowanie jest wąskie i według dostępnej literatury - ciągle dyskutowane.
Forumowicz
19-03-2014, 15:14:18

Dyskobolka-powtórzylem tylko slowa mojego operatora.To niestraszenie tylko jakas mozliwość-dla mnie to ostroznośc.Poza tym kazdy z nas jest inny i to co pisalem tyczy się mnie osobiście.Każdy z nas niejest lekarzem i piszemy o sobie.To jest jak moje spojrzenie na sprawe.Wiem jak się czują osoby z ruchomymi implantami.Musza bardzo uwazać-bo decyzja jest już po.Niemniej decyduje operator.Znam osobiście kogoś z ruchomym..........piotr........forum pozwala zderzyć się róznym spojzeniom na te samą sprawe-napewno pomaga a nie szkodzi.....
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Wtajemniczona
19-03-2014, 15:14:56

Jeszcze raz dla szyjek przed operacja link do wątku z przydatnymi informacjami:
http://www.forumneurologiczne.pl/forum/vt,0,875,715579,0,abc-kodeks-szyjek-przydatne-info-przed-i-po-operacji
pozdrawiam
Basia

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: