Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczona
26-03-2013, 12:15:35

Agnieszko - banki juz poszły w ruch i to ogniowe (pamietaja czasy PRL-u) myslalam ze udało sie jak zawsze, bo wczoraj rano miałam 36,4, ale po 4 godzinach znowu bylo 37,8.
Nie mam niestety inhalatora takiego zeby sobie inhalacje robic. Jedynie swoje wziewki na astme.
Nie lubie lykac tych antybiotykow, w ogole mi sie wydaje ze to chyba tylko na psychike działa, ale dzisiaj piaty dzien paskudnej temperatury wiec chyba wizyta bedzie wskazana
Kasia 2010-10-11 - nieszczęśliwy wypadek 2012-03-07 - MRI z potwierdzeniem dyskopatii 2012-10-23 - Operacja C5-C6 - implant stały Cervios PEEK
Forumowicz
26-03-2013, 12:59:39

To nie chodzi o obrażanie jestem jak najdalszy od takich wniosków.Co do zucenia wszystkiego to mój tatko z mama tak zrobili i ze Staegardu śzczecińskiego wyjechali do Świnoujscia którego tamtymi czasy niebyło na mapie.Córka zato tak samo i do tego uczulenie na roztocza ,itp.Życie bez dywanów posciel cały rok na balkonie.A teraz mieszka w szczecinie i jest w porzadku.Astmy niemożna wyleczyć tylko zaleczyć i tylko od nas załezy-prowadzenia życia-kiedy sie odezwie.To samo z naszymi peryskopami.............wszystko zalezy od nas co zrobimy po........piotr
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Forumowicz
26-03-2013, 13:20:52

E1313-Ewa no i jak z wielce sznowna komisja ile Ci dalli przyznaj się?-piotr
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Początkująca
26-03-2013, 14:29:05

No to żeby nas był komplet to i ja też - bubel genetyczny
Wada serca, niedoczynność tarczycy z haschimoto zespòł złego wchlaniania- jestem w trakcie diagnostyki choroby trzewnej :)
A tak wracając do tych kaszli i astmy to Kasiek jak dasz radę to zaopatrz się z czasem w inhalator, naprawdę to świetny sprzęt w domu i pomaga powstrzymać rozwój kaszlu w zalążku. Mój synek tez ma astmę i nie wyobrażam sobie nie mieć inhalatora.
A co do kręgosłupa to dzwoniłam dziś do mojego operatora i potwierdził ze czeka na mnie w poniedziałek na oddziale a we wtorek operacja..... czyli czas pakować walizke..... !!!!! chyba zaczyna serducho szybciej bić no i za tydzień o tej porze będę PO .........Buziaki dla wszystkich
Wczo­raj do ciebie nie na­leży. Jut­ro niepew­ne... Tyl­ko dziś jest twoje. Jan Paweł II
Wtajemniczona
26-03-2013, 14:43:43

Tysia - o tym inhalatorze pamietam jak lapie takie cos jak teraz, czyli raz do roku. A potem odkłada sie to na pozniej. Poza tym tyle tego jest ze nie wiem na co patrzec.
Na jutro juz jestem zapisana do lekarza, niestety na wizyte domowa nie dalo juz rady ale to moze i lepiej bo poprosze o rtg pluc.
Kasia 2010-10-11 - nieszczęśliwy wypadek 2012-03-07 - MRI z potwierdzeniem dyskopatii 2012-10-23 - Operacja C5-C6 - implant stały Cervios PEEK
Forumowiczka
26-03-2013, 16:34:52

Kasiek84
najprostszy inhalator to miseczka z naparem ziół np. rumianek, lipa lub rozpuszczoną sodą.
Pochylasz się nad gorącym naparem w odległości nie powodującej uczucia parzenia,przykrywasz głowę z miseczką ręcznikiem i wdychasz ustami napar.
Po takiej inhalacji dobrze żeby ktoś z domownikow oklepał plecy po boczno/tylnej powierzchni idąc od dolnych łuków żeber ku górze dłonią zwiniętą w ,,poduszeczkę" obrazowo dłoń tak jak się formuje kotlety mielone
Powoduje to oczyszczenie dróg oddechowych.
Dobrym zabiegiem jest też gimnastyka oddechowa- słomka zanurzona w butelce z wodą i głeboki wdech powietrza a następnie powolny wydech przez słomkę do wody.
Im głębsze zanurzenie słomki w wodzie tym większy opór wydechu i efektywniejsza gimnastyka.
Taka gimnastyka uruchomia wszystkie partie płuc i rozkleja pęcherzyki płucne.
Rady z poza tematu forum ale sezon infekcyjny w pełni i mogą być przydatne.
pozdrawiam Z.
Forumowiczka
26-03-2013, 16:37:23

http://pulmonologia.mp.pl/rehabilitacja/show.html?id=72984
oklepywanie
Wtajemniczona
26-03-2013, 16:55:44

Zosiu, jak zwykle jestes nieoceniona:) Filmik puszcze mezowi jak wroci z pracy.
A z tymi ziołami to tez nie tak wesolo, nie ma to jak zycie alergika rumianek i lipa nie wchodza w gre. Taki to ze mnie ewenement.
Tak bym z mila checia odwrocila siebie do gory nogami i mocno potrzasła zeby wszystlko z moich oskrzeli wyleciało..
Wtajemniczona
26-03-2013, 17:26:38

Kasiu, to oklepywanie jest istotne.
Dzięki Zosiu za filmik, bo pierwszy raz widzę jak dokładnie powinno wyglądać.
Ja z reguły "wisiałam" od pasa w dół z łóżka a mój mąż tłukł w moje plecy jak trzepaczką dywan Układ dłoni miał jedynie właściwy. Nieważne jak to robił, ale działało. Podczas oklepywania (i bezpośrednio po) możesz baradziej kaszleć, bo oskrzela i płuca się oczyszczają. Tym się nie przejmuj.
Trzymam kciuki
Wtajemniczona
26-03-2013, 17:31:23

Tysiu,
no to będziesz miała nie "lany" a szpitalny poniedziałek
We wtorek uruchamiam kciuki za ciebie. Będzie wszystko o.k. I dołączysz już do nas tych PO
(nie z PO)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama: