Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczona
26-03-2013, 10:14:48

Ja od 2-ch miesiecy biore Neurovit (to mieszanka witamin z grupy B), chyba pomagaja bo jakos ostatnio zauwazam ze reka mniej dokucza.. albo to moze zmeczenie choroba.
Temperatura powoli odpuszcza, ale nie daje jeszcze za wygrana bo utrzymuje sie kolo 37,5. Najgorszy jest kaszel przyszedl jako pierwszy i tak pozostał. Dusi jako cholera, miesnie pleców od kaszlu bolą że oddech cieżko złapac.
Trzymajcie sie
Kasia 2010-10-11 - nieszczęśliwy wypadek 2012-03-07 - MRI z potwierdzeniem dyskopatii 2012-10-23 - Operacja C5-C6 - implant stały Cervios PEEK
gość
26-03-2013, 10:37:18

Kasiek a próbowałaś tabletek THICODIN jest w opakowaniu 10 sztuk i są bez recepty ,uważam że są bardzo dobre .Raz mój syn już miał ponad miesiąc kaszel i nic mu nie pomagało ,no i wtedy lekarz przepisał mu właśnie te tabletki i mówił że jeśli po trzech dniach nie przejdzie ma przyjść ,uwierz jak ręką odjął pomogły.I teraz jak jest chory daję gripex a jak gripex nie pomoże to właśnie te tabletki i pomagają:):):)
Wtajemniczona
26-03-2013, 10:37:23

kasiek, chciałam sobie ten neurovit kupić, ale niestety na recepte, więc dopiero przy okazji poproszę o receptę na razie biore Regital i vit B12 oraz Biotebal, bo ostatnio strasznie wypadają mi włosy i ten Regital i Biotebal poleciła mi magisterka w aptece, czy wam po operacje też wypadają włosy?
Kasiek Thikodin jest rewelacyjny na kaszel, tez brałam i wystarczyło tylko kilka tablete
Baczas i Gabrysia można swój post edytować w ciągu godziny zamiast pisać post po poście, ikonka do edycji jest w prawym górnym rogu
jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu - oznaką czego jest puste biurko...? 7 luty 2013 operacja C5/C6 i C6/C7 implanty typu Zero-P klinowe firmy Synthes
Wtajemniczona
26-03-2013, 10:43:33

Gabriela - kiedys lekarz mi przepisał Acodin i Thiocodin i jeszcze kilka lekow, skonczyło sie tym ze bedac 125 km od domu na wykładach malo nie "przewrocilam sie " na drugi swiat. Od tej pory nie biore zadnego z tych lekow bo nie wiem ktory wywołał taka reakcje. Wole zyc :)
Poza tym mam atopowa astme oskrzelowa i to pewnie tez ma swoj udział w tym moim kaszlu:(
Bo ja to taki bubel genetyczny :D
Kasia 2010-10-11 - nieszczęśliwy wypadek 2012-03-07 - MRI z potwierdzeniem dyskopatii 2012-10-23 - Operacja C5-C6 - implant stały Cervios PEEK
Wtajemniczona
26-03-2013, 10:48:13

Stokrotko - mi ten lek poleciła fizjoterapeutka, a idac po kolejne zwolnienie do lekarza rodzinnego napomknelam ze slyszałam ze witaminy z grupy B działaja regeneracyjnie na nerwy (taka sugestia dla lekarza nie wchodzac w jego kompetencje), ona sama mowi ze teraz neurolodzy neurovit przepisuja.
100 tab to około 62 zł, powinno sie brac minimum 2 tab dziennie
gość
26-03-2013, 11:19:56

No faktycznie kasiek jak masz tą astmę to mogło to wywołać,bo teraz sobie przypominam że lekarz pytał się mnie czy syn ma astmę ,ja odpowiedziałam że nic mi o tym nie wiadomo jak był mały miał problemy ,ale jak poszedł do szkoły wszystko minęło .No kasiek tu masz rację :)Dobre hasło kasiek BUBEL GENETYCZNY to tak jak ja jestem z wielodzietnej rodziny i ostatnia, to zawsze się śmieję i mówię że mój kochany tatuś mnie z resztek robił bo taka nie dorobiona jestem:):)
Forumowicz
26-03-2013, 11:40:56

Się macie peryskopki.Jestem po zabiegach i..........miałem wypadek.Na polecenie pani od hydromasazu wszedłem do pomieszczenia w kturym była kuracjuszka w wannie grzecznie przeprosiłem zgłosiłem to pani od zabiegów........po czym znalazłem się w swojej wannie...i się gryzłem zaistniałą sytuacją i tu ...........za kotara znalazła się ta pani i mówi o tym zdarzeniu pani od zabiegów.......i ,że nic się niestało..???????Po 5 minutach gdy się ubrałe zajzała do mnie kolejna pacjetka i powiedziała ,że szkoda bo by sie razem ,ze mną wykapała?.......Ach te kobiety istne bezecnice..Stokrotko masz racje to było po tym odśnieżaniu,ale zawroty to miałem przez kilka dobrych dni z czego 2 przelezałem.
Kasiek z tymi bublami to sie niezgadzam ,leżałem jako noworodek z malymi przerwami w szpitalu 3 lata na astme spastyczną.Zmiana klimatu i żyje,a oskrzela moje to pieknie graja jak sie przeziebie-to w spadku po ojcu.
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Wtajemniczona
26-03-2013, 11:48:42

Kasiek, ja jesem alergiczką i każda infekcja z kaszlem u mnie ciągnie się i trwa dłużej niż u innych. Pomagają mi inhalacje. Próbowałaś może?
Moja siostra 2 miesiące temu też się fest rozchorowała. Tak jak ty bardzo silny kaszel i gorączka. Długo jej nie przechodziło. Namówiłam szwagra, żeby do mnie podjechał i dałam mu inhalator i bańki bezogniowe. Moja siostra zawsze sceptycznie podchodzi do takich "wynalazków", ale już tak była wymęczona i 2 antybiotyki jej nie pomogły, więc zgodziła się. Pomogło. Siostra stwierdziła, że chyba nigdy w życiu aż tak nie była chora.
Co do brania leków PO, to też chciałam kupić neurovit (po przeczytaniu na forum), ale dowiedziałam się, że jest tylko na receptę. Na razie nie mam ochoty iść do rodzinnego, więc kupiłam sobie witaminę B complex. Kiedyś brałam Milgamma 100, podobnie jak Neurovit to duże dawki wit. B1 i B6 ale nie ma w nim B12. Niestety też jest na receptę
A czy brał ktoś może jakieś związki Wapnia z wit D3 po operacji?
Pozdrawiam wszystkich a Kasi życzę szybkiego powrotu do zdrowia.
Wtajemniczona
26-03-2013, 12:10:40

Piotrek - ja nikogo nie obrazam mowiac na siebie bubel genetyczny. Chodzi o to ze ja odkad pamietam zawsze byłam połamana, poobijana. Pozniej doszło non stop zapalenie oskrzeli i w koncu lekarze poszli po rozum do głowy ze to moze alergia. No i rzeczywiscie alergia na maksa od roztoczy, po kota czy trawy. Pozniej astma dołaczyła. Nastepnie sie okazało ze mam tachykardie napadowa, migrene skojarzona. Podejrzewali chorobe trzewna, ale poki i co ja pilnuje w miare diety bez glutenu zeby nie draznic. No a do tego szczescie w nieszczesciu na fitnesie dorobic sie dyskopatii :)
To taki krotki skrót tych najbardziej uciazliwych chorob :)
Sama sie smieje z siebie bo co mi pozostało, nie ma co sie uzalazac.
Z checia bym sie przeniosla gdzies w gory czy nad morze ale tak rzucic wszystko i jechac z dala od rodziny?
Wtajemniczona
26-03-2013, 12:14:12

Kasiek, jak przeczytałam twój post, to ja rownież dołączam do klubu "bubli genetycznych"

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: