Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29023)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
28-05-2012, 09:04:18

Oj, Zosiu, a ja myślałam, że jak pół na sztywno to już tam się rwa nie może przyplątać
oby terapeuta pomógł.
pozdrawiam ciepło Was
Forumowicz
28-05-2012, 11:25:56

Zosia babciowanie wychodzi boczkiem no cóż my mamy to do siebie że nie poprawne dusze jesteśmy. ja mimo swojej niepoprawności na razie znośnie .
anTosia tam taka impreza a ja a ja? niema piwa na pustyni do okuła suchy piach czyja to jest kara czyja wina za co cierpieć muszę tak
Ile kosztuje kropelka piwa - nic - to poproszę dziesięć litrów po kropelce
ks Janusz
Forumowiczka
28-05-2012, 14:14:03

Trzymam kciuki Zosiu za cudowne ręce osteopaty!
gość
28-05-2012, 18:20:15

Od siebie dodam tyle, ze po rozmowie z naszym Marcinem powiem wam, że to złoty człowiek. No kurde żałuję, że nie jest z Podlasia.
Marcin publicznie pragnę Ci podziękować raz jeszcze.
Pozdrawiam Paweł Jeśli nie otrzymujesz cudu ... Stań się nim
gość
28-05-2012, 18:52:54

Zosiu i jak po wizycie u osteopaty czuje się Twój dźwigacz puszki na rozum (wybacz, ale uśmiałam się z tego trafnego określenia) - pomogły rączki co nieco?
Wszak czeka Cię pakowanie i wyjazd na kurację... a tu taki klops!
Wierzę, że uda Ci się pokonać ten ból, a czas spędzony na rehabilitacji da odsapkę i wytchnienie od codzienności.
Z całego serca Ci tego życzę i pozdrawiam
anTosia O wartości życia rozstrzygają nie czyny, choćby wielkie, ale miłość, choćby mała.
gość
28-05-2012, 19:32:35

Zosiu, wprawdzie jedziesz "na nogi" ale nie sądzę, żby tylk nogi Ci nastawiali. Ja we wszystkich szpitalach mam robione zabiegi a to na dłonie, a tona stópki pokiereszowane ortopedycznie,na poLamany przed laty łokieć też łaskawie spoglądają. Ostatnio, w Lądku biegałam przez cały dzień, bo pan doktor powiedział, że leczenie ma być kompleksowe i każda zwichrowana część mojego jestestwa dostała coś miłego.
Podejrzewam, że i Ciebie kompleksowo wyremontują.
Też bym chciała pomarudzić Marcinowi na skype
to ja, Ania znana jako amadobo
gość
28-05-2012, 20:44:41

Witajcie szyjki. Myślę sobie (tak tak, czasem myślę ), że my, ludzie z dolegliwościami, mamy ogromne szczęście, kiedy spotkamy na swej drodze właśnie takich jak Marcin. Faktem jest, że nie zdarza się to często ale można spotkać kogoś z sensem oraz profesjonalnym przygotowaniem. Wówczas leczenie czy też rehabilitacja przynosi skutek oraz ulgę w cierpieniu. Dzięki takim fantastycznym ludziom istnieje cień nadziei na wyzdrowienie lub w miarę normalne funkcjonowanie. Najgorzej jak się jest tylko i i wyłącznie kolejnym...przypadkiem. Szukajmy zatem a zdrowie do nas wróci. Pozdrowienia.
Bogna
Początkująca
28-05-2012, 21:00:03

Witajcie Szyjki:)
Wróciłam z Kołobrzegu po - m.in. - 3 spotkaniach ze spondyliatrą. Czuję się lepiej.... ale ..... znowu jestem w kropce i chyba czeka mnie kolejna seria konsultacji. Tym razem muszę chyba skonsultować diagnozę przywiezioną z Kołobrzegu (a owszem! wydrukowana i podbita pieczątkami lekarskimi))).
Pan doktor obejrzał wszystkie RTG i MRI zrobione na przestrzeni 20 lat, obejrzał mnie i "obmacał" .... i orzekł: "wrodzona wiotkość stawów". Wg niego to jest przyczyną podstawową mojego stanu, a efekty "odszyjne" to jedynie jedne z licznych moich degeneracji, jakby czubek piramidy zaczynający się od krótszej lewej nogi, asymetrii bioder poprzez skolizę lędźwiową aż do skoliozy piersiowej. Poddałam się w końcu tej "spondyliatrycznej terapii manualnej", bo w ogóle nie dotykał mojej szyi i nie było to jakieś rzeźnicko-kręgarskie nastawianie. Dla pana doktora źródłem ucisku na nerwy i całego bałaganu neurologicznego lewej strony jest najwyższy odcinej piersiowy, a nie najniższy szyjny...... hmmmm.... powiem Wam szczerze, że teraz już jestem całkiem zakręcona jak paczka drożdży i mam mętlik w głowie. Tym bardziej, że ból pojawia się teraz tylko wtedy, gdy coś zmajstruję, a ręka drętwieje wyłącznie w pozycji mocnego wychylenia do przodu z jednoczesnym opuszczeniem głowy w dół (oszszszywiście - pozycja zakazana, ale cóż...).
Dostałam listę rzeczy zakazanych i zalecanych, jak siedzieć, jak chodzić, jak spać , myć głowę itd .... włącznie z nakazem udania się do okulisty
Fizycznie czuję się lepiej, ale znowu spać nie mogę, bo myśli kłębią się jak jakieś naćpane robaczydła.....
PS. ....żeby szklanka była jednak w połowie pełna ... podobno jak już wszystkim na starość zesztywnieją kręgosłupy i inne stawy, to ja nadal i nieustannie będę ... wiotka;)
pozdrawiam Agnieszka
Forumowiczka
28-05-2012, 21:54:17

Padłam jak niemowlę po zabiegu.
Niby z mojej strony na leniwca a jednak energożerne są te spotkania.
Pomogły cudowne ręce osteopaty i cudowne ciepłe Wasze myśli dziękuję za dobre slowa
Trochę dokucza jeszcze resztkowy ból głowy ale mam nadzieję,że wypoczęta noc dokończy sukces.
Bogusiu, moją aktualną przypadłością jest konflikt mięśniowo/powięziowo/nerwowy w okolicy spolotu szyjnego i to chyba baza wypadowa.
Od dłuższego czasu wydawało mi się że mam jakoś bardziej kościstą lewą dłoń(ta od strony bólu)
Okazało się po prostym teście, że ta podstępna zaraza żywi się moim mięśniem kłębu,kanibalka jedna.
Poza tym dostałam burę za samo posadzenie 8 kilkogramowego krasnala,,na barana'' i związaną z tym uniesioną pozycję rąk do podtrzymywania malucha.
To uwaga dla damskich szyjek pragnących jak najczęściej zawieszać samodzielnie firany/zasłony.
Jaś - nie śmiej się DZIADKU z cudzego przypadku
AnTosiu,puszka powli przestaje wydawać głuchy dźwięk i wypełnia się zawartością a co czas przyniesie to się obaczy jako żem nie do końca poprawna istota.
Pakowanie i owszem ale ,,wyjazd" to szumnie powiedziane. Mieszkam w centrum Warszawy a Konstancin na obrzeżach. Tyle że moja okolica to blokowisko a w Konstancinie fajny mikroklimacik jednak się odczuwa. Ot i cała zmiana ale odsapka murowana:)
Aniu, jadę do Centrum Kompleksowej Rehabilitacji w Konstancinie i jak sama nazwa wskazuje powinno być kompleksowo. Ale z tego kompleksu dla tzw. mojego ogółu będzie pewnie gimnastyka na materacach ale w malutkich grupach z dobrą, prawie indywidulaną kontrolą i ćwiczenia w basenie.
Reszta zabiegów w tym terapia indywidualna pójdzie w nogi bo to one są najbardziej zainteresowane poprawą kondycji. Jedna żeby po niedawnej artroskopii mogła nabrać masy i zdjąć nieco ciężar z tej która będzie dodatkowo obarczona sporymi kawałami jakichś medycznych stopów i będzie kulawa do czasu zawarcia przyjaźni z endo...
Jako alergiczce może mi się nawet z uncja złota trafi na wyposażeniu
Aniu wysłałam Ci krótkiego @ , może się przyda.
Wracając do tematu chatki w Zakopanem na który szeptaliśmy sobie z Irkiem. Kiedyś jak wątek był w swojej początkowej fazie pojawił się pomysł ogólnokrajowego spotkania Szyjek. Irek zaproponował bazę w zaprzyjaźnionej zakopiańskiej chatce.
Skończyło się na niewielkich spotkaniach regionalnych. Część z nich jest udokumentowana na fotosiku. Najlepszą okazją był brak okazji.
Poddaję temat do przemyślenia. Logistycznie może nie najłatwiej ale może???
Marcin a do Ciebie prośba. Czy mógłbyś obrazowo przedstawić jaki jest mechanizm szkodliwości unoszenia rąk do czynności ponad głową.
Zawsze to wiedza fachowawa lepiej przemawia do wyobraźni.
Kończąc ten przydługi wywód życzę dobrej nocy i pozytywnego dnia Z.
Forumowicz
29-05-2012, 04:46:27

Droga Zosieńko w mojej wypowiedzi nie było krzty uszczypliwości, jedynie wskazanie że mimo naszych doświadczeń i wiedzy zdobytej na wojnie p.t Zdrowie postępujemy niezgodnie z normami rehabilitacyjnymi oraz nasza wiedzą. Czym się kończy praca z rękoma do góry z dźwiganiem szkrabów jakimi są nasze wnuki oraz innymi grzeszkami zresztą co ja będę mówił. Sami mimo bólu i i niedogodności postępujemy niezgodnie z przykazaniami szyjkowymi ale to chyba jest normalne że w porze lepszego samopoczucia postępujemy tak i to dotyczy wszystkich no przynajmniej większości że zapomina się o bólu i robi się dokładnie tak aby za parę dni ta cholera się odezwała. Cóż takie jest życie ale chyba dzięki temu żyjemy funkcjonujemy zwyczajnie jesteśmy potrzebni . Więc wybacz Grzesznikowi bom taki sam jak inni nic lepszy
ks Janusz

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: