Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29018)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
22-12-2011, 11:19:44

O Rany!!!....
Czytam i nie wierzę...Po operacji w tak krótkim czasie i narty!!!!....Chciałabym mieć takie zdrowie!!!
Ja 10 miesięcy po operacji...wczoraj lepiłam pierogi !!! TYLKO...no jeszcze parę rzeczy w domu też zrobiłam...i CO ?????.....BÓL...okropny - tył głowy.Prochy biorę, cierpię i jak tak dalej pójdzie to chyba zamknę się w jakiejś ceki i przeczekam te święta...
A tu 16 osób w wigilię... a i następnego dnia następne tyle bo okrągła rocznica ślubu.. 40 !!
Stara już ze mnie baba))
Ale do rzeczy....można marzyć o nartach w naszym przypadku.. ale jeżdzić na nartach?...
To na tyle Moi Drodzy..
Życzę Wszystkim Świąt bez bólu...no i
Zdrowia...Zdrowia i jeszcze raz Zdrowia!..
Halina z mielopatią....
Forumowicz
22-12-2011, 11:24:42

Janusz, to chyba robią tylko szamani w dżungli... jak coś się więcej dowiesz, to ja też chętnie
ale będą mieli wzięcie jak się pół Europy tam zjedzie, ...
tak mi ta robota przedświąteczna daje w kość, że wszystko mi jedno od jakiej małpki, najchętniej od leniwca (ale to chyba coś innego-nie małpa)
pozdrawiamOgŁoszenia drobne
Szukam szmanów
anTosia gdzie ja już nie byłem a takowych znaleźc nie potrafię dla tego to ogłoszenie
ks Janusz
Forumowicz
22-12-2011, 11:34:27

Janusz, to chyba robią tylko szamani w dżungli... jak coś się więcej dowiesz, to ja też chętnie
tak mi ta robota przedświąteczna daje w kość, że wszystko mi jedno od jakiej małpki, najchętniej od leniwca (ale to chyba coś innego-nie małpa)
pozdrawiamanTosiu przepraszam coś zjadło moje zdania
Ogłoszenia drobne
Szukam szamanów kontakt podany na forum
Trzeba dawkowac robotę przedświąteczną najlepiej dac zlecenie rodzinie czyli kochani chcecie jeśc w święta to sobie zróbcie
Ciekawe czy o spowiedzi pamiętacie ? konfesjonał czynny
ks Janusz
Forumowicz
22-12-2011, 11:36:29

Janusz, to chyba robią tylko szamani w dżungli... jak coś się więcej dowiesz, to ja też chętnie cheesygrin
tak mi ta robota przedświąteczna daje w kość, że wszystko mi jedno od jakiej małpki, najchętniej od leniwca (ale to chyba coś innego-nie małpa) cheesygrincheesygrin
pozdrawiam biggrin
anTosiu przepraszam coś zjadło moje zdania
Ogłoszenia drobne
Szukam szamanów kontakt podany na forum
Trzeba dawkowac robotę przedświąteczną najlepiej dac zlecenie rodzinie czyli kochani chcecie jeśc w święta to sobie zróbcie biggrin
Ciekawe czy o spowiedzi pamiętacie ? konfesjonał czynny
ks Janusz
gość
22-12-2011, 11:39:53

Niestety ale sam sie przekonałem że nie należy ufac lekarzowi który obiecuje takie rzeczy( mi dr Baranowski obiecywał że wrócę do wszystkich czynności góra po 8-10 tygodniach , przed operacja byłem osoba aktywna sportowo bieganie, narty, siatkówka, taniec wiem to nie jego wina ale wolałbym to usłyszeć przed operacją i nawet po a nie namawianie mnie na dalsze eksploatowanie kregosłupa który juz niestety nie jest zdrowy. Tknęło mnie jak 3 dni po wypisie nie mogłem się przez 3 dni skontaktowac z lekarzem i wtedy zrozumiałem że temu panu nie zależało na pacjencie tylko na pieniadzach, kiedys opiszę na forum całą historie ku przestrodze ale może po tym świątecznym okresie.
Zdrowych Wesołych Świat
Implantowiec szyjny( tak wymysliła córka)
gość
22-12-2011, 11:43:59

Ja niesty nie trafiłem na stół przez własna głupote była to świadoma moja decyzja , lekarz mnie nie namawiał ani nic nie sugerował , nie bronie nikogo . Takie zalecenia są normalne dla mnie do momentu zarosniecia chrząstek dyskowych po pobraniu z talerza biodrowego , wzmacnianie mięsni jest standartem bo musi coś szkielet trzymać . Wiem , że jestem nowicjuszem w tym forum ale tez mam kilka słó do powiedzenia a przynajmniej do nawiedzonego porzednika . rehabilitacja tak ale jesli ona ma polegać na pływaniu i na cwiczeniu mięśni to ok , Myślałem cos o systemie Mackenziego lub TFA . Nie jestem z tych co boją sie , że coś wypadnie . Jesli doszżło do pełnego zrostu kręgowego i zarosnięcia chrząstek nasadowych to co moze sie stac , nie ide na stok po leżeniu , Tylko przygotowany mięśniowo . Dyski poliweglanowe są jednym z najbespieczniejszych struktur po discektomi od c1 do c6 . Rozumiem innych obawy zawsze cos moze sie stac ale nie weim czy wiesz , że rehabilitacja zła jest bardziej niebezpieczna niż jeje brak , zależy od powiężi miesniowych rozmieszczonych i ch stanu w obrebie kręgosłupa .
Zrost pełyu zrowego człowiek a po discektomi nastepuje po około max 3 miesiącach .
Forumowicz
22-12-2011, 11:52:31

No to mój lekarz chyba mnie oszukuje skoro rehabilitacja jest stratą czasu to na co ta częśc medycyny (do likwidacji więcej kasy na operowanie będzie i kolejki się zmniejszą )coś mi się wydaje że Twój lekarz ma jakieś nowatorskie implanty posiada pewnie będę musiał go odwiedzic i zoperowac a co zaoszczędzę na rehabilitacji pozwoli mi na to że będę mógł jechac na trekking w himalaje .
Pozdrawiam
każdy lekarz kłamie generalnie jest to nowa specjalizacja kłamczuchologia i powinni ją zlikwidować w samym zarodku a połamane kręgosłupy leczyć okładami z pokrzywy

Nie jestem z tych co boją sie , że coś wypadnie . Jesli doszżło do pełnego zrostu kręgowego i zarosnięcia chrząstek nasadowych to co moze sie stac , nie ide na stok po leżeniu , Tylko przygotowany mięśniowo . Dyski poliweglanowe są jednym z najbespieczniejszych struktur po discektomi od c1 do c6
Nie zrozum mnie źle ale to czego oczekujesz od nas ??
Lekarz Ci powiedział tak ,Ty uważasz podobnie to pakuj narty i śmigaj na stok i wszyscy życzymy Ci jak najlepiej i połamania nart.
Forumowicz
22-12-2011, 11:55:45

Gość 2011-12-22 12:39:53
Tknęło mnie jak 3 dni po wypisie nie mogłem się przez 3 dni skontaktowac z lekarzem i wtedy zrozumiałem że temu panu nie zależało na pacjencie tylko na pieniadzach, kiedys opiszę na forum całą historie ku przestrodze ale może po tym świątecznym okresie.
Zdrowych Wesołych Świat
Implantowiec szyjny( tak wymysliła córka)
Implantowcu szyjny wal śmiało teraz , nie stresuj się - wiesz może ktoś ma zabieg tuż po świętach ....
gość
22-12-2011, 12:04:42

Może i zrasta się trzy miesiące a mojemu dwa lata nie wystarczyły i sobie swobodnie latał pomiędzy kręgami- więc go skręcili płytą.
Każdy robi co chce. Ja sobie ustawiłam rodzinę i jestem zapraszana, bo wiedzą ,że nie poszaleję w kuchni. Ponieważ moi żyją całe święta pierogami to je zamawiam, dobre , domowe.
Janusz w tym roku jestem bardzo grzeczna więc obędzie się bez spowiedzi.Wszystko robię powoli, bardzo powoli a po drodze dużżżżżo leżę.Do leniwca mi nie wiele brakuje ale na małpkę reflektuję- taki fajny małpi gaj i tam ja, zwinna, lekka i bez bólu. BEZCENNE
Vika
gość
22-12-2011, 12:08:38

Chyba trafiłeś na zlego człowieka , a czy kłamie hmmm to trudne stwierdzenie , trzeba umieć wyciagac wnioski , nie znoszę użalnia sie nad soba tylko kontruktywnych podpowiedzi .
Gdybym był pewien swojego zdania to nie zdawałbym pytania , proszę ciebie !!!!!!!!
Czego oczekuje ?: wnisków , podzielenia sie opiniami rehabilitacyjnymi , spostrzeżen itpitd
A zapomniałem do kolegi Himalaisty : Koleżanaka po dwoch dyskach ruchomych była na MTB w Alpach ma około 50 pilnuje sie i jest ok

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: