Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
22-12-2011, 09:24:05

O rany, ale odważny człowiek:ja mam trzy implanty sztywne plus płyta przednia i boję się jechać rowerem po prostej , asfaltowej ścieżce rowerowej. Mnie lekarz rower wybił z głowy po pierwszym zabiegu a o narty nawet nie miałabym odwagi zapytać. Wysiadanie z autobusu-taki zeskok ze stopnia to jakby młotem dostać w głowę.
Nie szkoda Ci zdrowia? no i pieniędzy podatników na kolejne zabiegi?!
Powodzenia!!!
Vika
gość
22-12-2011, 09:47:51

vika45@wp.pl 2011-12-22 Wysiadanie z autobusu-taki zeskok ze stopnia to jakby młotem dostać w głowę.
Wczoraj doświadczyłam tej okropności, to może dlatego dzisiaj czuję ból między łopatkami... a jeszcze na dokładkę jest ślisko i trzeba się nieźle pilnować spiętym kręgosłupem.
anTosia
gość
22-12-2011, 09:58:02

Mam pytanie a kto Cie operował w CKR? Mi lekarz neurochirurg po operacji z tego ośrodka wystawił zwolnienie tylko na 8 tygodni!!! i powiedział że po 3 miesiacach mogę biegać ,jeździc na rowerze a rehabilitacja według niego jest strata czasu i pieniędzy. Dobrze że wtedy otworzyłem oczy i znalazłem innego lekarza bo prawdopodobnie byłbym juz na stole.Moja rada skonsultuj sie z innym lekarzem jesli nie chcesz mieć powtórki z rozrywki.
gość
22-12-2011, 10:14:31

Operowal mnie dr Baranowski . A gdzie moge zasiegnąc inne porady ? Podatników nie zjadłem pieniedzy bo robiłem na własny koszt . Natomiast nie wiedziałem , że takowym zapytaniem narobie taką burzę .
gość
22-12-2011, 10:23:56

Mnie tez operował Baranowski też na wlasny koszt, więc nie naciągałem podatników. Skonsultowałem się z dwoma neurochirurgami dr Wilk a później dla potwierdzenia z dr Andrychowskim - dodam obaj myśleli że żartuje jak im opowiedziałem o zaleceniach mojego operatora( obaj zalecili rehabilitacje po pełnym zroście i przede wszystkim zmiane trybu życia jesli nie chcę znów wyladować na stole).
gość
22-12-2011, 10:30:20

czy możesz mi powiedzieć jaka rehabiltacje zalecili i jaką zminę stylu życia .?Generalnie nie mam problemów po operacji ani bóli .
Forumowicz
22-12-2011, 10:50:58

radsa70 2011-12-22 11:14:31 Natomiast nie wiedziałem , że takowym zapytaniem narobie taką burzę .
burzy to ty nie wywołałeś tylko zadałeś pytanie na poziomie minus c98/c99
Niektórym nawet rok schodzi aby dojść do sprawności po wcześnie operowanym kręgosłupie gdzie nie było zadnych powikłań a ty się pytasz czy można jechac na narty po 4 miesiącach.
Ale mam dla ciebie interes:
jeśli będziesz wybierał się konsultacje do lekarza z tym pytaniem to ja ci na nie odpowiem tak samo jak on ALE wezmę od ciebie 50% mniej i załatwie to przez internet nie musisz nawet wstawać z łóżka.
Dobra 40 %
Forumowicz
22-12-2011, 10:55:13

radsa70 2011-12-22 11:30:20 Generalnie nie mam problemów po operacji ani bóli .
jesteś pewien ?? schodząc po schodach pomiń 2-3 schodki i mocniej stąpnij albo nieprzygotowany i nieświadomy wpadnij w jakąś dziurkę albo kilku centymetrową różnicę w podłoży np:lewej nogi.
Jeżeli nic a nic nie poczujesz to zwracam humor i więcej tu nie napiszę
gość
22-12-2011, 11:09:06

Zmiana trybu życia- nie dzwigać, nie biegać i przede wszystkim nie jeździc na nartach przynajmiej około roku od operacji i wiele innych rzeczy poczytaj na forum wiele osób zazwyczaj zmienia swoje nawyki w trosce o swoje zdrowie jesli tego nie robi dosyc często wraca na stół. Rehabilitacje rozpoczynam w styczniu w szpitalu bielańskim na NFZ napiszę na forum jak wyglada. Ja niestety przez własną głupote trafiłem na tego lekarza ale na szczęście w pore się opamiętałem.( teraz wiem że zależału mu tylko na pieniadzach którę zgarnie za operację)
Forumowicz
22-12-2011, 11:13:28

Gość 2011-12-22 10:58:02 Mam pytanie a kto Cie operował w CKR? Mi lekarz neurochirurg po operacji z tego ośrodka wystawił zwolnienie tylko na 8 tygodni!!! i powiedział że po 3 miesiacach mogę biegać ,jeździc na rowerze a rehabilitacja według niego jest strata czasu i pieniędzy. Dobrze że wtedy otworzyłem oczy i znalazłem innego lekarza bo prawdopodobnie byłbym juz na stole.Moja rada skonsultuj sie z innym lekarzem jesli nie chcesz mieć powtórki z rozrywki.
No to mój lekarz chyba mnie oszukuje skoro rehabilitacja jest stratą czasu to na co ta częśc medycyny (do likwidacji więcej kasy na operowanie będzie i kolejki się zmniejszą )coś mi się wydaje że Twój lekarz ma jakieś nowatorskie implanty posiada pewnie będę musiał go odwiedzic i zoperowac a co zaoszczędzę na rehabilitacji pozwoli mi na to że będę mógł jechac na trekking w himalaje .
Pozdrawiam
ks Janusz

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: