Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
25-11-2011, 15:59:57

Witaj Zosieńko, otwórz okienko.....
Z donosów wiem, że jest tam po remoncie, otwarto też nowe oddziały. Myślę, że mój przewodnik ma dobrą orientację, i poprowadzi mnie tak, żeby cel został osiągnięty.
Ewo, podam tobie jeszcze numer do przychodni rehabilitacyjnej( NFZ ) w Krakowie ul. Wielkotyrnowska 16 tel, 12-626-11-40. Tam prowadzą terapię indywidualną, doświadczeni rehabilitanci, spokojnie możesz się oddać w ich ręce. Jak masz skierowanie, to dzwoń od razu, terminy są długie
Tosiu, praca rehabilitacja, czasami sanatorium, i tak sobie żyjemy w symbiozie, ja i moje przepukliny.

Miłego kochani
Irek
krak62
Forumowicz
25-11-2011, 16:02:46

Gość 2011-11-25 13:33:09 Raf,
co lekarz to inna szkoła, zresztą każdy z nas to trochę inny "przypadek"
a wolno Ci swobodnie ruszać głową, dali Ci jakieś zalecenia?
Joanna
wolno ruszać głową , w kołnierzu nie chodzić, zakładać tylko do transportu,większe zakupy lub tam gdzie może mi "głowa polecieć" czyli nosić jako zabezpieczenie.
Forumowicz
25-11-2011, 16:08:22

buraczek 2011-11-25 14:28:22 Zalecenie mam, żeby go zakładać w środkach komunikacji.
Teraz tez go raz noszę, raz zdejmuje - różnie. Jak za długo go nosze, to mam bóle pleców lub szyi, nie służy mi zbytnie przeciążanie mięśni w tej samej pozycji.
Kiedyś Zosia pisała, że to też może zależeć nie tylko od rodzaju implantu ale też od rodzaju cięcia. Ja mam wzdłuż szyi i mięśni nie mam przeciętych, były rozwarstwione ale zostały całe.
Asia
Mam to samo założę go i plery mnie tak ... bolą że ah w głowie mi się kręcą.
Ja mięśnie miałem pocięte fest bo nie mogli mi się dostać do kręgu
gość
25-11-2011, 16:36:11

No i widzicie sami ,moi mili, w jakim to "milutkim" kolnierzyku musze i chodzic i spac! Zdjac moge doslownie tylko na momencik do umycia szyji. Ale super ze humory dopisuja! Pozdrawiam! Gina.
gość
25-11-2011, 16:37:06

Zosia dla mnie rehabilitacja w Zakopanym była super terapia zajęciowa w terenie, remont tego szpitala był mi na rekę bo ja nie poprawny jestem i popalac było gdzie pewien *** super portier zrobił z szpitala zakład zamknięty po jakiejś wymianie zdań z tym Panem prawie poczułem się jak w wariatkowie całe szczęście klamek nie zabrali
Żelki dobre na wszystko gdyby dłużej trwały było by fajnie wyspac się, hydroterapia zaj...sta wanny dla krasnoludków dobre na wzrost 130 w kapeluszu a nie dla chłopa 187 cm wymaga to poskładania najlepiej na trzy części , gimnastyka Hulaj dusza piekła nie ma , więc zapytacie co zostało GÓRY GÓRY GÓRY można wysłac kartkę do domu i w niej napisac Miejscowośc fajna widoków żadnych bo góry wszystko zasłaniają
zapomniałem o jedzeniu wszak to najważniejsze aby przeżyc radzę troche kasy wziąśc bo szału nie ma polecam kwaśnicę w Murowańcu to trochę daleko ale pyszna dobry jest też żurek w dolinie pięciu stawów lecz to już bardzo daleko i wymaga wspinaczki najlepiej koło siklawicy KURCZE ALE SOBIE APETYTU NAROBIŁEM . PIWO TYLKO KUPIONE NAJLEPIEJ W SKLEPIE BO W SCHRONISKACH LUB PUBACH CENY OBŁĘDNE .
Polecam też basen termalny w Orawicy nie Park wodny lecz basen z wodami siarczanymi 5 Euro bez względu na czas przebywania
Pozdrawiam ks Janusz
gość
25-11-2011, 16:37:54

ZOSIU mam wielką prośbę Wiem że jesteś bardzo doświadczoną Szyjką a Twoja wiedza jest ogromna Proszę spróbuj zinterpretować opis mojego rezonansu Przypomnę tylko że mam wstawione dwa sztywne implanty Na poziomie c-5 c-6 trzy lata temu a poziom c=4 c-5 półtora roku temu Rok temu pojawiły się osteofity zwężające wymiar kanału kręgowego do 7 mm Czeka mnie kolejny zabieg który staram się jak najbardziej odłożyć w czasie poprzez rehabilitacje Teraz miałam kolejny rezonans z którego część zacytuję -na poziomie c-6 c-7 zwężenie krążka m/trzonowego dehydratacja oraz uwypuklenie typu bulging obustronnie przewężające otwory międzykręgowe z możliwą obustronną kolizją z korzeniami nerwów rdzeniowych Uwypuklony krążek nieco modeluje worek oponowy bez cech modelowania rdzenia kręgowego Widoczne zniesienie rezerwy płynowej w kanale kręgowym Na poz c-5 c-6 w obrębie rdzenia kręg. widoczna dyskretnie hiperintensywna strefa która najpewniej odpowiada zmianom o charakterze mielopatii. Początki mielopatii były widoczne już rok temu ale poziom c-6 c-7 był czysty Czy te zmiany oznaczają że poszedł u mnie następny poziom? Wizytę u lekarza mam dopiero w styczniu Nie wiem co robić czekać czy starać się o wcześniejszy termin Martwię się tym wszystkim i tylko to forum trzyma mnie na duchu Jestem na nim obecna codziennie choć rzadko piszę Proszę cię Zosiu a także wszystkich innych o kilka słow ... nie wiem jakich ... może pocieszenia Pozdrawiam serdecznie Bogda
Forumowiczka
25-11-2011, 17:48:29

ja nie jako odpowiedź dla Bogdy, bo nie potrafię w tej materii nic "odkryć", za to weszłam teraz na stronkę i po prostu oniemiałam z zachwytu.
Rany Julek - Irek jest!!!! jupiiiiii
Nie zrozum mnie źle, to nie jest miłość nieznanej psychopatki cha cha , po prostu jak czytałam wcześniejsze stronki to tak was wszystkich polubiłam, że obecny brak waszych wypowiedzi teraz jakoś mi przeszkadza.
I Bogda - dobrze cię "widzieć"!Naprawdę
-------------------------------------------------------------------
W ramach przywitania się z Irkiem:
Definicja "bulimii"?
...
...
podwójny smak, zero kalorii!!!
-------------------------------------------------------------------
Pozdrawiam gorąco wszystkie Szyjki a w szczególności te, które kiedyś wypowiadały się częściej a teraz .... zamilkły :(
Asia
gość
25-11-2011, 19:35:41

Gina dawaj tu swoją uśmiechniętą gębusię, już się w tym Twoim kołnierzu "nachodziłam" i jest mi faktycznie coś nie tak... milszy Twój uśmiech.
Florida nieco przyjemniejsza-taki biały, ciepły golfik... myślę, że zmienią Ci później na inny, wygodniejszy.
anTosia
gość
25-11-2011, 20:25:22

Tez tak mysle ,ze ten kolnierzyk to troche nieestetyczny i lepsze jednak to inne moje foto bylo,no nie? To prawdziwy pancerz! Jak by co,to ta fotka jest do ogladniecia w mojej galeri,a teraz to pewnie uczynie i zmienie oblicze! Pozdrowionka! Gina.
gość
25-11-2011, 20:28:40

No,to tak na wieczor krociutko : tak lepiej,prawdaß zaraz wlaczam film " Obroza" z Rutgerem hauerem w roli glownej,to se na obroze popatrze! Dobrej nocki zycze wszystkim Szyjkom dzis! Gina.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: