Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
24-01-2010, 19:11:27

Witam po powrocie z Ciechocinka.
Sanatorium Gracja jest specyficzne ale baza zabiegowa całkiem dobra. Pacjentom z ZUS-u należy się 80 zabiegów. Myślę, że można się podkurować.
Co do spotkania akurat tego dnia mam wyczekaną wizytę u neurologa o 17. Jeżeli mi się uda to do Was dojadę
Pozdrawiam serdecznie
Ela z Legionowa
Ela z Legionowa
Forumowiczka
24-01-2010, 19:27:57

ElaKa0 2010-01-24 20:11:27 Witam po powrocie z Ciechocinka.
Sanatorium Gracja jest specyficzne ale baza zabiegowa całkiem dobra. Pacjentom z ZUS-u należy się 80 zabiegów. Myślę, że można się podkurować.

Dostałm skierowanie na prewencję ZUS do tego sanatorium (turnus rozpoczynający się w lutym) ale neurochirurg napisał odroczenie - termin za wczesny (od operacji) - biorąc pod uwage mój stan.

Co masz na myśli, że specyficzne? Coś tracę?
I jakie są tam zabiegi?

Zrobię rezerwacje od 18.00 w takim razie.

UWAGA!

29 stycznia
spotykamy się w KAWIARNI "POD KAKTUSAMI"
ul. Chmielna 32

Postaram się zarezerwować zakątek dla niepalących z sofami i fotelami. Mam nadzieję, że będzie ok.

Gdzie ten Twój neurolog Elu? Daleko?
Początkująca
24-01-2010, 19:59:02

Gracja to sanatorium 40 letnie i tak trwa do teraz. Pokoje 2 osobowe przerobione na 3 osobowe w więc trochę ciasno. O godz. 22 wszyscy w łóżeczkach czekali na obchód. Śniadanko o 7.15, obiad 12.15 a kolacja 17.30 Jeśli chodzi o zabiegi to miałam laser, magnetronik, gimnastykę w basenie solankowym, ćwiczenia indywidualne z rehabilitantem i grupowe. Ja miałam operację w lipcu 2009 i myślę, że zabiegi ulżyły mi trochę w odczuwaniu bólu i nie jestem chyba już taka sztywna w szyjce. Bolał mnie bark lewej ręki i to też uległo poprawie. Lekarze mówili , że na poprawę trzeba czekać nawet kilka miesięcy. Jeśli chodzi o neurologa to wizytę mam w Legionowie. Pewnie się spóźnię ale bardzo zależy mi na tym spotkaniu.
Ela z Legionowa
Wtajemniczona
26-01-2010, 07:56:43

Witam
Elu będziemy na Ciebie czekać.......... będzie nam miło.
ADA
gość
26-01-2010, 13:15:57

Witam mam pytanie, przeszłam nie dawno operację kręgosłupa szyjnego odcinka C 5-6 i chciałam się zapytać o czas noszenia kołnierza.
Początkująca
26-01-2010, 15:17:01

Witaj Gościu. Ja jestem po operacji odcinka szyjnego C5-6 i nie nosiłam po operacji kołnierza. Zależy to od szpitala , w którym jest operacja . Pozdrawiam
Ela z Legionowa
gość
26-01-2010, 19:17:37

Witam Drogie szyjki jakaś zimowa nostalgia wszystkich ogarnęła słaby ruch w interesie wszyscy stęsknili się za Zosią .
nawet Irek wrzuca mała ilość kawałów mam nadzieję że już pływasz w basenie jak łódź podwodna .
Spinka też jakoś kiepsko chyba rehabilitant pracuje z Tobą cały dzień
Renato przykre jest To co piszesz gdyby człowiek chciał Ciebie w jakiś sposób pocieszyć to wiem że nie ma słów by ukoić twoje zmartwienie jedynie co mogę powiedzieć że łączę sie z Twoim smutkiem . Pozdrawiam serdecznie Janusz
gość
26-01-2010, 19:27:59

tez mialam operowany c5/6 i nosilam kolniez przez 4 tygodnie, a pozniej przez dwa tygodnie stopniowo sie go pozbywalam. takie mialam zalecenie od lekarza.

pozdrawiam,
helena
Wtajemniczona
26-01-2010, 21:52:42

Dziękuję Wam wszystkim za wsparcie

Nie wiem co będzie dalej, ale życie trwa...

Tata jutro wychodzi ze szpitala i w weekend wraca do Warszawy - teraz można powiedzieć, że kolejna bitwa wygrana. Tyle o mojej sprawie, już was nie męczę.

W piątek przyjadę na spotkanie, ale uprzedzam, że nie jadę na kawę!!! Trzeba mi cosik mocniejszego!!!

Dostałam termin przyjęcia do CKR w Konstancinie - 17 lutego (teraz tylko trzeba liczyć na przychylność ZUSu w sprawie zasiłku)

Słuchajcie, min. 4 tyg. (a lekarz może wydłużyć jeszcze termin pobytu) bez wyjazdu do domu, bez przepustek
Pani mi dziś powiedziała, że można wyjść na spacer niedaleko, bo aż tak zamkniętym oddziałem nie są
To co, ja mam z walizką do Konstancina jechać????
Renata [link=\\"http://straznik.dieta.pl/\\"][image noborder]http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=60694d191237293e0.png[/image][/link]
Początkująca
26-01-2010, 22:21:58

Tak Renatko
musisz do Konstancina zapakować walizkę i nastawić się na długi pobyt. To tylko dla Twojego dobra. Nie ma znaczenia, że będziesz tak niedaleko domu. Rodzina zawsze może Ciebie odwiedzić, a może "wpadnie" też któraś szyjka

Pozdrawiam wszystkich serdecznie Dorota

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: