Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowiczka
20-01-2010, 08:52:31

Informacje o Mokotowskiej 6A mozna znaleźć na stronie

www.plw.pl

Polecany jest mgr Grzegorz Balik - ale uwaga - na Mokotowskiej generalnie jest drogo (wszystko płatne). Wniosek - rehabilitacja niestety nie dla każdego.

Adrianie, ja zdecydowałam sie na wizyty rehabilitanta w domu. Płace 50 zł za każde spotkanie ale nie ma limitu czasowego, zwykle takie "spotkanie" trwa ponad godzinę (nawet do półtorej). Obliczyłam, ze wychodzi taniej niż w Warszawie (plus męczące dojazdy). Niestety potrzebne mi indywidualne ćwiczenia z rehabilitantem, na takie w NFZ nie liczę i Bogu dziękuję, że na razie stać mnie na prywatne.

Adrian, jak będziesz po wizytach to napisz coś na forum, może ktoś skorzysta także z Twoich doświadczeń z lekarzami.

Słuchajcie, wczoraj byłam u dr AWilka w nowym miejscu (ul. Fieldorfa w Warszawie). Powiedział, że wyglądam za dobrze... szok.

Zaraz lecę na rehabilitację łokcia, od dziś zaczynam serię. Jakie jest Wasze zdanie o skuteczności lasera i ultradźwięków na łokieć tenisisty? Pomoże???
Początkujący
20-01-2010, 10:20:23

Spinko, czy na Fieldorfa nasz dr A. Wilk jest dostepny dla wszystkich? Jaka odpłatność? Mam potrzebę wizyty i pewnie wolałbym tam niż na Mokotwskiej $=
Forumowiczka
20-01-2010, 12:27:02

Myślę, że dla wszystkich, którym uda się zapisać.
Powiedział, że będzie tam przyjmował w każdy wtorek.
Podaję kontakt:
Lecznica
ul. Fieldorfa 5A
Warszawa (Gocław)
tel. 22 671 06 06, 671 06 16, 671 06 14

Zła wiadomość:
koszt wizyty - 200 zł

... czyli tak samo jak na Mokotowskiej.
Początkujący
20-01-2010, 17:27:20

Dobry Wieczór
właśnie wróciłem z wizyty u dr Baranowskiego,
powiedział ojjj chłopie źle to wygląda, c-3,c4 nadaje się tylko do operacji bo uciska już na rdzeń stąd to mniejsze czucie w lewej ręce i nodze.
Jestem załamany co mam robić, na operacje państwowo w stocker czeka się około roku, pryw wiadomo. Co mam robić, jutro też wizyta u dr Podgórskiego, powie pewnie to samo albo i gorzej.
Co radzicie? Kroić się i niewiadomo czy się uda czy czekać i ryzykować że będzie gorzej, powiedzcie co myślicie please
Wtajemniczona
20-01-2010, 20:35:14

Adrianie, z doświadczenia wiem - nie czekać!!! Podobnie jak Ty miałam ucisk na rdzeń na dwóch poziomach c4-c5, c5-c6, na operację czekałam 10 m-cy (takie terminy)
i efekt jest taki: operacja się udała, dyski wymienione, stabilizacja, ale pozostała...lekka mielopatia.
I zaczął się problem...

Myślę więc, że nie ma co czekać, aż będzie...gorzej, ale to moje zdanie, Ty musisz sam zdecydować, bo to Twoje zdrowie.
Renata [link=\\"http://straznik.dieta.pl/\\"][image noborder]http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=60694d191237293e0.png[/image][/link]
gość
21-01-2010, 10:50:43

Witam "szyjki". jestem "spondyloza uogólniona całego kręgosłupa", po 3 operacjach na lędźwiowym odcinku i 1 na szyjnym. 26 marca ide na nastepna szyję, bo posypałam się dalej.
Do Adriana - wszystkie zabiegi wykonał dr Paweł Baranowski, ja jestem zachwycona jego kompetencja i zaangazowaniem dla pacjenta. Straszyli mnie wózkiem, a dzięki Stocerowi, w miarę normalnie egzystuję.
Pozdrawiam, życzę odwagi i oczywiście zdrówka - Tereska.
Początkująca
21-01-2010, 14:54:07

Witam drogie Szyjki.
Przepraszam, że tak długo się nie odzywałam ale najpierw wypożyczyłam laptopa na kilka dni, a później jak mi go zwrócono miałam kłopoty z UPC.
Przeczytałam wszystkie wpisy na forum (strasznie dużo).
Z wypowiedzi Spinki należy chyba wnioskować, że dr Wilk nie będzie już przyjmował na Wolskiej. Jestem z tego powodu niepocieszona, ponieważ akurat tutaj miałam najbliżej i nie było problemów z parkowaniem.
Nie mam wyznaczonego nowego terminu operacji. Mam się zgłosić do szpitala na ustalenie nowego terminu kiedy będę miała dobre wyniki hormonalne.
Przy moim szczęściu może to ... wolę się nie wypowiadać.
Spineczko i Ado niestety nie będę mogła być na spotkaniu w piątek, ponieważ po pracy nie nadaję się do użytku, tylko łóżko i nic nie robienie.
Soboty i niedziele to jedyne dni, kiedy jestem w stanie udzielać się towarzysko i to jeszcze pod warunkiem, że mąż nie pracuje (co trzy tygodnie ma pracującą sobotę) i może mnie zawieźć i przywieźć.
Pozdrawiam wszystkie Szyjki, Osia.

Pozdrawiam Osia
gość
21-01-2010, 18:57:39

Witam Szyjki

Kurcze nie mam już w dniu dzisiejszym sił opisywać wszystkich zdarzeń z minionych dni. Załatwiłem MRI, podali mi kontrast w trakcie wykonywania badania to było w dniu wczorajszym. Dzisiaj byłem w Swoszowicach ustalić termin oraz zabiegi. Turnus od 01-02-2010 do 24-02-2010, zlecono mi następujące przyjemności:
-kąpiel siarkowa ( wyczuli że jestem piekła rodem)
-okłady borowinowe
-masaż klasyczny( marzę o super masażystce)
-gimnastyka UGUL
-lampa soluks

Jutro tylko wizyta u Pani/Pana orzecznik ZUS następnie u neurologa i tydzień zaliczony. A... i jeszcze jedno 27-01-2010 koniec rehabilitacji z prewencji rentowej ZUS

Przychodzi Jasiu do apteki:
- Poproszę tabletki na sex dla taty.
Dostaje tabletki z informacją:
- Jedna tabletka na 6 dni.
Wraca do domu i pomylił się mówiąc:
- 6 tabletek na dzień.
Po kilku dniach przychodzi do apteki a pani pyta:
- I co? Pomogły tabletki tatusiowi?
- Tak, mama w ciąży, siostra w ciąży, mnie du.. boli, a ojciec siedzi na dachu i rżnie gołębie.

Miłego Wieczoru
Irek
Forumowiczka
21-01-2010, 19:26:21

osia.1307 2010-01-21 15:54:07
Z wypowiedzi Spinki należy chyba wnioskować, że dr Wilk nie będzie już przyjmował na Wolskiej.

Osiu, pytałam doktora o Wolską. Z jego odpowiedzi zrozumiałam, że nadal będzie na Wolskiej "bywał" (pewnie jeden dzień w miesiącu). Ale pewna nie jestem, myslę że najlepiej przedzwonić na Wolską i upewnić się.

Słuchajcie.
O ile dobrze pamiętam to na spotkanie 29 stycznia zgłosiły się:

1. Ada
2. Spinka
3. Renata
4. Dorota
5. Zosia

Czy jeszcze ktoś będzie?
Mówcie, bo zbliża się czas rezerwacji i muszę wiedzieć ile nas będzie.
Na razie nie mówię gdzie się spotkamy, to niespodzianka .
gość
21-01-2010, 21:24:56

Mam pytanie..Mam mieć robiony zabieg kręgów C5,C6 w WCM OPOLE na ul. Witosa ,czy orientujecie się kto z lekarzy wykonuje te zabiegi..?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: