Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
15-11-2016, 09:35:59

witajcie
minęło właśnie 2 lata odkąd 3 wybitnych neurochirurgów bezwzględnie kierowało mnie na operację
obyło się bez , czuję się raczej dobrze nie ma modelowana worka ale to wszystko okupiłam ciężka pracą ,nie było tak że siedziałam, martwiłam się i nic z tym nie robiłam
kodeks szyjek, codzienne ćwiczenia ,basen raz w tygodniu, kołnierz do samochodu i poduszka ortopedyczna do spania oraz rehabilitant , który stał się moim przyjacielem
kiedy czytam pytania typu czy za miesiąc wrócę do pracy , czy za tydzień będę jeżdził autem czy będę wyczynowo trenował-mogę tylko pomyśleć , że jeszcze daleka droga kochani przed Wami
zmiana stylu życia i sposobu myślenia to połowa sukcesu
gość
15-11-2016, 15:56:14

bo kto do dna nie dobije to zdrowia nie zobaczy
Forumowicz
25-11-2016, 15:21:24

Sie macie PERYSKOPKI u mnie bez zmian poza zapaleniem mięśnia grzbietowego-dostaję zastrzyki co 2-3 tygodnie,przez 10 dni walczyłem ze scięgnami.A tak poza tym DAJĘ RADĘ.Zaczołem szybkie marsze dystans ok 7-8 km przy predkości 6,5-10,75 km/h.Za 2 dni zaczynam basen,Szyjny w naleznym pożądku jest.co do lędzwiowego jak na razie udaje się rechabilitować masażami co 2 tygodnie.Dyskopatą się zostaje już na stałe.Nie można się wypisać drodzy...niema takiej opcji ...POZDRAWIAM....nocki bez bólu..
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Forumowicz
25-11-2016, 15:22:32

cosik zle wcisnołe przepraszam za dubelek
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Początkująca
28-11-2016, 18:53:16

Tak sobie czytam i jako weteranka tego forum powiem:
Facebook wcale nie zaszkodził bo forum to zupełnie co innego.Ktoś powiedział,że neurochirurdzy operują tak dla ćwiczeń-bzdura! w swojej blisko 13-letniej przygodzie z szyjką w początkach siedziałam dużo przed gabinetem. Na kilkanaście osób wchodzących 2-2 były kierowane na operację. Rezonans nie oddaje prawdy w zmianach . W moim przypadku zawsze zajrzenie wgłąb kręgosłupa psuło operatorowi plan zabiegu bo diagnostyka mówiła co innego.Przed każdą operacją miałam robiony rtg czynnościowy zalecany przez mojego operatora.
Po sześciu latach od ostatniej operacji olałam rehabilitację,na prywatę mnie nie stać a państwowo kończą się miejsca przyszły rok.Nie mam siły przebicia emerytów.Znalazłam nową metodę udoskonalania się :działka!! Ostatnio świderkiem wywierciłam 20 dołków pod słupki i przekopałam kawałek ziemi. Czułam się lepiej niż po zabiegach rehabilitacji.
Życzę Wam dni bez bólu
Vika 2004 C6/C7 implant węglowy 2005 C5/C6 implant wchłanialny 2007 C4/C5 inplant Peek 2010 C4/C5 płyta przednia
gość
29-11-2016, 20:54:15

Witam. Mam na imię Kasia i mam 33 lata. W związku z dretwieniem rąk w nocy ( dretwienie ręki nie ucisnietej) udałam się do neurologa po czym zostałam skierowana badania. Najpierw był rtg na którym wszystko było ok, następnie rezonans. później konsultacja neurochirurgiczna. proszę o pomoc i informacje czy faktycznie jest tak źle. Zewsząd słyszę informacje o konieczności operacji której wręcz panicznie się boję. Jestem mamą dwóch szkrabow, przez co tym bardziej nie wiem jak to zorganizować. Poza dretwieniem rąk i czasem bólem barku nie mam praktycznie żadnych objawów. Boje się natomiast czy ewentualne przesuwane operacji nie zrobi ze mnie kaleki.. Sama nie wiem już co robić.

Wynik MR: Lodowa zachowana w pozycji badania. Trzody szyjne prawidłowej wysokości bez zmian ogniskowych z zaostrzenie krawędzi płytek granicznych trzonek c5, c6,c7. zmiany zwyrodnieniowe stawów uniwersalnych c3-c7 powodujące mierne zwężenie otworów miedzykregowych na poziomachC5c7. Stawy miedzywyrostkowe prawidłowe. Na poziomie c5c6 widoczna jest prawostronna mimosrodkowa eksyruzja powodująca kompresję rdzenia- max wymiar ap rdzenia na poziomie kompresji 3 mm. Na poziomie c6c7 widoczne są obustronne zachylkowe protruzje modelujące rdzeń szyjnych i splycajace zachylki boczne. Na pozostałych poziomach nie stwierdza się cech dyskopatie szyjnej i ucisku na korzenie nerwowe. Rdzeń szyjnych bez nieprawidłowych zmian ogniskowych.
gość
29-11-2016, 20:55:53

Gość 2016-11-29 21:54:15
Witam. Mam na imię Kasia i mam 33 lata. W związku z dretwieniem rąk w nocy ( dretwienie ręki nie ucisnietej) udałam się do neurologa po czym zostałam skierowana badania. Najpierw był rtg na którym wszystko było ok, następnie rezonans. później konsultacja neurochirurgiczna. proszę o pomoc i informacje czy faktycznie jest tak źle. Zewsząd słyszę informacje o konieczności operacji której wręcz panicznie się boję. Jestem mamą dwóch szkrabow, przez co tym bardziej nie wiem jak to zorganizować. Poza dretwieniem rąk i czasem bólem barku nie mam praktycznie żadnych objawów. Boje się natomiast czy ewentualne przesuwane operacji nie zrobi ze mnie kaleki.. Sama nie wiem już co robić.

Wynik MR: Lordoza zachowana w pozycji badania. Trzody szyjne prawidłowej wysokości bez zmian ogniskowych z zaostrzenie krawędzi płytek granicznych trzonek c5, c6,c7. zmiany zwyrodnieniowe stawów uniwersalnych c3-c7 powodujące mierne zwężenie otworów miedzykregowych na poziomachC5c7. Stawy miedzywyrostkowe prawidłowe. Na poziomie c5c6 widoczna jest prawostronna mimosrodkowa eksyruzja powodująca kompresję rdzenia- max wymiar ap rdzenia na poziomie kompresji 3 mm. Na poziomie c6c7 widoczne są obustronne zachylkowe protruzje modelujące rdzeń szyjnych i splycajace zachylki boczne. Na pozostałych poziomach nie stwierdza się cech dyskopatie szyjnej i ucisku na korzenie nerwowe. Rdzeń szyjnych bez nieprawidłowych zmian ogniskowych.
gość
29-11-2016, 21:02:33

zapraszamy na fejsa: https://www.facebook.com/groups/dyskopatia/
gość
30-11-2016, 12:28:33

operacja przy takich objawach jest leczeniem z wyboru, dobra rehabilitacja może problem rozwiązać
gość
30-11-2016, 12:36:02

Do tutef - jeżeli można proszę Cie o podanie jakiegoś namiaru do siebie innego niż tutaj lub odezwij się szotania1@wp.pl

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: