Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
02-10-2012, 08:10:23

Witajcie Ja też dziękuję wszystkim za to forum i bardzo bardzo cenne wpisy bez których nie była bym tak spokojna jak jestem. Nigdy syty nie zrozumie głodnego tak do końca i to samo dotyczy wszystkich chorych i cierpiących. A w większości jak tu wyczytałam dolegliwości łączą nas
Co do migren ja osobiście nie mam z tym problemu, ale mam przykład sąsiadki starsza pani, od lat boryka się z migreną i jakiś czas temu rodzina zakupiła jej lampę z firmy zepter i wiem że kiedyś chowała się w ciemnym pokoju na kilka dni, tak teraz po naświetleniu głowy mija jej po kilku godzinach. Na pewno każdy organizm jest inny ale w niektórych ośrodkach terapeutycznych mają taki sprzęt może warto spróbować.
Początkująca
02-10-2012, 08:16:31

jeszcze mi się przypomniało, poszperajcie w google na temat Dorota Madejska, ma swój blog, wydała książkę na tema zdrowego odżywiana, działa w "calivita" - suplememty diety, wiem że jest dietetykiem i sama się leczy, miałąm okazję brać udział w takim wykładzie na temat odżywiana prowadzonym przez nią - ma dużą wiedzę i poradziła sobie z migreną !!!!
Forumowicz
02-10-2012, 08:33:38

Dziekuje za informacje,podziele sie z nia dalej.Czytalem o kryteriach co do ruchomych implantów.O ile bbym spelnial takie wszystkie wymagania to mam porozmawiać o tym z lekarzem? Niewiem jak sie zachować bo przecież czekam na termin-za 7 dni mam dzwonić. No i czy pytać o 1, czy 2?
Forumowiczka
02-10-2012, 09:36:14

Piotr osteofity świadczą o zmianch zwyrodnieniowych.
Kompetentna ocena Twojego stanu należy do neurochirurga i jest to nie tylko obrazowy wynik MRI (nie opis) ale ocena stanu neurologicznego, bólowego.
Rozumiem,że telefon ma służyć tylko umówieniu terminu wizyty a nie dyskusji nad zakresem operacji.
Jak się zachować?
Jak pacjent troszczący się o swoje zdrowie.
Masz prawo do pełnej informacji na temat operacji, wynikajacych z niej korzyści i ryzyka, przewidywanych metod i zakresu,postępowania po (z kołnierzem czy bez) okresu wczesnej rekonwalescencji.
Nieraz radziłam żeby spisać sobie istotne pytania bo w stresie wizyty część z nich umyka z pamięci.
Powinieneś jednak wiedzieć że mimio wcześniejszych ustaleń niekiedy w trakcie operacji zachodzi konieczność modyfikacji metody bądź zakresu.
Nie wpadaj w panikę jeżeli jedyną opcją będzie stała stabilizacja. Gro znas posiada własnie taką i ma się całkiem dobrze. Z.
Forumowicz
02-10-2012, 11:00:28

Dziekuje za rzeczowość.Ta moja rozmowa ma tyczyć terminu operacji.To dlatego zapytalem.Masz racje jak . czlek kiep to kiep.Powinienem spisac pytania ale wizyty u mnie to splot lawinoeego expresu.1,5 miesiaca ból nieznaczny,brak rozpoznania i jakichkolwiek zalecen no i moja beztroska,dzwigałem wszystko lewa reka,i popelnialem wiele bledow-z niewiedzy.Pozniej to ten expres-i ból....Staram sie poukładać to wszystko.Dzieki WAM chyba ni jakoś idzie.Zaczolem słuchać szyi.Trzymam kurs zobacze gdzie doplyne.
Początkująca
02-10-2012, 13:14:16

Mam prośbę do SZYJEK po przejściach Czy mógłby ktoś przypomnieć jaki jest prawidłowy wymiar kanału kręgowego Ja wiem że wszystko można znależć w internecie ale mój komputer jest bardzo stary i bardzo leniwy Wyszukanie na nim czegokolwiek graniczy z cudem i wymaga dużo czasu i cierpliwości Za kilka dni mam rezonans kontrolny Bardzo się boję Na ostatnim MRI miałam zwężenie wymiaru strzałkowego kanału do 7 mm A co będzie teraz wolę nie myśleć Pozdrawiam wszystkich serdecznie Bogda
Bogda
Forumowicz
02-10-2012, 15:25:02

Znalazłe cos ja 15,75 jest to sredni wymiar strzałkowy,robiony konsola cyfrowa. U mnie 9 i 10 na razie.
Forumowicz
02-10-2012, 15:27:41

Na pewno 15 to wymiar ktory bierz sie pod uwage
gość
02-10-2012, 18:13:54

piotr19 2012-10-02 06:42:26 Masz 2 implanty nieruchome,powiedz jaka masz sprawnosć chodzi mi mianowicie o ile mozesz bez wysilku obrucić glowe w lewo i w prawo.Przybyl do mnie kolega i ma zepsuty saly kregoslup szyjny no i dylemat jeden lekarz operacja drugi nie-pytaniem mnie obarczyl.A zapomniałbym Ma ogromne migreny pigulki nie dzialaja,czasami zaklada"paski i-pod glowe i sie zawiesza i ma ulge.Tak od kilku lat.A niema przepuklin krążki sa starte.
takie mam na poziomie c5-c6 i c6-c7 sprawność obrotowa nie jest zła. - z pewnością nie mniejsza niż przed operacją. aby ja usprawniac małymi kroczkami trzeba to cwiczyć ale nic na siłe. to poprostu się czuje czy organizm daje czy nie dokonywać takich ruchów. ale to juz indywidualne predyspozycje organizmu i jak tu każdy podkreśla każdy przypadek jest inny
Pozdrawiam Edyta
EDI
gość
02-10-2012, 18:22:31

BOGUSLAWA1963 2012-10-02 15:14:16 Mam prośbę do SZYJEK po przejściach Czy mógłby ktoś przypomnieć jaki jest prawidłowy wymiar kanału kręgowego Ja wiem że wszystko można znależć w internecie ale mój komputer jest bardzo stary i bardzo leniwy Wyszukanie na nim czegokolwiek graniczy z cudem i wymaga dużo czasu i cierpliwości Za kilka dni mam rezonans kontrolny Bardzo się boję Na ostatnim MRI miałam zwężenie wymiaru strzałkowego kanału do 7 mm A co będzie teraz wolę nie myśleć Pozdrawiam wszystkich serdecznie Bogda
Bogda, to jest jakieś 14 mm, mam 7 mm tez mi pieją,że minimum.
Obecnie pracuję nad sanatorium w Krzeszowicach,(czas oczekiwania d w a l a t a) och trzeba się napracować, papiery są, i chęć wyjazdu ( busem 20 min od Kraka). Słyszałem, że komfort ekskluziw i rehabilitacja super. Jak coś się urodzi służę pomocą.
A kurde też,.. 8-10-2012 powtórne mri lędźwiowca..i wszystko będzie dobrze.
http://www.rehabilitacja-krzeszowice.pl/REHABILITACJAzpobytemszpitalnym.aspx
=============
Idź tam i z powrotem zobaczyć, czy to daleko.
===================
Miłego bujania
irek
krak62

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Wynik rezonansu magnetycznego głowy z kontrastem
Dzień dobry, miałem wykonany rezonans głowy z kontrastem z powodu historii tętniaków w rodzinie. Tętniaków nie wykryto ale : W zakresie podkorowej istoty białej obu półkul mózgu widocznesą pojedyncze, bardzo drobne ogniska hyperintensywne w sekwencjach T2-zależnych, wielkości do 2mm(na granicy widzialności, możliwe do uwidocznienia jedynie w sekwencji wykonanej drobnymi warstwami). -Zmiany te nie ograniczają dyfuzji, nie ulegają wzmocnieniu kontrastowemu - ich charakter niespecyficzny - w pierwszej kolejności w różnicowaniu uwzględnić należy drobne ogniska degeneracji naczyniopochodnej. Mężczyzna 32 lata. Czy jest się czym martwić? Jakie mogą być przyczyny i leczenie? Nie mam objawów. Pozdrawiam
gość
Wynik TK??
Dzień dobry. Odebrałam dzisiaj wynik TK głowy. Opis jak niżej : Dostępne w badaniu struktury mózgowia i przestrzenie płynowe przedstawiają się typowo. AYMETRIA SZEROKOŚCI ROGÓW SKROBIOWYCH - PRAWY SZERSZY 7 MM. Układ komorowy mózgu nieposzerzony, bez cech przemieszczenia. Struktury kostne typowe. Moje pytanie - co oznacza ten fragment o asymetrii szerokości rogów? Czy to coś strasznego?
Dziwne bóle głowy
Czesc! 2msc temu byłam na kontroli u ginekologa. Z wynikami krwi. Tam wyszła wysoka prolaktyna. Plus bóle głowy, problemy z oczami jakby ucisk i lekka mgła. Przez 3min tak mi się robi. W dodatku mrowienie/drętwienie lewej strony twarzy. Głowa boli mnie przedewszystkim na czubku ( ciemieniowej) ból nie jest ciągły.
Reklama:
Reklama:
Reklama: