Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
01-05-2019, 08:22:41

Brw 72 POZDRAWIAM ❤ I
ŻYCZĘ ZDRÓWKA😘😘
ZOSIA 40
gość
01-05-2019, 13:38:08

Mam c4/c5 9,7. C5/c6 9 I c6/c7 9,5... odczucia masakra I co??? Postepuje. Na przestrzeni 2 lat polecialo dalej. Buja strasznie bol to nic... najgorsze to zaburzenia rownowagi I slabosc rak I nog... ;( I niby rdzen nieucisniety... chyba te kifotyczne ustawienie kregow robi swoje... tego nie da sie odwrocic moze lekko spowolnic
gość
01-05-2019, 13:48:44

Teraz boli glowa .. moze na zmiane pogody I co z tego ze maj I wolne tak nie da sie zyc ... 😕 ile mozna liczyc na dzialanie rehabilitacji lekko pomaga ale jak krazki sa zepsute to leci wszystkiego jak domek z kart 😎 teorie kazdy zna dobra postawa to sedno!!!!!! I co z tego... jak boli I buja to boli I buja... nie rozumie ten kto nie przezywal przewleklego bolu... po 3 latach jakos sie do tego czlek przywyczaja I zapomina jak to jest tak normalnie bez bolu... lekarze tylko gadaja, chory kregoslupto musi bolec... praduje w glowie, oko lewe jakies slabe, pusuje w mozgu I tak stale I stale.... cwiczy czlowiek w nadziei, ze uniknie operacji. Bzdura. To I tak bedzie konieczne... fizjo mysla ze ich rady I cwiczenia cos daja... licza tylko na kase... I tyle. Zycie jest piekne... to jakis ignorat bredzi....
gość
01-05-2019, 15:33:17

Witam majowo wszystkie Szyjki 😘🌞😘
Brw72 kochana to super że Jesteś zadowolona z pobytu i rehabilitacji , dokładnie czas pokaże co będzie dalej .Najważniejsze są efekty tej rehabilitacji i powrót do zdrówka i tego właśnie Ci życzę.
Ja już pięć dni byłam w pracy , ale jak to w handlu nie jest lekko a szczególnie przed tym szaleństwem weekendowym . Nie jest źle ale mam nadzieję że gorzej nie będzie .Kontrolna wizyta w poradni neurochirurgicznej dopiero w sierpniu . Teraz w mahu będą składała dokumenty na stopień niepełnosprawności ,wszyscy mi to doradzają a mnie nic to nie kosztuje .
Pozdrawiam Was serdecznie i życzę mało bólu i dużo odpoczynku i słonka .
Brw72 a Tobie kochana dalszego cudownego wypoczynku ,rehabilituj się i wracaj do zdrówka 😘😘😘
gość
01-05-2019, 19:52:56

Do Gościa Temat :Stenoza. Zgadzam się z tym co piszesz święta prawda zabieg nas czeka prędzej czy pozńiej , na sama myśl co mnie czeka to .......Wielkie dzięki Kolego lub koleżanko Zdrówka
Wtajemniczona
03-05-2019, 20:01:33

Witajcie milutko.
Wreszcie udało mi się dodać zdjęcie.
Do Brw72 mam pytanie, czy z tą ręką to przed operacją też miałaś problemy, czy to wszystko popsuło się przez operację. Proszę napisz -w poniedziałek stawiam się na neurochirurgii, wiem że różnie to bywa, a mój prawy bark to naprawdę kiepsko działa. Ortopeda nic nie chciał pomóc, bo jak twierdzi dopóki szyja nie będzie naprawiona to wszelkie działania w celu poprawy funkcjonowania ręki i barku nie za bardzo maja sens.
Życzę wszystkim miłym forumowiczkom zdrówka i cieplejszych dni.
Początkująca
05-05-2019, 09:39:43

Witajcie Kochane!😊
Lucy 0402 jesli chodzi o moja rękę to niestety jest o wiele gorzej niz przed operacją. Mialam duzy ucisk na rdzen, wypadniete 3 dyski i jak twierdzil moj operator mialam spore oslabienie sily miesniowej obu ramion. Ręce byly bardzo slabe, bolaly oba barki i bol pod prawa lopatka nie do zniesienia. Wiec opracja byla w 100 % wskazana. Podczas zabiegu nie doszlo do zadnego uszkodzenia. Po operacji ruszalam obiema rekami. To co dzialo sie pare godzin po operacji to nawet dla lekarzy byla zagadka. Po prostu sa komplikacje, ktore zdarzają sie niezwykle rzadko- iprzytrafily sie one wlasnie mnie...dotyczy to splotu barkowego. Jest jakies porazenie, ktore niestety nie pozwala prawej rece funkcjonowac. Co dziwne- na leżąco wykonuje moja reka wszystkie ruchy 😀a jak wstanę to reka zapomina jak ma isc do gory 😱 Na szczęście podczas rehabilitacji widzę ze jest maly postęp wiec się nie poddaje i walcze!
Lucy !Ty Kochana nic sie ma zapas nie martw! Bedzie dobrze😘 Każda operacja jest inna i kazdy po operacji inaczej funkcjonuje.
Ja mam oprocz wymienionych dyskow płytkę na 3 kregi. Nie potrzebowalam kolnierza. Sama operacja nie jest tak straszna jak sie nam wydaje przed!
Glowa do gory i bądź dobrej myśli!
Pozdrawiam sanatoryjnie 😘😊
Początkująca
05-05-2019, 09:47:24

renata071173 dziękuję Kochana! Na rehabilitacji mam sporo zabiegow i bardzo duzo cwiczen, gimnastyki nie tylko na bark i reke ale przede wszystkim na stabilizacje kregoslupa.
Jesli chodzi o stopien niepelnosprawnosci to ja na pewno tez bede skladala papiery ale dopiero po skonczonej rehabilitacji. Jitro dowiem sie czy mam przedluzenie pibytu. Jak nie to koniec dobrego mam w czwartek.
Na kontrolna wizytye po operacyjna ide pod koniec maja. I tam czekaja mnie nastepne badania emg.
Buziaki i lekkiej pracy😘😉☺
Początkująca
05-05-2019, 09:59:14

Zosia 40 a dla Ciebie tez buziak 😘 i dziękuję za sobre slowo😊😘😘😘
Co uCiebie? Jak sie masz?
gość
05-05-2019, 18:58:16

Treść zablokowana przez moderatora

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama: