Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowiczka
13-12-2009, 18:08:08

Aniu, zaczynasz byc moim guru, uwielbiam czytać Twoje wypowiedzi
Marcinie - furionie30 - to fajnie, że się pokazałeś!
osia.1307 2009-12-13 16:07:12 U mnie takie opinie jak ta wypowiedź przyszłego lekarza wyciągają na wierzch moje najskrytsze obawy i rozterki. On wyartykułował to co ja chowam głęboko w sobie.
Teraz TO (strach) wylazło na wierzch (...)

Osiu, strach ma wielkie oczy. O, popatrz, takie:

Albo większe.
Dla Ciebie najważniejsze jest wzięcie pod uwagę całokształtu Twojego zdrowia i proponowanych rozwiązań.
Jesteś rozsądną kobietą i wierzę, że wszystko będzie dobrze.
Pamiętaj - nie daj się zwariować. Bardzo wiele zależy od nastawienia psychicznego, wiary i nadziei.
Ja się koszmarnie bałam przed operacją i robiłam wszystko, żeby jej nie było. Jestem zadowolona z decyzji, którą podjęłam, nie tylko ze względu na ustąpienie części moich cierpień.
Także, Osiu, podsumowując - wierzę, że będzie wszystko dobrze. Bez względu na to, jaką decyzję podejmiesz. Pamiętaj - doktora Wilka "pod ścianę"!
gość
13-12-2009, 18:24:52

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą.
Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu....
a potem pokona doświadczeniem"

Milego wieczoru
Tomasz
13-12-2009, 18:32:03

Gość 2009-12-13 19:24:52 "Nigdy nie dyskutuj z idiotą.

Milego wieczoru
Tomasz

Ad vocen : Krytykowanie niektórych praktyk medycznych za to, że stanowią pogwałcenie natury to zwykłe nieporozumienie. Lekarz nic innego nie robi, cały czas walczy z naturalnymi procesami.
gość
13-12-2009, 18:55:42

janusz, mi nie zalezy na tym, zebys mnie lubil, ja tam nie do lubienia jestem, ale do pogadania czasami!

Co do jazdy konnej to pewnie , ze bede jezdzila . Jakos dyski mi sie nie przesunlely bardziej od rezonansu z 2003 roku, a jedzilam i to dosc ostro. Dopiero teraz troche przystopowalam i jezdze ostrozzniej, wybralam tez sobie miekko noszacego konia. A jak kon sie potknie to co, gdybym tracila rownowage w takich sytuacjach to bym juz dawno nie zyla: jak jezdzilam na mlodych koniach to one nie takie rzeczy robily.

zreszta, faktycznie lepiej sie czuje po jezdzie, a w klusie to wcale nie ma wstrzasow bo anglezujesz, ewent. jedziesz w polsiadzie. Autko bardziej czasami trzesie!
Forumowiczka
13-12-2009, 18:56:38

Gość 2009-12-13 19:24:52 "Nigdy nie dyskutuj z idiotą.

Milego wieczoru
Tomasz

I co Tomaszku? Znalazłeś cytat w necie, chłopczyku?
Bardzo ładny, dawaj więcej.
Zdolny chłopczyk, umie szukać w internecie...
Tylko trochę szybciej szukaj, bo jakoś bardzo wolno to robisz i się nudzę...
13-12-2009, 19:07:28

Spineczko
gość
13-12-2009, 19:14:03

Gość 2009-12-13 15:45:27 Czyli odpowiedź z waszej strony dokladnie taka jakiej sie spodziewalem. Wiesz czym rożni sie mlody lekarz ( tak tak, juz po stażu rocznym JEST sie lekarzem, a w ograniczonym zakresie juz NA stażu) od "doswiadczonego" specjalisty? Tym ze mlody lekarz patrzy na wszystko JESZCZE pod katem dobra pacjenta, etyki lekarksiej, zasady "promum non nocere". Potem patrzy sie już pod kątem zdobywania tytulów, ilości wykonanych operacji i zdobywania doswiadczenia zwodowego. Pacjent schodzi na bardzo, bardzo daleki plan. Ale ktos kto nie siedzi "wewnatrz" nigdy tego nie zrozumie. Poza tym cheć oszukiwania siebie jest dl aniektorych silniejsza niz sojrzenie prawdzie w oczy i powiedzenie "gdybym mógl cofnąć czas, nigdy bym sie nie zdecydowal na operację. Nie popelnijcie tego samego blędu". Psychika ludzka i naturalne checi samoobrony na to nie pozwalają. Zresztą, skoro ja cierpie to będzie mi latwiej, gdy inni tez pocierpią.

Aha, jeszcze jedno. NIE ma cudownego leku na choroby kręgoslupa. To choroba nieuleczalna. Co zaproponuje w zamian? Nic. Trzeba bylo WCZEŚNIEJ dbac o kregoslup, teraz to juz musztarda po obiedzie. Nie znaczy to ze należy POGARSZAĆ swoj stan operacjami...

Żegnam panstwa
Tomasz

Słuchaj młody człowieku bo tym razem przebrałeś miarkę mam nadzieje że jeszcze zdążysz mojego posta przeczytać i o ile stać Ciebie na cywilną odwagę to mi odpiszesz wyzywając od idiotów żeby taki pożal sie boże lekarzyna mógł sie wykształcić to tacy ludzie jak my bo co niektórzy z stażem ponad 30 letnim pracowali płacili podatki abyś mógł sie wykształcić i powiedz te same słowa swoim rodzicom że są idiotami że takiego jak Ty starali wychować na człowieka a ty na samym starcie już to przekreślasz . pomyśl trochę zanim coś napiszesz bo to co powiedziałeś uwłacza również twoim bliskim promum non nocere A właśnie starasz sie to robić trzeba być ograniczonym umysłowo by takie rzeczy wypowiadać na forum tam gdzie ludzie szukają pomocy a ty widać z wielkim doświadczeniem starasz sie udowodnić nic prócz własnej głupoty i podnoszeniem głowy nie w tym momencie co trzeba jęsli uważasz inaczej jak mówi owa formułka to zrób coś by ludziom ulżyć a nie ubliżasz ,nie odpowiedziałeś mi na pytanie które poprzednio zadałem a to świadczy o twoim ograniczeniu umysłowym i zwykłym pieniactwie pożal się Boże nad takim lekarzem dziękujemy za pomoc i doświadczenie którym odpowiednio nas uraczyłeś
13-12-2009, 19:27:02

Gość 2009-12-13 15:45:27 "promum non nocere".

Żegnam panstwa
Tomasz

Jako osoba z rzekomo rocznym stażem , powinieneś wiedzieć Tomaszu,że cytat brzmi :"PRIMUM NON NOCERE"
Uchowaj mnie Boże bym miała kiedyś trafić do takiego lekarza
gość
13-12-2009, 19:30:20

Tomasz, ja nie ide na operacje!!!
Kilku neurochirorgow twierdzilo, ze warto, ale znalazlo sie tez kilku takiech, ktorzy powiedzieli, ze to ostatecznosc...i ze jezeli potrafie w miare normalnie funkcjonaowac to lepiej nie....

Ja nie pojde na operacje, bede ostrozna oczwiscie, konno bede jezdzila , a jak cos sie stanie - pomysle co robic dalej.

Znam lekarzy,wiem o czym piszesz mowiac o kierowaniu sie dobrem pacjenta....Zgadzam sie niestety z Toba
gość
13-12-2009, 19:47:06

Treść zablokowana przez moderatora

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: