Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29023)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
10-12-2012, 13:37:24

Dzień dobry Szyjki niezależnie od płci
Irek - miło Cię widzieć.
Przykro mi, że masz problemy zdrowotne. Mam nadzieję, że wszystko zostanie dobrze zdiagnozowane i zastosowane będzie leczenie. Unikaj tych chu...j wie kogo, ci są specjalistami najczęściej jednej diagnozy. Pozdrawiam Cię serdecznie.
Piotr jak odzyskał wigor no no - dbaj o siebie bo nie ma co fikać tak krótko po operacji. Nie chcę Cię widzieć za kilka tygodni jak zaczniesz odczuwać. Do najmłodszej grupy wiekowej już nie należysz więc i zrastanie implantów nie przebiega w zawrotnym tempie. Daj czas czasowi jak mawia Nasza Zosia.
-------------------------------------------------------------------
Przychodzi mężczyzna do lekarza - lekarz jest kobietą
- Mężczyzna - Pani doktor mam taki męczący problem
- Słucham pana, o co chodzi?
- Pani doktor... no bo ja właściwie mam non stop..erekcję...co mi Pani na to może polecić?
- Hmm...proszę Pana, od zaraz daję Panu dach nad głową, wikt i opierunek oraz 3 tysiące miesięcznie.
Dobrego popołudnia dla Was. Pozdrawiam.
Bogna
Forumowicz
10-12-2012, 15:27:30

Witam i o zdrówko pytam,a kogo PERYSKOPKI.Jestem po komisji tj ożecznika zus.Na razie to sanatorium to mam sobie zgłowy wybić bo to za wcześnie po operacji.Powiedział ,że jestem optymista z tym ,że mam zwolnić.Do pracy to wrócę ale nie tak szybko,Dostałem 5 miesięcy licząc od połowy stycznia. Chcial dać 6,ale ten mój optymizm go zaraził zapewne.Ten lekarz medycyny jest nieprzecietny przyjoł mnie 40 min przed czasem ,odpowiedział na wiele pytań moich-był cierpliwy.Czyli aktualnie jestem niezdolny do pracy iniemogę cieżko pracować.AMEN i to na razie tyle.Bognaj to dobry kawał.A ty niechcesz mnie widzieć-niema takiej diety cód ,Pozdrawiam piotr
gość
10-12-2012, 15:34:41

Witam i ja po,tylko ja byłam u konsultanta a do orzecznika mam na 18-stego,Piotrze jaki numer miał pokój w którym byłeś .Trochę zmarzłam w Szczecinie ale już w domciu
Forumowiczka
10-12-2012, 17:25:41

Irku, pewnie bez sensu, ze ci coś teraz napiszę ale jak przeczytałam twój post, to wciąż chodzi mi pewna myśl po głowie i jak nie napiszę to nie przestanie chodzić :)
Wczoraj szukałam w necie informacji na temat pierwszej w Polsce operacji wszczepienia dysku wyhodowanego z ... komórek macierzystych? tego nie jestem pewna, czy akurat z nich. Ponoć był taki program w TV gdzieś 2-3 tyg temu i ponoć w Warszawie mieli taką operację.
A szukając, trafiłam na inny artykuł sprzed lat, gdzie lekarz chyba z Zakopanego opisywał przypadek pacjenta z niezdiagnozowanym zapaleniem dysku. ZAPALENIEM - a nie tylko przepukliną.
Poszukam w mojej historii i zaraz wkleję. Zwróciłam uwagę na to, ze pacjent miał bardzo rozlane po całym ciele objawy, nie tylko rwę. Szukali zapalenia trzustki, płuc - objawy mogą imitować choroby innych narządów wewnętrznych.
No i teraz mi to przyszło do głowy, czy ty czasem przy tej dyskopatii nie masz tez w kręgosłupie jakiegoś stanu zapalnego? Bo jak masz przechodzić diagnozę w tak szerokim zakresie, to może sprawdź też i to?
o mam:
http://www.przeglad-tygodnik.pl/pl/artykul/kregoslup-os-zycia
nie gniewaj się za takie natręctwo ale jak ci to wkleję to będę mieć spokój sumienia :)
No i trzymam kciuki za twoje zdrowie!
Asia
gość
10-12-2012, 20:01:17

Cześć.
Asiu,Bogna oraz wszyscy co ze szyja mają, dzięki wiele spraw zostało wyjaśnionych na dzisiejszej wizycie u mojej pani neurolog. Jest jak jest, to tylko dyskopatia na ośmiu poziomach w moim kręgosłupie daje takie objawy a nie inne. Słów podziwu dla pana dr z jednego ze szpitali w Kraku, jakie padły z ust pani doktor pod jego adresem nie będę cytował.
Jeszcze kilka badań a wykluczą ZCN, natomiast brany jest pod uwagę nerw łokciowy . K..wa jaja jak na Kiepskich.
Cóż, takie jest życie gangstera
Od nowego roku zmieniam szpitalnych doradców. Mam już ochotę wypoczywać w Krzeszowicach,a rezygnowałem z wyjazdu w listopadzie
======================
takie moje wariacje nerwicowe:
===
W życiu piękne są tylko chwile.
W pewną letnią noc
Gdzieś na dach wyniosłem koc
I dostałem to, com chciał.
Ojciec Bóg wie gdzie,
Martenowski stawiał piec.
Alpagi łyk i dyskusje po świt
Czarodziejka gorzałka tańczyła w nas,
Mnie paznokieć z palca zszedł.
I poznałem co to sex.
Plażą szły zakonnice,
Każdy z nas ich pięćset miał.
Oto wyśnił się wielki mój sen.
Nie ma, nie ma wody na pustyni,
Tylko wina czasem brak.
Jesteś idolem
Wielbi cię tłum
Gdzie się pojawisz słychać:
W życiu piękne są tylko chwile.
Majteczki w kropeczki ło ho, ho, ho,
Niebieskie wstążeczki ło, ho, ho, ho
Bielutki staniczek ło, ho, ho, ho
Maleńki guziczek ło, ho, ho, ho
To cały mundurek tych naszych pań
Z koronek i tiulek, to ja mówię wam.
==============================
Słyszałem że na rynku pojawiły się cudowne szkła. Życie wydaje się piękniejsze, nawet żona lepsza.
- Tak, znam. Ale problem w tym że ciągle je trzeba napełniać a to kosztowne
================================
Dzięki wszystkim za pamięć.
miłego, irek
Forumowicz
11-12-2012, 07:38:19

Dzień dobry WSZYSTKIM PERYSKOPKOM.U mnie noc i dzień bez bólu-czego wam zycze z całego serca.CYT byłem w pokoju numer 34, a co moze mineliśmy się na korytarzu.Mnie łatwo rozpoznć,wyglad.Irku pozdrawiam ,no i po staremu WYTRWAŁOŚCI,to masz dyskopatię 4x moja.To nie przelewki,a jesli ból x4,współczuję.Wariacja typ szppenchauer itp, może być .To na razie.piotr
Forumowicz
11-12-2012, 08:37:32

piotr19 2012-12-11 08:38:19
To razie.piotr
Piotr nie to , że jestem czepialski ale miałeś robione 2 poziomy , kiedy ?? 10, 14 dni temu ?? Z tego co widzę siedzisz dośc dużo na kompie , coś tam robisz przy aucie itp . chłopie Ty odpoczywaj i się regeneruj bo mozesz tego bardzo ale to baaaaaardzo żałować.
No to pozdro
"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Forumowicz
11-12-2012, 09:03:39

Nie czepiasz się ,ale na kompie siadam 3,4 razy po 25-30 min i to wszystko.Samochód to do jazdy-lekarz ,zakupy a tak siedzę w domu i leżę i chodzę dla odmiany bo od leżenia i siedzenia boli ale nie kręgosłup.Masz 100% racji przypominam sobie cały czas o tym zaleceniu po operacji by prowadzić oszczędny tryb życia.Ale dziekuję bo przecież nauczanie polega na powtażaniu tak jak z dziećmi-z tym że mężczyżni to takie duże dzieci.piotr
gość
11-12-2012, 09:31:27

Dobry dzień!
Gratulacje dla tych, co dostali świadczenie i kciuki za tych, co czekają.
Irek powiem ci, że i ja słyszałam już naprawdę różne diagnozy, dlatego słucham mojego lekarza mimo że jego wizja raka u mnie była przerażająca. Z dwojga złego wolałabym mieć 8 poziomów do naprawy ;)
( jakiś pozytyw musi być, nie?)
Ja dalej się męczę. Niby zmiany poudarowe, 3 poziomy lekko nadwyrężone to nie wiem co dalej. Kręgosłup nie jest rzekomo do operacji i nie powinien dawać takich objawów. A ja od 2 nocy nie śpię z bólu znów. Tym razem piszę jednym palcem, bo druga ręka sztywna. Nie wiem czy mam dzwonić do lekarza, czy po prostu łyknąć mój "zestaw witamin".
Życie nie jest łatwe, ale jest po to żeby się nie poddawać.
Początkująca
11-12-2012, 13:33:39

Cześc szyki,umnie bez zmian,dzień bez leków niemożliwy ,boli między łopatkami , chwilami kręci się w głowie i słabe łapki.A tu chciało by się coś porobic na święta i nerwy troszkę puszczają. Pomimo to Irek Twoje dowcipy zawsze mnie rozwesalają .Ewka , nie znam Cię osobiście , ale jestem sercem z Tobą , jesteś naprawdę dzielną kobietą, trzymam za Ciebie łapki.
pati ;-)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: