Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
08-12-2012, 08:53:47

Witajcie szyjki Jakiś czas nie pisałam ale czytam
Kasiu nie łam się, już dużo nie zostało Nowy Rok - nowe zdrowe życie. Ja jestem już 4 i pół miesiąca po i nadal mnie łupi staw barkowy i ta golonka przy nim, cały czas mam przepisywane leki przez operatora i nie każe ani masować ani do osteopaty, doczekałam się na NFZ wizyty w przychodni neurochirurgicznej pierwszej pooperacyjnej po 4 miesiącach i też mi odradzał osteopatę, byłam taż po raz drugi na komisji ZUS - kontrola zwolnienia i dr chyba neurolog całkiem miła i też ją podpytałam o osteopatę i powiedziała że nie bo mi wszystko popsuje. Ja już nie wiem, z Waszych doświadczeń czytam że warto iść.
W okolicach Poznania może ktoś ma namiary na sprawdzonego.
Wiki nie poddawaj się
Piotr a Ty się nie za szybko pchasz do tego samochodu ?
Pozdrawiam EWA
Lepiej bądź ostrożny.
gość
08-12-2012, 09:08:30

Dzień dobry
Jak dużo nowych PO :) gratuluję. Piotr wiedzie prym - i pomyśleć, że całkiem niedawno pojawił się jako "świerzynka" a teraz proszę proszę :)
Rozumiem, że każdy z Nas poszukuje... ale bądźcie czujni. Kręgosłup to nie jest ręka czy też noga...mały myk i...i pozamiatane. Tak więc warto dobrze sprawdzić, upewnić się, zanim podejmiemy decyzje, że komuś pozwolimy przy nim majstrować. Mnie zastanowiło, że mój operator wręcz nakazał mi przez przynajmniej 6 miesięcy bez rehabilitacji z wyjątkiem podstawowych ćwiczeń mających na celu usprawnić moje kończyny, które przed operacją nosiły duże cechy niedowładu. Pobyt w Krojantach na turnusie rehabilitacyjnym już opisywałam. Nikt nie grzebał przy moim kręgosłupie. Wszystkie zabiegi polegały na rozpięciu mięśni oraz kończyn. Może jestem szczęściarą ale jest już prawie 7 miesięcy po i właściwie zapomniałam, że mam dwa nowe dyski w szyjce.
Serdeczności dla Stokrotki - sympatycznego rudzielce :) Zosia - jesteś moim guru od maja 2012. To dzięki Tobie, Twoim radom, nie "położyłam" swojego kręgosłupa. Dziękuję.
Śnieg - fajnie wygląda i niech tak będzie - nie mam zamiaru odśnieżać. Pojeździłam samochodem po polu i jest ubity. Nie mam zamiaru szuflować łopatą i cierpieć.
Pozdrawiam cieplutko wszystkie Szyjki.
Bogna
Forumowicz
08-12-2012, 14:11:19

Witam drugi raz kochane PERTSKOPKI.Ewa samochodem jechałem juz 18.11 z tym ze nie na trasie tylko na prom i zpromu i do domu-konieczność.Natomiast zgodnie z zaleceniem przy wypisie zaczołem tydzień pózniej-tak jak lekarz pozwolił niczym emeryt wolno i bezpiecznie.Do tego z prawej strony obserwator czyli zona.Cofanie nie przez prawe ramie a na lusterkach-tak to wygląda jazda na zakupy czy do lekarza.Nic samowolnie tylko za zgoda lekarza.Bognaj z tym to masz rację że nikt ci nie grzebał przy kregosłupie-to samo powiedział mi mój operator no chyba ,że chce szybko powrócić pod nóż.Trzymta się PERYSKOPKI głowa do góry-tj prosto.piotr
Początkująca
08-12-2012, 20:58:02

cześc szyjki,dzięki za słowa wsparcia,nie da rady trzeba poczekac, tylko tak naprawdę nie wiadomo jak długo, trochę nabrałam dystansu do tych terminów. Bynajmniej w tym tyg. przydarzyły mi się dwa razy dziwne incydenty (miałam chwilowe sile zawroty głowy i nie widziałam przez chwilę co się dzieje,taka chwilowa dezorientacja)potem przez parę sekund czułam się oszołomiona i po chwili było ok. nie wiem co się dzieje...
pati ;-)
Początkująca
09-12-2012, 12:05:24

Witam,ja już się pakuję w środę mam być w Bydgoszczy. Mam takie pilne pytanie do pań czy muszę mieć obcięte włosy? Pytała mnie o to moja fryzjerka i tym pytaniem mnie zaskoczyła. Wyczytałam,że tylko osoby przed operacją mózgu mają goloną głowę. A my? Pati od takich identycznych objawów jak opisujesz zaczęły się moje problemy z szyją .Pozdrawiam wszystkich.
Początkująca
09-12-2012, 12:49:39

Witajcie
Niematahari włosów nie musisz obcinać, i tak założą ci czepek, a ciąć pewnie będą z przodu jak u większości.
Bądź dzielna - na gwiazdkę już będziesz po wszystkim.
Pozdrawiam
EWA
Początkująca
09-12-2012, 13:22:58

Witaj Niematahari.Ja byłam operowana w Bydgoszczy już dwa razy, mam długie włosy inie ma żadnego kłopotu,wystarczy jakaś gumka czy frotka by zrobić kitkę byle nie było metalu,potem założą czepek i po sprawie.Życzę powodzenia i szybkiego powrotu do zdrowia.
Malgos
Wtajemniczona
09-12-2012, 13:28:24

niematahari
ja byłam operowana na szyjkę w Bydgoszczy(16 listopada).Jeżeli chodzi o operacje na główce to nie trzeba ścinać włosów ale możesz troche przyciac,jednak w okolicy operowanej jest golenie.
Atmosfera na oddziale miła.Każda każdej pomaga jak może,jednak to zależy kto na sali leży.
Kasia
Wtajemniczona
09-12-2012, 13:35:11

sorry nie doczytałam,myslałam,że bedziesz miała nie szyjkę ale może operację "głowki"
Nie ścinaj włosów ja mam długie i nawet mogłam je spiąć
wszystko bedzie oki
a kto bedzie operował?
Kasia
Forumowicz
09-12-2012, 13:36:29

Cześć PERYSKOPKI.Piszę ze stolicy czyli Szczecina.Droga nienajlepsza na samochód ale dałem radę.Jutro komisja ZUS,ale to pikuś-niematahari nie trzymam kciuków ,ale życzę powodzenia,i wytrwałości może myśl ,że myślimy o tobie doda ci sił.Dużo zdrowia i czekamy byś dołączyła do tych po,,,,.Kiedyś miałem bardzo długie włosy do połowy pleców,a teraz krutsze.Przed operacją mnie nie golili,a i czepka nie zakładali.Życzę Wszystkim dnia i nocy bez bólu peryskop piotr

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Proszę o pomoc i poradę
Matkę chorą na stwardnienie zaniku mięśni bocznych, z dnia na dzień jest coraz gorzej nawet tabletki przeciwbólowe nie działają mama robi się nerwowa wulgarna itp . Nie wiem co mam już robić.
gość
Bardzo bym prosiła o poradę.
Mama ma 60 lat choruje od roku, ręce opadają od poniedziałku zaczęła rehabilitację domową. Mam dziecko 10 letnie on na to wszystko patrzy jak mama robi się nie znośna nawet tramal nie pomaga na ból nóg.
gość
Od 2 lat ból kręgosłupa ze zwièkszoną intensywnością
BWK 9 Kanał naczyniowy . Głęboki reaktywny obrzęk zwyrodnieniowy odcinka lędźwiowego kręgosłupa, szczególnie znacząca aktywowana artroza stawu międzykręgowego z pseudoretrolisthezą lwk 4. wieloczynnikowe zwężenie otworu międzykręgowego nerwów l3/l4 i l4/l5 z zajęciem wychodzących korzeni nerwowych i zajęciem wnękowym korzeni l4 . Reaktywny obrzęk prawostronny stawu biodrowo krzyżowego. Czy z tym da się coś jeszcze zrobić ?
Późno rozpoznany kręgozmyk teraz tylko operacja
Cześć wszystkim.
Piszę tu, bo może ktoś był w podobnej sytuacji albo potrafi podpowiedzieć, co dalej. Rok temu zacząłem mieć poważne problemy z kręgosłupem – ból, drętwienie, osłabienie nóg. Poszedłem do jednego ze znanych profesorów w Warszawie, pełne zaufanie, bo nazwisko znane. Diagnoza? Żadnej konkretnej. Tylko środki przeciwbólowe, skierowania na rehabilitację, tabletki, zastrzyki. Leczenie objawowe bez zaglądania głębiej. Mija rok. Trafiam do innego specjalisty i co się okazuje? Kręgozmyk między L5 a S1, czyli coś, co powinno być zauważone na podstawowym rezonansie czy tomografii. Gdyby został rozpoznany wcześniej – miałbym szansę na leczenie zachowawcze: prądy, ostrzykiwania, konkretne zabiegi bez konieczności operacji. A dziś słyszę: jedyna opcja to operacja. Gdyby ktoś się wtedy postarał, miałbym wybór. Teraz już nie mam. Mam za to straszne newsy.
To nie jest „trudna sprawa” to po prostu przeoczenie, brak czujności, może rutyna i to mnie dziś kosztuje zdrowie i spokój. Mam pytanie: czy ktoś z Was miał podobną sytuację? Czy można coś z tym zrobić prawnie? Czy od razu iść do sądu, czy najpierw skonsultować się z dobrym prawnikiem medycznym? Z góry dzięki :-[
Reklama: