Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29046)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowiczka
13-07-2012, 20:03:31

Taka mała wskazówka - jak bierzecie dużo prochów to poproście lekarza o leki osłaniające żołądek. Np. te z grupy obniżającej wydzielanie kwasów żołądkowych. One są wskazane przy przewlekłej kuracji niesteroidowymi lekami przeciwzapalnymi, a dyskopaci te przeciwzapalne biorą zbyt często.
Tutaj wystarczy chyba logicznie myślący lekarz z przychodni rejonowej - tylko trzeba mu to podpowiedzieć.
Jak się przyznacie w jakich ilościach łykacie swoje prochy, to chyba nie będzie problemu w tym temacie.
Asia
gość
14-07-2012, 06:55:18

Witam i uciekam.
Mam chorą osobę która pierwsza obdarzyła mnie miłością.
Marcin super że jesteś. Pisz i wyjaśniaj.
http://www.youtube.com/watch?v=Jcw9trPZYrI
irek
krak62
Wtajemniczona
14-07-2012, 07:21:08

Byłam u słynnego Wiel... i...na koniec powiedział po co pani w ogóle przyszła?Prosze wiecej nie przychodzić(...na fundusz)Wszystko świeci.
Bez komentarza.Dowiedziałam sie już o co biega.
Nie sugerujcie sie opiniami w necie,że super i dobroc wypływa z serca(bo to łgarstwo.ten co ma choć jedna negatywna opinie to jest ok) bo to nieprawda,ja przekonałam sie na własnej skórze jak sie traktuje ludzi ma fundusz.
Wtajemniczona
14-07-2012, 07:28:53

Mam informacje dla lekarza kierujacego(do ortopedy),że kategorycznie nie potrzebuje leczenia w poradni neurochirurgicznej,ani na szyjny,ani na lędzwiowy
..na mój niedowład dostałam zastrzyki przez 10 tygodni(ale od innego lekarza)
Wtajemniczona
14-07-2012, 07:31:24

odradzam tego lekarza,chyba ,że macie napchanie kieszenie i nie szkoda Wam wydać nawet gdyby nie poszło tak jak trzeba.Wielkie ryzyko.
gość
14-07-2012, 09:31:55

IREK, jestem z Tobą, mam nadzieję, że wszystko się dobrze ułoży i wrócisz do nas.
Kazulu, nóż sie w kieszeni otwiera Niestey tak bywa, bo niektórym lekarzom pieniązki przesłaniaja świat. Jestem pewna, że za kasę gadka by była inna. No cóz, lepiej nie pokazuj tej kartki innym lekarzom, bo uznają, ze ich też nie potrzebujesz
to ja, Ania znana jako amadobo
Wtajemniczona
14-07-2012, 10:05:05

yłam u słynnego Wiel... i...na koniec powiedział po co pani w ogóle przyszła?Prosze wiecej nie przychodzić(...na fundusz)Wszystko świeci.
Bez komentarza.Dowiedziałam sie już o co biega.
Nie sugerujcie sie opiniami w necie,że super i dobroc wypływa z serca(bo to łgarstwo.ten co ma choć jedna negatywna opinie to jest ok) bo to nieprawda,ja przekonałam sie na własnej skórze jak sie traktuje ludzi ma fundusz.
Kasiu /kazulu/ ten słynny Wiel... to kto . Może napisałabyś pełne nazwisko ku przestrodze dla innych. Nie bójmy się dodawać swoich opinii o lekarzach, którzy nas źle traktują.
na forach "znany lekarz " piszę jak mnie traktują i uważam że to co robię, robię w słusznej sprawie dla dobra innych.Pozdrawiam
wiesia
Wtajemniczona
14-07-2012, 10:08:05

chyba źle przekopiowałam Twoją wypowiedź Kazulu. Przepraszam!
wiesia
Wtajemniczona
14-07-2012, 13:06:50

Wieloch
Wtajemniczona
14-07-2012, 13:14:27

Prywatnie można sie do niego dostać na drugi dzień.Nie ma tłoku.Dla porównania: do dobrego lekarza sa kolejki nawet prywatnie.Na fundusz czekałam 2,5 miesiaca i do końca roku są terminy.
Dla porównania dzwoniłam do Bydgoszczy w kwietniu i na fundusz nie było miejsc do końca roku.Na prywatną wizyte czeka sie 2 miesiace.
pozdrawiam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Prośba o interpretacje wyniku Mri glowy
Opiszę w skrócie to co mnie niepokoi... W okolicy prawej zatoki esowatej zakontrastowalo się poszerzone naczynie zylne 18mm na 15mm łaczace sie kanałem szerokosci 2mm ze światłem zatoki na granicy z żyła szyjna wewnątrzna. Obraz moze wskazywac na tetniaka zylnego lub malformacje tetniczo zylna (AVM). Wskazana ocena naczyń w angio-MR w fazie żylnej i tętniczej...
gość
Problemy seksualne
Proszę o pomoc. Po tym neurotopie który boorebod 1.5 roku stałem się aseksualny. Małżeństwo mi się zaczyna sypać przez to . Co mogę zrobić? Mój testosteron spadł do niskiego poziomu. Proszę o pomoc. Dodam tylko że lekarz urolog przepisał mi leki które w ogóle nie działają. Tadalafil i sidenafil. Oraz andromen.
gość
mrowienie, wędrujące bóle rąk głównie od dłoni do łokci
Od ok. 3 lat pojawiło się uczucie mrowienia, wbijania szpilek w dłoniach i w rękach do okolic łokci, a czasem barku. Objawom tym towarzyszy bół, kótry tzw. wędrujący, raz mam wrażenie, że bolą mnie mnieśnie, innym razem stawy a następnie kości. Pojawia się w różnych miejscach. Objawy te nasilają się tzn. o ile wczesniej pojawiały się od czasu do czasu to teraz jest to stan stały. Trzymanie kubka w dłoniach, chwycenie klamki i inne codzienne czynności sprawiaja mi ból. Ma wrażenie tzw. niezdarnych rąk, przedmioty wypadają mi z dłoni,. Od niedawna podobne objawy pojawiły się w stopach i nogach. Początkowo myślałam, że to niedoleczona bolerioza ale wg lekarzy boolerioza jest wyleczona, szukałam pomocy u reumatologa ***czynnik reumatoidalny w normie) - brak podstaw do dalszej diagnostyki, u neurologa - gdzie rezonans kręgosłupa szyjnego i leżdziowego nie wykazał żadnych anomalii, kóre mogłyby powodać dolegliwości. Sama nie wiem, gdzie szukać pomocy, bowiem ja naprawdę cierpię z bólu. Od niedawna pojawiły sie bóle głowy o charakerze migrenowym. Ktoś ma pomysł, gdzie szukać pomocy, co to może być, aby móc łagdzić doelgliwości bólowe.
gość
Tabletki na uspokojenie a stan starszej osoby
Dzień dobry, bardzo proszę o poradę bo nie wiem gdzie tkwi przyczyna złego stanu zdrowotnego babci. Babcia ma prawie 90 lat, jest sprawna na umyśle, kontaktowa i logicznie myśląca. Od 5 lat babcia przyjmowała lek Zomiren 0,25mg ze względu na lekkie stany stresowe. Od trzech tygodni lekarz rodzinny zmienił jej ten lek że względu na szybkie uzależnienie, przepisał w zamian Hydroxyzinum 25 mg (1-0-1) oraz Pramolan 50 mg (0-1-0). Już po paru dniach od ich zmiany babcia zaczęła mieć omamy. Słyszy dziwne dźwięki, twierdzi że to nie są szumy uszne bo jak zatka uszy to tego nie slyszy. Mówi że łóżko się jej trzęsie, jest lękliwa i boi się być sama. Trochę niepokoi mnie taka reakcja. Mogłabym przypuszczać że może są to już zmiany starcze ale dziwi mnie fakt zbieżności z zmiana leków. Czy jest możliwość że to skutek uboczny właśnie stosowanych leków ? Udać się do neurologa, psychiatry ? Jak jej pomóc? Dziękuję za poradę.
Reklama: