Reklama:

śpiaczka (15630)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Forumowiczka
01-10-2008, 12:57:00

01-10-2008 o 14:13, Joasia79 :
aniaiania- jak się Twoj mąż miewa?

Cały czas żyje i "idze" ku dobremu, jest bardzo "blisko", ale widocznie musi to jeszcze potrfać, żeby wrócić na "naszą" stronę.
Aniaiania
Początkująca
01-10-2008, 15:05:00

Witam wszystkich dziś mojego męża przeniesiono na oddział wewnętrzny z OIM.Ale pocieszono że mam szukać ośrodek dla niego poniewasz nie dam sobie rady sama.Jest karmiony przez sądę i ma rurkę trachotomi przez kórą dostaje tlen już sama nie wiem co mam robić.Może ktoś zna jakiś ośrodek /woj.warmińsko mazurskie/ w którym byłaby rechabilitacja i opieka może jeszcze zregenerują się tkanki w mózgu dopiero mineło 16 dni jak wpadł w śpiączkę cukrzycową.Może ktoś znataki przypadek i poradzi mi.żywa
żywa
Forumowicz
01-10-2008, 16:21:00

Hej. Ostatnio wspominaliście aby zrobić poradnik dla osoby opiekującej się śpiochem. Zrobiłem stronę by coś robić w tym kierunku jak znajdziecie czas to zapraszam. Serwer jest darmowy, dlatego są reklamy. Kto chętny zapraszam!
http://www.spioch.yoyo.pl/ [addsig]
\"Sapiens est invictus, cuius etiam si corpus constringatur, animo tamen vincula inici nulla possunt\" http://www.spioch.org.pl
gość
01-10-2008, 17:30:00

Witam wszystkich. Dowiedzialam sie mój Michał ma dotleniony mózg tylko w 20% czy to znaczy ze moze on umrzeć? Przyjaciel Michala napisal ze jezeli nie zacznie głeboko oddychac badz nie odzyska przytomnosci to bedzie z nim bardzo żle.
Początkująca
01-10-2008, 17:37:00

Witam wszystkich. Dowiedzialam sie mój Michał ma dotleniony mózg tylko w 20% czy to znaczy ze moze on umrzeć? Przyjaciel Michala napisal ze jezeli nie zacznie głeboko oddychac badz nie odzyska przytomnosci to bedzie z nim bardzo żle.
gość
01-10-2008, 17:57:00

Joasiu79 - niedotleniony mózg tzn. nie w chwili obecnej, tylko w czasie zajścia. W czasie epizodu /zawału/ jego mózg był niedotleniony w czasie / tu nie wiem jakim/ , że nastąpiły zmiany w/g lekarzy uszkadzające mózg w 80 %. Pocieszeniem może być fakt, że człowiek ,który jest uzdolniony i dobrze wykształcony używa mózgu tylko zaledwie w 10 %, to daje nadzieję, że zdrowe komórki mogą przejąć rolę uszkodzonych, czego Wam życzę. Marychaj
Początkująca
02-10-2008, 05:20:00

Witam Wszyskich. Otrzymałam wiadomość, ze mój Michał mial zatrzymana akcje serca.
W jakim stopmniu mógłbyć niedotleniony mózg?
Czy zatrzymanie akcji serca moze być spowodowane odłaczeniem od respiratora? ( próbą wybudzenia? czy nie tylko?)
Powiedźcie jak było u waszych śpioszków bądz u Ciebie Grześ, sam przez to przechodziles.
pozdrawiam.
Początkująca
02-10-2008, 05:23:00

pomódlmy się kochani za wszystkich spioszków i tych co wracaja do zdrowia !!!!!!!!!!
gość
02-10-2008, 06:10:00

Grzesiu - nie mogę się zalogować - nie umię? - Marychaj
Początkująca
02-10-2008, 06:23:00

Marychaj - Musisz się najpierw wylogować. też myslalam ze mam problem poprostu zapomnialam sie wylogowac!!!
wylogowałam sie i automatycznie wrzucilo mnie na stone logowania i dziala.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: