Reklama:

śpiaczka (15630)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
15-09-2008, 20:39:00

mam pytanie do osób które korzystają z cewników wewnętrznych lub zewnętrznych: jak czesto wymieniacie worki na mocz, czy codziennie, czy po jednorazowym wypełnieniu czy co kilka dni?
gość
15-09-2008, 20:48:00

dzięki za wszystkie rady MarychaJ, Tereniu i Grzesiu dzisiaj byłam u Krzyśka i w szoku jestem. Apetyt mu dopisuje, nie było marudzenia przy jedzeniu, a jadł naprawde dużo. Licze na to, że tak już zostanie. Poza tym już mu się przypomniały fajki i tylko pytał czy zapalić może
Mori
gość
15-09-2008, 21:36:00

witam na forum mam problem jak wszyscy mój syn dwa lata temuuległ wypadkowi jest od roku w domu jest wybudzony ale bez kontaktu chętnie podzielę się doswiadczeniami jakie posiadam benia
gość
15-09-2008, 21:39:00

worki na mocz wymieniam dwa razy w tygodniu benia
gość
16-09-2008, 04:58:00

Mori - wykorzystaj chorobę Krzysia i powiedz mu, że palenie jest kategorycznie zabronione / niewiele skłamiesz/. Mówi Ci to była nałogowa palaczka / 15 lat nie palę/ - Marychaj
Forumowicz
16-09-2008, 06:09:00

Hej. Ja od incydentu tez nie miałem fajka w zębach, czasem by sie chciało [addsig]
\"Sapiens est invictus, cuius etiam si corpus constringatur, animo tamen vincula inici nulla possunt\" http://www.spioch.org.pl
gość
16-09-2008, 09:42:00

Mori, ale przynajmniej wiesz ze to ON, ze wraca skoro juz o fajki pyta
na tym poziomie choroby to nawet nie musisz klamac ze to mu szkodzi, prseciez dopiero nauczyl sie sam oddychac i jesc.
pozdrawiam
Megi
gość
16-09-2008, 10:44:00

Grzesiu, a dokłanie, to kiedy miałeś incydent?
Trzymam za Ciebie kciuki, aby chęć na papierosa szybko Ci mięła. Dla mnie jednym z argumentów do rzucenia palenia / zdrowotne do mnie nie przemawiały/ była uwaga mojej córki, która w drogerii, kiedy kupowałam sobie perfumy, zapytała się mnie: mamusiu, a po co ci te perfumy, przecież jak się naperfumujesz, to i tak zapach pełnej popielniczki przebija z twojej skóry? Popatrzyłam na nią wtedy jak na osobę z innej planety, ale to do mnie przemówiło. Teraz wiem, że mówiła prawdę, ja teraz też czuję od osób palących woń pełnej kiepów popielniczki, mimo, że się myją i używają kosmetyków. Palacze pomyślcie o tym, nawet jak ktoś Wam tego nie mówi. Marychaj
gość
16-09-2008, 11:00:00

Witam
A ja rzuciłam palenie 20 lat temu, wkurzało mnie to, że stoję w kolejkach za papierosami jak za mięsem. Cały czas zdaję sobie z tego jednak sprawę, że nawet po tak długim czasie palacz jest nadal nałogowcem i nie może już nigdy próbować zapalić choćby jednego papierosa, bo nałóg wróci. Obecnie, jestem bardzo zadowolona, że mi się udało. w tak trudnych sytuacjach jekie przynosi nam życie - opiekunom śpioszków, to chyba bym kopciła odpalając papierosa od papierosa, a tak proszę nie.
pozdrawiam Terenia
Forumowicz
16-09-2008, 11:03:00

Hej. Marychaj to już prawie 2 lata. Styczeń 2007. Ale do tej pory mam ochotę [addsig]
\"Sapiens est invictus, cuius etiam si corpus constringatur, animo tamen vincula inici nulla possunt\" http://www.spioch.org.pl

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: