Reklama:

Zwapnienie w sierpie mózgu (27)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
12-08-2009, 11:04:00

HEJ. ODEBRAŁAM WŁASNIE WYNIKI I TAKZE MAM ZWAPNIENIE ORAZ DO TEGO COŚ W RODZAJU NACIEKU W KSZTAŁCIE TKANKI TŁUSZCZOWEJ.MAM KŁOPOT Z PORUSZANIEM SIĘ, ZAWROTY GŁOWY, PISK W USZACH. LEKARKA POWIEDZIAŁA ,ŻE ZALEŻY ZROBIĆ REZONANS, BEZ TEGO NIEK NIE PODEJMIE SIĘ LECZENIA.
JAKIS CZAS TEMU ZACZĘŁY SIĘ KŁOPOTY Z SERCEM I BÓLE STAWÓW. JAK ZGŁASZAŁAM TE OBJAWY LEKARZ POWIEDZIAŁ,ŻE SYMULUJE
gość
12-10-2009, 20:07:15

Gość 2009-02-26 08:25:00 Witam

Chcąc odświeżyć temat również zapytam o zwapnienie mózgu :

Mój mąż również to ma następstwem tego jest epileptykiem.

Co to jest? Czy to się jakoś leczy? Co jest przyczyną takiego zwapnienia ?
gość
18-11-2009, 20:47:59

Ja miałem operację guza podstawy czaszki i w mózgu pojawiły się zwapnienia w okolicach operacyjnych otóż neurolog i neurochirurg wyjaśnili mi , że zwapnienie nie jest stanem patologicznym lecz czymś w rodzaju blizn, coś jak blizna na skórze, która nie jest groźna lecz jest jakby pamiątką po uszkodzeniu skóry, tak i zwapnienie mózgu nie jest niczym groźnym i jak ktoś ma jakieś problemy neurologiczne to ich źródłem nie jest zwapnienie. Aczkolwiek ludzie po urazach lub operacjach głowy muszą uważać na wysoką temperaturę ciała, raczej unikać alkoholu i uważać bardziej niż inni ludzie na ciśnienie krwii.
Niestety bóle głowy i migreny, u niektórych osób po dziś dzień są niewiadomego pochodzenia a reszta tych dolegliwości po prostu jest tłumaczona przepracowaniem, stresem, nadmiarem kofeiny, niedoborem witamin i soli mineralnych itp Ale zwapnienie na pewno nie jest czymś czym należałoby się przejmować.
gość
05-01-2010, 23:18:26

może ktoś wie co to jest stwardnienie pnia mózgu?
gość
08-01-2010, 04:38:03

mam 31 lat 2 dni temu wyszedlem ze szpitala lezalem dwa tygodnie uraz glowy i utrata przytomnosci diagnoza zwapnienie tyle ze 3 lata wczesniej w podobnej sytuacji nic takiego nie stwierdzono wiec proponuje wszystkim w temacie sto razy upewnic sie zanim wpadnie sie w panike iprzykre jest to ze dzisiaj za pieniadze mozna tylko cos zalatwic
gość
14-01-2010, 21:28:55

moim zdaniem epilepsja jest tego brutalnym skutkiem i czy bralem leki czy nie bralem zmian w stanie zdrowia nie widzialem mysle jedynym rozwiazaniem jest konsultacja ze specjalista tematu nikogo nie moge polecic bo sam szukam a jak ktos zna to prosze o namiary na forum i z gory dziekuje
gość
22-01-2010, 11:16:14

Czy może ktoś wie co to znaczy zwapnienie czołowo cieminiowe(oponiak?)tak mi napisali 8mm na 5mm,mikoroskopijny guzek. Sami nie wiedzą do końca co zrobic i podlegam obserwacji za pól roku musze zglosic sie na konsultacje znowu do centrum onkologii w warszawie.
gość
29-01-2010, 15:22:27

Cześć, mam 25 lat, dziś na TK,którą wykonałam ot tak (gdyż pracuję w szpitalu i chciałam spawdzic co jest nie tak, bo mam czeste bole głowy) dowiedziałam sie ze mam małe zwapnienia. Tylko tyle mi pani powiedziała i dodała, że musze zrobić RMI. Czy ktoś mógłby mi powiedziec nieco wiecej o zwapnieniach? czy są groźne, i co to w ogóle jest? :(
gość
18-05-2010, 23:39:44

http://www.brainhealthandpuzzles.com/calcification_on_the_brain.html

http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20081016212037AAoZVCa

PS: Polecam zmniejszyć ilość przyjmowanych soli, nie pić wody z kranu i patrzeć za zawartość jonów w wodzie butelkowanej (szczególnie jony wapniowe i fosforany). Można przyjmować warfarin (ALE JEST TO BEZWZGLĘDNIE ZAKAZANE U KOBIET W CIĄŻY - PROWADZI DO CHONDROPLAZJI I MIKROCEFALII) Zmienić dietę z kwaśnej na bardziej zasadową. Jak piszą w artykułach nie jest to coś od czego umiera się w przeciągu tygodnia, ale trzeba o siebie zadbać.

Pozdrawiam Student Medycyny Mateusz

PS: Proszę skonsultować się z lekarzem!!! Nie szukać porad na forach.
gość
09-01-2011, 10:27:31

Witam. Mam 18 lat i prawie rok temu dostałam okropnych bóli głowy w wyniku czego traciłam przytomność kilkakrotnie. W połowie marca trafiłam do szpitala i tam też mi to się przytrafiło tyle że w tym przypadku dostałam "zimnych potów" i szumiało mi w uszach. ( A chciałam zauważyć że to był okres w którym było bardzo niskie ciśnienie). Pobolewała mnie też lewa ręka. A nie mam otyłości i nie grozi mi zawał serca. Lekarze pobierali mim krew i wynikło z badań morfologicznych że mam niski poziom potasu( a chciałam zauważyć że uwielbiam jeść pomidory i banany i mało ich w mojej diecie nie było) i ciągle uskarżałam się na bóle głowy. Zrobiono mi badanie EEG i tomografię głowy i wynikło że mam zwapnienia. I mam pytanie w związku z tym. Czy to objawy epilepsji jak twierdzą lekarze? jeśli mogę prosić to poproszę o odpowiedź na mojego e-maila m1m2m3@buziaczek.pl lub na numer gg32560344 Będę bardzo wdzięczna.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

Caspr2
Przeciwciała Caspr2 w surowicy, objawy neurologiczne i psychiatryczne, jeden lekarz twierdzi ze autoimmunologiczne zapalenie mózgu, w szpitalu nie chcą wdrożyć leczenia ze wzgledu na „zbyt dobry” stan pacjenta. Ktos pomoże ? Podpowie ?
gość
Ośrodek neurorehabilitacji z pegiem i tracho Lublin
Cześć.Syn jest po bardzo ciężkim urazie czaszkowo mózgowym ,po stabilizacji miednicy.Wybudzony od tygodnia z niewielką komunikacją typu wodzenie oczami I ściskanie prawą ręką.Szukamy ośrodka w okolicy Lublina neurorechabilitacji opieki całodobowej.Jakieś podpowiedzi może .Marta
gość
Bardzo bym prosiła o poradę.
Mama ma 60 lat choruje od roku, ręce opadają od poniedziałku zaczęła rehabilitację domową. Mam dziecko 10 letnie on na to wszystko patrzy jak mama robi się nie znośna nawet tramal nie pomaga na ból nóg.
gość
Uszkodzone nerwy w głowie
Dzień dobry, Czy aktualnie jest na forum osoba, która jak w tytule ma uszkodzone nerwy w głowie? Jak z taką chorobą radzicie sobie zawodowo jeśli jedyną realną pomocą sobie jest próba ochrony uszkodzonych nerwów przed wiatrem..? Pytam, bo nie rozstaje się z nakryciem głowy (jedynie w lato). Jeśli leki, zabiegi i operacje nie przynoszą trwałej ulgi a jedynie tymczasową to jak sobie radzicie?
Reklama: