Reklama:

ZUS zabrał mi rente /przeszłam kolejną komisję po ODWOłANIU i to samo (21)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
18-12-2008, 21:03:00

Lekarz orzecznik o dobrym sercu (tacy też są w zusie o dziwo) przyznał mi 4 mies. świadczeń.Dziwił się że przedtem potraktowali mnie "urzędowo " pomimo tego ,że mam nie dokończone leczenie . W sanatorium zusowskim wystawili za dobrą opinię o moim stanie zdrowia i od tego wszystko się zaczęło.No tak poprawa mierna tzn żadna haha .Dbają o nasze zdrowie psychiczne,żeby nam za dobrze się nie chorowało..Małgosiu u Ciebie już coś wiadomo?Pozdrawiam .G.
gość
27-12-2008, 03:13:00

18-12-2008 o 22:03, gość :
Lekarz orzecznik o dobrym sercu (tacy też są w zusie o dziwo) przyznał mi 4 mies. świadczeń.Dziwił się że przedtem potraktowali mnie "urzędowo " pomimo tego ,że mam nie dokończone leczenie . W sanatorium zusowskim wystawili za dobrą opinię o moim stanie zdrowia i od tego wszystko się zaczęło.No tak poprawa mierna tzn żadna haha .Dbają o nasze zdrowie psychiczne,żeby nam za dobrze się nie chorowało..Małgosiu u Ciebie już coś wiadomo?Pozdrawiam .G.

Witaj! NIE DOSTAłAM JESZCZE ZAPROSZENIA DO SąDU ;( Ile przyjdzie mi czekać?Pozdrawiam Was gorąco.Małgorzata.
gość
12-01-2010, 14:41:17

Byłem na recie 10 lat i w tym czasie 2 razy sie sadziłem z zus zawsze przegrywali i co z tego ze profesozy sadowi udowodnili lekaza zus ze sa debilami jak ci stale chca kogos ozdrowic na siłe jacyś códotwurcy czy co teraz nastepna sprawa w sadzie i znowu zeczo znawcy sadowi czasami mam dosyc tego cyrku pozdrawiam zdrowo chorych
gość
21-02-2011, 21:34:11

autobusem lini nr 17, ktora ma trase na Potkanow w Radomiu,zaczepili go trzej mlodzi ludzie, pytajac z nozem w reku czy nie ma dla nich pieniedzy ewentualnie papierosow.Zgodnie z prawda odpowiedzial,ze nie ma. Przetrzymali go sila w autobusie i wyprowadzili z niego na koncowym przystanku.Byla to pozna pora nocna..Koncowy lini nr 17 ma bardzo zla reputacje, gdyz,zyja tam ludzie z pogranicza marginesu spolecznego,wiec nikt nie zwrocil uwagi na czterech mezczyzn szarpiacych sie na przystanku.Oczywiscie pan kochany kierowca udal,ze niczego nie widzi a bylo na co patrzec,bo tak zbili i zmasakrowali mojego przyjaciela ze stracil on wtedy przytymnosc....gdy sie ocknal i w miare doszedl do siebie nie wiedzial gdzie sie znajduje..... Mial zlamane zebra,polamana szczeke w kilku miejscach,peknieta podstawe czaszki....w konsekwencji czego mial (ZLE) przeprowadzana trepanacje czaszki,oczywiscie mowa jest o radomskim swiatku swietych,nietykalnych krow(lekarzy,oczywiscie nie generalizuje) ktorzy zawsze wiedza co robia a na koniec okazuje sie,ze wszystko poszlo NIE TAK,ale.....ale nie skonczylo sie na jednej TREPANACJI CZASZKI !!! odbylo sie jeszcze ich 3!!! za pierwszym razem panom lekarzom cos nie wyszlo i uznali moze,ze zawsze beda mogli sobie jeszcze podlubac w mozgu mojego przyjaciela;(
W wyniku zle przeprowadzonej operacji ,po dosc krotkim czasie zaczal saczyc sie plyn (mozgowo-rdzeniowy) z nosa wyzej wsponianego Darka.I tak to wlasnie sie wszystko zaczelo...walka z wszechwladna URZEDNICZA NIEMOCA !!!!!
Otrzymal on prawa do renty na podstawie komisji badan lekarskich,o niezdolnosci do pracy.Chcialem jeszcze nadmienic,iz z mozgu mojego przyjaciela panowie DOKTOROWIE zrobili POLATANA DETKE !!!!! z ktorej tak naprawde niewiele zostalo;(
Pisze do pani dlatego,ze borykaja sie z calym system URZEDASOW BEZDUSZNYCH ktorzy siedza na swoich stolkach i nie widza krzywdy ludzkiej!!!!
patrza tylko na jedno.....ILE KTO IM DA, OTO CALA PRAWDA O NASZYM CHORYM SYSTEMIE
Na domiar ZLEGO zabrali Darkowi prawo do renty ktorzy sami mu ja dali!!!!
gość
06-12-2015, 14:13:24

To jeszcze nic, ja jestem po wylewie krwi do mózgu (naczyniak), który miałem 10 lat temu, muszę brać codziennie kilka razy tabletki na pamięć, na ból głowy, na uspokojenie, mam problemy z pamięcią bieżącą, szukam pracy i nigdzie nie chcą mnie wziąć. Nie mogę dźwigać, jestem pod stałą kontrolą lekarską i mam robione angiografie co 2 lata, 3 lata temu miałem robioną embolizację, teraz jest w głowie mgiełka na wielkość połowy paznokcia małego palca w ręce. Powiedziano mi, że to jest za małe, aby móc zrobić embolizację, a za duże, żeby się wchłonęło i tak sobie żyję. Bez renty, bez pamięci, bez pieniędzy. Taki mamy kraj, młody człowiek chce jakoś żyć ale nie może bo dają innym renty, którzy załatwiają sobie u lekarzy odpowiednie papiery. Nic tylko uciekać z naszej kochanej Polski, bo widać co się dzieję. Pozdrawiam
gość
27-04-2016, 15:54:54

Ja odwoływałem się parę miesięcy temu od decyzji ZUS, ale nie wyobrażam sobie walki z nimi na własną rękę. Znalazłem pana adwokat, który się tym zajmuje i ma bardzo wysoką skuteczność. Może ktoś też skorzysta - http://www.adwokat-riedel.pl/ . Pan Patryk Riedel jest profesjonalistą, nawet stresu mniej było. Miasta, w jakich można się do niego udać do Katowice i Wodzisław Śląski. Warto walczyć :)
gość
31-10-2016, 19:41:52

Witam Nazywam się Bartek, mam problem. Zus odżucił drugie odwołanie od decyzji. Jak uzyskać informacje potrzebne do założenia sprawy. Nie mam pieniędzy na adwokata, co robić? Mam ucisk na główny trzon kręgosłupa w odcinku lędziwiowym, kupe zwrodnień i przepuklin. co się z tym Wiąże, w 2010r straciłem czucię od pasa w duł. cały rok uczyłem się chodzić, lecz moja lewa noga pozostała na wpół bez czucia. Ale moim głównym problemem jest ból, nie ta noga bo z nią pracowałem. nikt mnie nie chce operować, więc od 2010r faszeruje się przeciwbulowcami, którę niszczą mi wontrobe. przez ten ból nie mogę się załatwić przez 2 tygodnie. chodzenie sprawia mi ból, leżenie, stanie i siedzenie też. Są to 4 podstawowe funkcje człowieka- skoro na tym pułapie nie daje rady i wegetuje. to jak mam wrócić do pracy. w odmowie mam napisane że muszę się dalej leczyć bo rokowanie co do chorzenia jest nie pewne.
gość
18-11-2017, 09:49:58

Nie trać renty rodzinnej ani wojskowej! Zapisz się już dziś do szkoły Nova Centrum Edukacyjne w Legionowie! Wystawiamy zaświadczenia potrzebne do Rent Rodzinnych w ZUS oraz Wojskowego Biura Emerytalnego.
gość
29-03-2018, 19:48:00

Co oznacza INR w kołatanie serca
gość
30-03-2018, 20:40:57

Wez napisz co tobie dolega bo napewno nie MRI, a skad ten skrot wziales gosciu , miales jakies badania ?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: