Reklama:

ZUS zabrał mi rente /przeszłam kolejną komisję po ODWOłANIU i to samo (21)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
19-11-2008, 20:42:00

Tym razem postanowiłam złozyć papiery do sądu,czekam na "zaproszenie"stamtąd ,jak ja się boję tego wszystkiego ,oby tam na sali sądowej nie pojawił się atak przez te wszystkie nerwy jakie przejdę I czy pomoże mi SąD ?Pozdrawiam Was Wszystkich,Wy też GDYBY kiedyś Wam zus zechciał zabrać rente to koniecznie złożcie papiery do sądu-RENTA NAM SIE NALEżY -WALCZCIE O SWOJE !!!!!!!!
gość
19-11-2008, 20:54:00

Mnie ZUS nie przyznał świadczenia ,jestem po operacji kręgosłupa i przed następną operacją. Zus uznał mnie za zdolną do pracy a medycyna pracy za niezdolną-koło się zamyka.Oddałam sprawę do sądu i też czekam.Na rentę papiery też złożę ,nie odpuszczę.Pozdrawiam .
gość
19-11-2008, 21:26:00

witaj/no widzisz jacy ZłODZIEJE CHLEBA Masz rację renta nam chorym się nalezy.Walcz o swoje pieniążki.?Przecież ludzie chorzy muszą jeśc tabletki a za co będą kupowali tę drożyznę?Będą pożyczali od ludzi ale jak długo tak można ?Powodzenia Ci życzę .Pozdrawiam.Małgorzata z Wrocławia.Jak juz bede po pierwszej rozprawie to opisze jak było i co zrobił sąd.
gość
05-12-2008, 16:18:00

Do Małgosi.ZUS nie przekazuje mojej sprawy do sądu ponieważ wskazano nowe okoliczności dotyczące niezdolności do pracy(druga operacja kręgosłupa-niezdolnośc wystawiona przez szpital do 3o .01)Kierują sprawę ponownie do orzecznika więc znowu trzeba czekac a ja od połowy października jestem bez świadczeń ale co ich to obchodzi.
gość
05-12-2008, 16:27:00

Jezeli chodzi o rente no to moze opisze moj przypadek, mam epi, guza mozgu i takie tam rozne jeszcze. Gdy skladalem papiery o rente 2 razy mi odmowiono, nie skladalem wtedy odwolan, za 3 razem gdy wyszlo ze mam guza takze mi renty nie przyznano, napisalem odwolanie, znowu to samo, pozniej oczywiscie do sadu pracy trzeba bylo uderzac i tak tez zrobilem az tu nagle niewiadomo skad przyszlo nagle wezwanie na zwykla komisje zusowska i rente dostalem, nie wiem czy to przypadek czy poprostu zrozumieli ze jaki by nie byl wynik to bym sie odwolywal dalej i to poskutkowalo. Ale taka prawda ze tej renty nie ma niewiadomo ile, to sa tak naprawde smieszne pieniadze jezeli ktos np mieszkam sam czy ma na utrzymaniu rodzine a pracowac naprawde nie moze, co prawda lepsze to niz nic. Ale jak to sie mowi jakie panstwo taka renta
gość
05-12-2008, 18:27:00

Jeśli zus wie ,że przegra sprawę w sądzie to powołuje na nowo swoją komisję.Pieniądze na pewno niewielkie ,ale składki tak jak w moim przypadku potrącali przez 24 lata a teraz chorujesz to wegetujesz .Pozdrawiam i zdrówka zyczę.G.
gość
05-12-2008, 23:11:00

05-12-2008 o 19:27, gość :
Jeśli zus wie ,że przegra sprawę w sądzie to powołuje na nowo swoją komisję.Pieniądze na pewno niewielkie ,ale składki tak jak w moim przypadku potrącali przez 24 lata a teraz chorujesz to wegetujesz .Pozdrawiam i zdrówka zyczę.G.

Zaraz to zuz przegrywa w sadzie sprawe i na nowo powołuje komisję ale bez sensu.Nie rozumiem i znowu wszystko na nowo do sadu-sprawa?Pozdrawiam.Małgorzata z Wrocławia.
gość
06-12-2008, 00:16:00

nie o to chodzilo, jezeli zus wie ze przegra w sadzie bo czlowiek zlozyl odwolanie juz do sadu pracy to wtedy powoluje swoja komisje i wysyla list z data itd zeby czlowiek przyszedl aby nie bylo rozprawy tylko wszystko zostalo w zusie bo decyzja komisji w takich wypadkach bedzie taka ze przyznaja rente
gość
06-12-2008, 00:31:00

06-12-2008 o 01:16, gość :
nie o to chodzilo, jezeli zus wie ze przegra w sadzie bo czlowiek zlozyl odwolanie juz do sadu pracy to wtedy powoluje swoja komisje i wysyla list z data itd zeby czlowiek przyszedl aby nie bylo rozprawy tylko wszystko zostalo w zusie bo decyzja komisji w takich wypadkach bedzie taka ze przyznaja rente

to co ponowna komisja ma byc,nierozumiem,to zus i tak bedzie robil wszystko aby nie pojawic sie w sadzxie?
gość
07-12-2008, 19:30:00

Czy wyrównali wam rente za miesiące wstecz od których złożyłyście wnioski. Jeżeli nie to trzeba sie starać. ja to starałabym sie również od odsetki. Nie dajcie sie wykiwać ZUS!!!!

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: