Reklama:

zmniejszenie szpary ocznej, zapadniecie oka (18)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
25-01-2016, 14:50:15

Witam, mam podobnie z lewym okiem. Ale byłam u okulisty i zalecił mi krople do oczu albo napar z rumianku polany na chusteczkę i trzymać przy oku parę minut. Mi pomogło, polecam xD Marta
gość
09-03-2017, 21:57:30

Dochodzą nowe objawy, bo sobie to wmawiasz podświadomie,
pamiętaj najlepszym lekarzem, Jest twój własny umysł.
gość
10-03-2017, 12:43:37

przecież nie prawdą jest , że człowiek może umrzeć
gość
19-06-2021, 07:44:17

Gość 2012-12-18 16:05:07
Leczę się na nerwicę ,długo ostatnio strasznie gwiżdże mi w uszach bolą strasznie gałki oczne aż do głowy i sącoraz głębiej w oczodołach jakby ściśnięte coraz gorzej widze oczy są coraz mniejsze szpary oczne ledwo już otwieram do tego czuję cały czas taki jakby prąd w szyi i bóle szyi (oraz zawroty głowy czasem bardzo silne), kręgosłupa strasznie osłabiło mi się krążenie i jest mi ciągle zimno drętwieją mi nogi, ręcei mam coraz większe lęki jestem coraz słabsza żaden lekarz mi nie chce pomóc podaja mi tylko antydepresanty mam już tego dosyć jak tak dalej pójdzie skończę ze sobą do tego mam straszne bóle brzucha stwierdzono zespół jelita drażliwego .Wykręca mi nogi i ręce przy silnych lękach. Nie mogę już tego dłużej znieść skończę ze sobą .
gość
19-06-2021, 07:47:51

Podane liczne objawy prawdopodobnie związane z zaburzeniami emocjonalnymi, nerwicą, somatyzacją
Konieczna pełna konsultacja neurologiczna i rozmowa z Psychologiem Psychiatrą Ważny stan ogólny, fizyczny i psychiczny, praca, rodzina, sytuacja życiowa tryb życia, używki
Ważna pełna historia choroby i historia leczenia ; Podstawowe badania laboratoryjne krwi, żelazo, ferrytyna, TSH , EKG Pozdrawiam
gość
02-07-2021, 08:15:30

Też mam problem ze zmniejszeniem się szpary ocznej oraz asymetrią źrenic. Do tego mam jeszcze asymetrię w czerwienieniu się i poceniu się twarzy. Czy może ktoś polecić neurologa (najlepiej na NFZ, zaliczyłam wiele prywatnych wizyt i nikt mi nie pomógł) który nie zbagatelizuje problemu. Najlepiej Warszawa i okolice
gość
11-08-2022, 16:42:50

Gość 2012-12-18 16:05:07
Leczę się na nerwicę ,długo ostatnio strasznie gwiżdże mi w uszach bolą strasznie gałki oczne aż do głowy i sącoraz głębiej w oczodołach jakby ściśnięte coraz gorzej widze oczy są coraz mniejsze szpary oczne ledwo już otwieram do tego czuję cały czas taki jakby prąd w szyi i bóle szyi (oraz zawroty głowy czasem bardzo silne), kręgosłupa strasznie osłabiło mi się krążenie i jest mi ciągle zimno drętwieją mi nogi, ręcei mam coraz większe lęki jestem coraz słabsza żaden lekarz mi nie chce pomóc podaja mi tylko antydepresanty mam już tego dosyć jak tak dalej pójdzie skończę ze sobą do tego mam straszne bóle brzucha stwierdzono zespół jelita drażliwego .Wykręca mi nogi i ręce przy silnych lękach. Nie mogę już tego dłużej znieść skończę ze sobą .
gość
03-03-2023, 04:11:38

To jest Borelioza z odmiana neurologiczna Bartonellą wiekszosc lekarzy nie ma o tym pojecia !
Mam te wszystkie objawy, zapadniete oko, slabe miesnie polowy twarzy, bole glowy i twarzoczaszki. Ewentualnie choroba Gravesa Basedowa do sprawdzenie. Pozdrawiam
Gość 2012-01-02 21:19:49
Witam, mam podobną przypadłość. Moja lewa szpara powiekowa jest zwężona, do tego kącik ust po tej stronie jest lekko uniesiony. Cierpię na chroniczny ból połowy twarzy (oko i jego okolice, policzki, kącik ust). W badaniu RMI zauważono torbiel w okolicy ciemieniowej, jednak lekarze twierdzą, że nie ma to nic wspólnego z bólem. Przepisano mi leki przeciwbólowe i wzmacniające, bo nie ma podstaw żeby uznać ten ból za objaw jakiegoś schorzenia. Gdyby nie te zewnętrzne symptomy mogłabym się zgodzić, ale wydaje mi się, że jest niestety inaczej. Będę wdzięczna za odpowiedź, nawet za najmniejszą wskazówkę, naprawdę bardzo cierpię i mam dość leczenia "w ciemno" (brałam szereg leków na różne choroby).

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Uszkodzone nerwy w głowie
Dzień dobry, Czy aktualnie jest na forum osoba, która jak w tytule ma uszkodzone nerwy w głowie? Jak z taką chorobą radzicie sobie zawodowo jeśli jedyną realną pomocą sobie jest próba ochrony uszkodzonych nerwów przed wiatrem..? Pytam, bo nie rozstaje się z nakryciem głowy (jedynie w lato). Jeśli leki, zabiegi i operacje nie przynoszą trwałej ulgi a jedynie tymczasową to jak sobie radzicie?
Reklama: