Reklama:

Zespół kanału Guyona (24)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
12-04-2007, 21:58:00

podejrzewam ze mam Zespół kanału Guyona...
Kiedys podczas treningu upadlem na nadgarstek, bylem u ortopedy, nie stwierdzil zadnych zmian... a nadgarstek bolal, poprosilem o stabilizator, przepisal. Teraz po 2 miesiącach dalej mam ból nadgarstka, podejzewam ze to ww. przypadek. czuje lekkie mrowienie w małym palcu, poza tym w okolicach nadgarstka cały czas mnie cos boli...
co powinienem zrobić? czy jest to uleczalne, jezeli tak to w jaki sposób?
prosze o odpowiedz...
z góry dziękuje.
gość
09-11-2008, 17:20:00

Zespół kanału GUYON dotyczy stawu łokciowego, a więc to nie to schorzenie... proponuję dokładną diagnostykę nadgarstka, skoro boli to musi być przyczyna. Może to być np.pęknięcie kości łódeczkowatej, proponuję powtórne rtg, bo zaraz po urazie zazwyczaj nie ma śladu. Jeśli rtg nic nie wykaże rozważałbym tomografię komputerową.
gość
09-11-2008, 17:20:00

Zespół kanału GUYON dotyczy stawu łokciowego, a więc to nie to schorzenie... proponuję dokładną diagnostykę nadgarstka, skoro boli to musi być przyczyna. Może to być np.pęknięcie kości łódeczkowatej, proponuję powtórne rtg, bo zaraz po urazie zazwyczaj nie ma śladu. Jeśli rtg nic nie wykaże rozważałbym tomografię komputerową.
gość
17-03-2009, 14:17:00

idz po skierowanie na EMG ono wykaże co ci jest
gość
17-03-2009, 14:17:00

idz po skierowanie na EMG ono wykaże co ci jest
gość
18-03-2009, 19:41:00

Loge de Guyon to Zespól Kompresyjny newu łokciowego w okolicy nadgarstka. Pomysł z ENG jaknajbardziej godny polecenia. A tak na marginesie gdzie robi sie takie bdania? Prywatnie czy na NFZ. Pozdrawiam.
gość
26-03-2009, 08:09:00

Badani EMG,mozna zrobiczNFZ lub pryatnie.Prywatnie placilam 200 zl tydzien temu.Z NFZ trzeba miec skieowanie, o ktore ciezko sie doprosic.Jestem juz po zabiegu(zespol kanalu Guyona)prawa reka.3 lata temu lewa ,zespol ciesni nadgarstka i odbarczenie nerwu lokciowgo.W tych przypdkach najlepsze badanie(EMG),rezonans nadgarstka robiony w styczniu nic nie wykazal.
Początkujący
22-05-2009, 07:26:00

WITAM, czy majac zespół kanału nadgarstka łokciowego ( zespół Guyona ) operację należy wykonać ma stawie łokciowym cz w nadgarstku
waldi
gość
31-05-2009, 11:12:00

22-05-2009 o 09:26, WALDI633 :
WITAM, czy majac zespół kanału nadgarstka łokciowego ( zespół Guyona ) operację należy wykonać ma stawie łokciowym cz w nadgarstku

Witam. W tym przypadku operacja robiona jest w nadgarstku, gzie ten kanał przebiega. Pozdrawiam Sara.
gość
31-05-2009, 11:21:00

26-03-2009 o 09:09, gość :
Badani EMG,mozna zrobiczNFZ lub pryatnie.Prywatnie placilam 200 zl tydzien temu.Z NFZ trzeba miec skieowanie, o ktore ciezko sie doprosic.Jestem juz po zabiegu(zespol kanalu Guyona)prawa reka.3 lata temu lewa ,zespol ciesni nadgarstka i odbarczenie nerwu lokciowgo.W tych przypdkach najlepsze badanie(EMG),rezonans nadgarstka robiony w styczniu nic nie wykazal.

Witam. W piątek miałam operację odbarczenia nerwu łokciowego na poziomie łokcia. Niestety nadal mam dotychczasowe objawy. Czy w Pani przypadku po kilku zabiegach wszystkie objawy minęły? Pozdrawiam.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: