Reklama:

Zespół Adiego (27)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
11-09-2006, 15:26:00

Od 9 miesiecy mam anizokorię. W oku w ktorym źrenica jest powiększona akomodacja jest zaburzona i dużo gorzej widzę. Okuliści nic niepokojącego w oczach nie widzą i neurologicznie też jest wszystko w porządku. Miałam zrobiony MR, który też jest bez zarzutu. Ostatnia diagnoza brzmi "zespół Adiego". Na necie niestety nie moge nic znaleźć na temat tej choroby. Może ktoś z internautów zetknął się z tym problemem i mi pomoże??
gość
16-09-2006, 15:15:00

Pupilotonia.to jest twoj zasadniczy problem
Zrenica jest szarsza i nie reaguje na swiatlo.Brak innych golegliwosci.Takze nie ma czym sie martwic!Choroba ta z kregu zaburzen ukladu autonomicznego.
Poza tym jestes zdrowa!!!!
gość
19-09-2006, 09:05:00

Witam, mam taka sama dolegliwość! Powiększona żrenica w jednym oku, osłabiony wzrok. Robilem mase badań, począwszy od okulistycznych, rezonans magnetyczny, tomografie, MR itp. Nic nie wykazalo! Djagnoza to "Zespół Adiego". Niestety mam problemy ze wzrokiem, jest to uciazliwe i nie wiem co z tym zrobic, zeby poprawić no i zeby bardziej sie nie pogorszył. Podobno jest możliwa soczewka ktora ten wzrok poprawia, ale nie wiem nie stosowałem. Czy ktos ma jakies jeszcze doswiadczenia w tego typu dolegliwosci?????? Prosze o odpowiedz! Pozdrawiam
gość
12-10-2006, 16:10:00

Bardzo prosze o kontakt na maila bosha@interia.pl . Moze wspolnymi silami dojdziemy do czegos. Pozdrawiam
gość
18-10-2006, 20:01:00

ja też mam od dwoch lat rozszerzoną źrenice w jednym oku. Badania neurologiczne wykazały słabe odruchy nóg. Od roku pogorszył mi się wzrok.
Początkująca
03-11-2006, 14:21:00

Zespol Adiego jest to zespol neurologiczny objawiajacy sie anizokoria i zniesieniem odruchow skokowych i kolanowych wystepuje u mlodych kobiet czesto rodzinnie, przyczyna nieznana. nie wymaga leczenia
martula
gość
22-06-2007, 16:54:00

19-09-2006 o 11:05, gość :
Witam, mam taka sama dolegliwość! Powiększona żrenica w jednym oku, osłabiony wzrok. Robilem mase badań, począwszy od okulistycznych, rezonans magnetyczny, tomografie, MR itp. Nic nie wykazalo! Djagnoza to "Zespół Adiego". Niestety mam problemy ze wzrokiem, jest to uciazliwe i nie wiem co z tym zrobic, zeby poprawić no i zeby bardziej sie nie pogorszył. Podobno jest możliwa soczewka ktora ten wzrok poprawia, ale nie wiem nie stosowałem. Czy ktos ma jakies jeszcze doswiadczenia w tego typu dolegliwosci?????? Prosze o odpowiedz! Pozdrawiam
gość
04-01-2008, 17:59:00

03-11-2006 o 15:21, omarta :
Zespol Adiego jest to zespol neurologiczny objawiajacy sie anizokoria i zniesieniem odruchow skokowych i kolanowych wystepuje u mlodych kobiet czesto rodzinnie, przyczyna nieznana. nie wymaga leczenia
gość
13-10-2009, 06:21:29

Warto w oku z porażona akomodacja zastosować korekcję do czytania. Poprawi to ostrość widzenia do bliży i zniesie odruchowy skurcz akomodacyjny w oku towarzyszącym. pozdrawiam okulista
gość
30-10-2009, 20:24:13

witam serdecznie, mój syn ma powiększoną żrenicę w jednym oku, objawy jak wszyscy, tzn słabsze widzenie w tym oku, a także bóle głowy, jesteśmy w trakcie badań, TK ok, okulisycznie jeszcze nie do końca przebadany, ale podejrzewaja zespół adiego, poza tym mądra lekarka podpowiedziała, potrzebna konsultacja stomatologiczna, koniecznie zeby muszę być zdrowe, poza tym reumatologiczna, mam zamiar dociekać w czym jest przyczyna, będę pisała na ten temat, proszę ludzi z podobnymi problemami o dzielenie się doświadczeniami, Pozdrawiam,,, :)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: