Reklama:

zawroty głowy, ciemno przed oczami (...) (16)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
29-06-2008, 15:40:00

a co do pytania: co to może być?
i co czeka mnie u lekarza?
gość
29-06-2008, 15:40:00

Witam, pisałam o tym na innym forum, ale dostałam odpowiedź, że powinnam pójść do lekarza rodzinnego, który na pewno wyśle mnie do neurologa, więc piszę tutaj aby dowiedzieć się czegoś więcej. Oto mój post:

Mam 17 lat. Od 1-2 gimnazjum (13-14lat) mam zawroty głowy. Nigdy nie zemdlałam, choć raz w szkole (3 gim.) gdy wstałam z podłogi żeby wejść do klasy to zrobiło mi się strasznie ciemno przed oczami, zaczęła boleć głowa (skronie, zatoki - tak w okolicy oczu) i musiałam się szybko czegoś złapać bo inaczej bym upadła. I te zawroty występują do dziś. Czytałam, że mogą być spowodowane upadkiem, który zdarzył się nawet dawno temu. A i owszem, mi się coś takiego zdarzyło. Uderzyłam z całej siły głową w lód, chyba w 1 gimnazjum. Nic z tego nie pamiętałam, jedynie to, że się poślizgnęłam i upadłam, usłyszałam straszne echo w głowie, taki bum. Nagle straciłam ze wszystkim kontakt, a jak otworzyłam oczy to koleżanka już była przy mnie. Jakiś czas bolała mnie po tym głowa. Ale nie poszłam do lekarza, nie wiem czemu. I wiem, że głupia jestem.
Objawy jakie występują dziś podczas zawrotów?
Nie robi mi się niedobrze, zaczynają mnie tylko boleć skronie, zatoki. Czasami słyszę szum w uszach. Oczywiste, że za każdym razem robi mi się słabo, i tak hmm.. jakbym się miała nagle rozpłynąć, wszystko mi się rozluźnia (w sensie negatywnym). I nie występują aż tak od razu po wstaniu z łóżka, tylko jak np. wstanę, praktycznie dobiegnę do kuchni jakieś 10m, zatrzymam się przy szafce żeby coś wyciągnąć i wtedy mnie to dopada..

Dodam jeszcze, że jestem osobą szczupłą. Moje bmi to 18,25. Od zawsze taka byłam, po rodzicach. Nie odchudzam się. A, i powinnam nosić okulary (słabe +0,25).
Do tego zawsze, bez względu na porę roku czy pogodę mam zimne dłonie, stopy, a nawet ten czubek nosa.
To jest chyba rzecz indywidualna, ale moja babcia miała anemię, tato ma nadciśnienie, a mama od nastoletnich lat ma chore zatoki.
gość
14-08-2011, 07:10:01

ja mam tak samo,ale ja z tym musze wybrac sie do lekarza,bo mam do tego migrene zdiagnozowaną przez neurologa,ale mam takie napady,ze przez taki napad np.2 tygodnie biorę silne leki,chodze nacpana ale glowa nie boli i da sie funkcjonowac,niedawno doszly zawroty glowy i ciemnosc przed oczami,do tego czasami jak robi mi sie ciemno przed oczaki trace "przytomność" nie wiem jak to nazwać,ale jestem swiadoma,tylko dopada mnie odrętwienie i upadam,chcociaz jestem swiadoma to neipotrafie nic zrobic (kilka sekund) potem wszystko wraca do normy.Przedzwonilam do swojego neurologa i kazal przyjsc
gość
09-09-2011, 14:42:39

Witam mam 18 lat i ostatnio zaczęło mi się zawracać w głowie i robić ciemno przed oczami na 2-3 sekundy. Występuje to jeden do dwóch razy dziennie . Co to może być i czym jest spowodowane ?
gość
13-10-2013, 17:03:45

Dobry wieczór. Mam 13 lat . Od 6 klasy robi mi się ciemno przed oczyma i kręci mi się w głowie , nie mam pojęcia co to. ;/
gość
13-10-2013, 17:22:06

Do nauki leniu to nie żadna choroba tylko brak chęci do nauki!!!!!!!!!11
gość
13-10-2013, 20:30:52

Miałam podobnie w wieku nastoletnim. W owym czasie byłam u lekarza i stwierdził, że to okres dojrzewania. Wiele młodych osób ma podobnie w szczególności dziewczyn. Idzcie do lekarza, ale nie przejmujcie się,aż tak bardzo :)
gość
02-02-2016, 13:42:14

Mam 13 lat i już do jakiegoś czasu jestem ciągle zmęczona, mam zawroty głowy i wtedy najczęściej musze się czegoś złapać bo czuję jakbym miała upaść. Trace też często koncentrację. Ciągle wydaje mi się że mam gorączkę. Czy może to być związane z moimi wydażeniami z ostatnich 3 lat???
Wtedy ktoś pobił mojego tatę i po jakimś czesie odbył się pogrzeb a matka zostawiła mnie już dawniej ale dzwońła potem pod wpływem alkoholu.
Teraz opiekuje się mną dalsza rodzina.
Czy to ma jakiś wpływ na mnie po 3 latach????????
Powiedzcie mi jeśli na coś wymyślicie. Mój e-mail; ami343477@gmail.com
gość
17-04-2016, 07:18:04

Witam. Mam 27 lat i od 10 lat pale papierosy. Dziś po raz pierwszy jak zapaliła papierosa jak wstalam to zakręciło mi się w głowie nie mogłam ustać na nogach zrobiło mi się bardzo nie dobrze i jak otworzyłam oczy to kompletnie nic nie widziałam. Chłopak pomogł mi dojść do łóżka położyłam się na 5 minut i wszystko przeszło. Przestraszyłam się bo nigdy tak nie miałam po porannym papierosie. Ktoś coś poradzi co zrobić w takiej sytuacji?
gość
24-05-2016, 18:43:04

Witam, mam 13 lat . Ogólnie to nawet nie pamiętam od kiedy ale wiem że długo mam podobne objawy - gdy na przykład wstaje z łóżka i przejdę sie ledwo 5 sekund... czarno przed oczami, kreci mi w głowie, czuję miękkość pod nogami, jakbym sie całkiem sie roplynela i dopiero teraz chciała się uczyć chodzić. Od razu przy takich napadach próbuje złapać się o byle co by nie upasc, ale po prostu nie mam nad tym kontroli....
Czesto tak mam. Ale to jest bardzo dziwne bo raczej nic takiego złego nie robie- nie pale, nie mam nadwagi ani niedowagi, nie jestem na nic chora ..
Z czasem sie przyzwyczaiłam, ale bylo to bardzo trudne, a szczególnie w szkole. Wszyscy byli o mnie zaniepokojeni, ale nie poszlam do lekarza. I od 2 tygodni boli mnie strasznie głowa, bez przerwy :( A te dziwne objawy chyba są od roku .
Ktoś coś poradzi? Albo wytłumaczy co ze mną jest?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: