Reklama:

wstrząs mózgu i utrata pamięci z ostanich tygodni (18)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
01-06-2007, 19:19:00

podczas meczu zawodnik podczas gry przewrócił się uderzając tyłem głowy o murawę, nie stracił przytomności i nie było innych objawów jAK bóle głowy i wymioty, ogólnie czuł się dobrze, jedynie utrata pamięci i to z ostatnich aż 2-3 tygodni jedynie szczętkowo pamiętał ostanie wydarzenia, po 3 dobach nadal zle kojarzy fakty i ma duże luki w pamięci.Pacjęt jest na obserwacji w szpitalu
Po jaki czasie dojdzie do siebie i czy wróci mu pamięć? zaniepokojony
proszę o fachowa odpowiedz
gość
02-06-2007, 20:08:00

Witam. Na pewno nie udzielę ci fachowej odpowiedzi, ale miałam podobną sytuację. Uderzyłam w tył głowy i uszkodziłam sobie węch. Wiem, że efekt przeciwuderzenia powoduje uraz właśnie po przeciwnej stronie. A to właśnie z przodu znajdują się nerwy odpowiedzialne za czucie i kojarzenie. Jestem pół roku po wypadku, węch wraca, ale bardzo powoli. Tak to jest ze zmianami neurologicznymi. Na pewno wszystko będzie dobrze, tylko czasem niestety to długo trwa. Może z pamięcią jest inaczej. Tego nie wiem na pewno.
gość
13-06-2007, 20:48:00

chyba chodzi Ci o WSTRZĄŚNIENIE mózgu?
gość
22-10-2007, 10:19:00

ja również miałam wstrząs mózgu, uderzyłam z bok głowy, ale wydarzeń z przed wypadku nie pamiętam do tej pory, podczas wypadku straciłam przytomność, lekarz powiedział, że utrata pamięci podczas tych zdarzeń jest nieodwracalna.
gość
28-03-2008, 20:53:00

Witam.Chciala bym sie dowiedziec czy mam wstrzas mozgu....wczoraj upadlam z duza sila na tyl glowy..nie pamietam jak to sie stalo,puzniej zle sie czulam,dziwnie sie zachowywalam,majaczylam.Od wczoraj mam nudnosci,bole glowy,karku,zle sie czuje.Moi rodzice powiedzieli ze mam lezec..nie bylam u lekarza oni twierdza ze nei trzeba...ale ja nie moge wytrzymac tak strasznie sie czuje..prosze pomozcie mi...
gość
28-03-2008, 21:25:00

koniecznie do lekarza !!!! To jest glowa należy wykonać tomograf komputerowy glowy!!!! glowa to nie paluszek ani ręka to poważna sprawa
gość
03-04-2008, 16:28:00

Witam. Juz dawno nie bylam na tym forum. Wczesniej pisalam o mojej mamie, ktora ma padaczke. Rok dobieraja Jej leki i jakos to nie wychodzi.... to byl ciezki rok. Kilka napadów miesiecznie, naszczescie tych slabszych bez utraty przytomności. Jednak w poniedzialek miala mocneszy atak i lekarka zmienila Jej leki. Narazie jescze dwa tygodnie bedziemy odstawiac Jej wczesniejszy lek Lamotrix....a pozniej Valprolek bedziemy wprowadzac i wlasnie chcialam sie spytac o ten lek. Prosze napiszcie mi Wasze odczucia po tym leku. Tak bym chciala zeby ten lek okazal sie tym dobrym.... Poza tym mamunka moja bierze juz Trileptal .... Dziekuje z gory i pozdrawiam goraco
gość
23-06-2008, 12:01:00

ja dwa tygodnie temu spadłam po galupującego konia. Pękła mi podstawa czaszki i pojawił się wstrząś mózgu.. od wypadku straciłam całkowicie zmysł węchu... nie czuje nic. spirytusu nie umiem rozróżnić od wody... przez co i smaków nie czuje tylko podstawowe: gorzki, słony, kwaśny, słodki. nic więcej chciałabym się dowiedzieć czy da się to wyleczyć bo mój lekarz powiedział, że nie albo samo wróci albo już do końca życia nic nie poczuje. nie chce tak żyć nic nie czuć. czy może mi ktoś pomóc?
gość
12-08-2008, 11:13:00

spadlas z konia biedny maz
gość
12-08-2008, 11:14:00

traccisz pamiec to jakim sposobem korzystasz z netu... no coment

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: