Reklama:

uszkodzenie nerwu lokciowego (18)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
11-09-2014, 08:08:23

Mam podobny problem. Dostałam od napastnika kilka razy nożem. W wyniku czego w jednej i w drugiej dloni miałam ogromny problem. Podstawowym problemem jest brak fali pobudzenia nerwu lokciowego. Nie czuje V i IV palca, mam zanik mięśni, na wskutek czego mam problem z kciukiem i wyprostowaniem III palca. Do tego zrobić mi sie obrzek na nadgarstku sino czerwony z tendencja do swędzenia. Na poczatku miałam silne prady w palcach teraz to zaniklo. I takie mój pytanie, czy w tej sytuacji bez operacji się nie obejdzie? Prawdopodobnie mam juz nerwiaki na końcach przeciętych nerwów i trzeba będzie rekonstrukcje. Ale czy nie da sie nie inaczej...?
gość
08-10-2014, 16:12:30

Witam serdecznie mam na imie Malwina miesiac temu uleglam wypadkowi w Holandii mialowicie szyba rozciela mi nerw lokciowy w okolicach nadgarstka. Po wizytach u lekarzy stwierdzili ze mam przeciety calkowicie nerw lokciowy. Nie moge ruszac 3 ostatnimi palcami na boki (z otwieraniem i zamykaniem nie ma problemu). Moje pytanie czy mial ktos podobny przypadek? I czy zna ktos dobrego specjaliste w Polsce. Z gory dziekuje.
gość
08-10-2014, 16:37:23

Witam serdecznie mam na imie Malwina miesiac temu uleglam wypadkowi w Holandii mialowicie szyba rozciela mi nerw lokciowy w okolicach nadgarstka. Po wizytach u lekarzy stwierdzili ze mam przeciety calkowicie nerw lokciowy. Nie moge ruszac 3 ostatnimi palcami na boki (z otwieraniem i zamykaniem nie ma problemu). Moje pytanie czy mial ktos podobny przypadek?Czy jest to uleczalne I czy zna ktos dobrego specjaliste w Polsce ktory moze mi pomoc. Z gory dziekuje.
gość
19-10-2014, 19:10:04

Zabieg odbarczenia chirurgicznie nic mi nie pomogl. Szukam pomocy.
gość
20-11-2014, 22:53:53

idetycznie skaleczyle sie jak ty
gość
20-11-2014, 22:59:01

Treść zablokowana przez moderatora

gość
16-06-2016, 22:47:13

ja tez jestem po takim zabiegi i tez szału nie ma jestem cały czas na świadczeniach z zusu bo z pracy mnie zwolnili
staram sie też o chorobę zawodową
gość
30-04-2017, 15:39:53

Lekarz stwierdził u mnie zespół rowka nerwu łokciowego i muwil że trzeba operować miałam drętwienie palców 4 i5 i mrowienie dłoni nie robił żadnego prześwietlenia jestem na chorobowym miesiąc i z ręką jest już wszystko w porządku czy nadal muszę ją operować

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: