Reklama:

uszkodzenie nerwu lokciowego (18)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkująca
05-01-2010, 18:11:10

przy usuwaniu zespolen w stawie lokciowym 3 m-ce temuzostał uszkodzony nerw, mam wynik badania emg, niestety nic mi to nie mowi...moze ktos mi wyjasni, czy jest to powazne uszkodzenie i czy jest nadzieja na wyleczenie"Askonalne uszkodzenie wlokien ruchowych n.lokciowego z blokiem przewodzenia w lokciu, za czym przemawia ponad 80% spadek amplitudy odpowiedzi z punktu powyzej lokcia oraz zwolnienie szybkosci przewodzenia w samym rowku lokciowym do 24m/s.Brak odpowiedzi przy stymulacji wlokien czuciowych nadanego nerwu lokciowego" bardzo z gory dziekuje i pozdrawiam
gość
05-01-2010, 19:07:07

Uszkodzenie jest powazne, ale nie znaczy to ze nieodwracalne. Musisz zglosic sie jak najszybciej do neurochirurga, bo byc moze trzeba bedzie zrobic rekonstrukcję nerwu. Powodzenia.
Początkująca
05-01-2010, 19:49:11

hm dziekuje bardzo, wlasnie w piatek wybieram sie z tym badaniem do mojego neurologa, pewnie mnie dalej....
gość
08-02-2010, 11:57:53

Witam. Mam problem z lewym nerwem łokciowym. Badanie EMG wykazało ciężkie uszkodzenie nerwu łokciowego na wysokości łokcia. Jestem dwa tygodnie po odbarczeniu nerwu. Moje objawy typu dręwienie palca V i IV oraz dłoni od strony łokciowej nadal się utrzymują. Mam nawet wrażenie że się nasiliły. Palcec piąty coraz trudniej mi "odkleić" od IV. Mam też zaniki mięśniowe na zewnętrznej stronie dłoni, przy kciuku i na wewnętrznej stronie pomiędzy palcami III i II. Proszę, o ile to możliwe o informacje, kiedy powinna nastąpić poprawa, jak długo trwa rekonwalescencja po operacji i jaki okres zwykle chorzy pozostają na zwolnieniu lekarskim. Prawdę powiedziawszy liczyłam, że w momencie, kiedy zaniknie ucisk na nerw, zniknie też uczucie drętwienia. Trochę mnie to martwi, tym bardziej że podobne objawy zacząłam odczuwać w drugiej ręce (tylko w nocy). Pojawiło się też mrowienie palców I-III, ale to sprawa z tego co wiem, innego nerwu. Czekam na informacje w sprawie rokowań pooperacynych.
Ania
gość
26-01-2011, 16:30:06

Gość 2010-02-08 12:57:53 Witam. Mam problem z lewym nerwem łokciowym. Badanie EMG wykazało ciężkie uszkodzenie nerwu łokciowego na wysokości łokcia. Jestem dwa tygodnie po odbarczeniu nerwu. Moje objawy typu dręwienie palca V i IV oraz dłoni od strony łokciowej nadal się utrzymują. Mam nawet wrażenie że się nasiliły. Palcec piąty coraz trudniej mi "odkleić" od IV. Mam też zaniki mięśniowe na zewnętrznej stronie dłoni, przy kciuku i na wewnętrznej stronie pomiędzy palcami III i II. Proszę, o ile to możliwe o informacje, kiedy powinna nastąpić poprawa, jak długo trwa rekonwalescencja po operacji i jaki okres zwykle chorzy pozostają na zwolnieniu lekarskim. Prawdę powiedziawszy liczyłam, że w momencie, kiedy zaniknie ucisk na nerw, zniknie też uczucie drętwienia. Trochę mnie to martwi, tym bardziej że podobne objawy zacząłam odczuwać w drugiej ręce (tylko w nocy). Pojawiło się też mrowienie palców I-III, ale to sprawa z tego co wiem, innego nerwu. Czekam na informacje w sprawie rokowań pooperacynych.
Ania
gość
12-04-2011, 19:10:08

berlinka21 2010-01-05 19:11:10 przy usuwaniu zespolen w stawie lokciowym 3 m-ce temuzostał uszkodzony nerw, mam wynik badania emg, niestety nic mi to nie mowi...moze ktos mi wyjasni, czy jest to powazne uszkodzenie i czy jest nadzieja na wyleczenie"Askonalne uszkodzenie wlokien ruchowych n.lokciowego z blokiem przewodzenia w lokciu, za czym przemawia ponad 80% spadek amplitudy odpowiedzi z punktu powyzej lokcia oraz zwolnienie szybkosci przewodzenia w samym rowku lokciowym do 24m/s.Brak odpowiedzi przy stymulacji wlokien czuciowych nadanego nerwu lokciowego" bardzo z gory dziekuje i pozdrawiam
gość
27-02-2012, 20:24:07

Tez zmagam sie z tym problemem tez jestem po usunieciu metali i rowniez uszkodzili mi nerw lokciowy mowia ze potrzeba czasu a tu od pol roku to samo juz nie wiem co mam z tym zrobic powodzenia
gość
07-05-2013, 17:17:05

Gość 2010-02-08 12:57:53 Witam. Mam problem z lewym nerwem łokciowym. Badanie EMG wykazało ciężkie uszkodzenie nerwu łokciowego na wysokości łokcia. Jestem dwa tygodnie po odbarczeniu nerwu. Moje objawy typu dręwienie palca V i IV oraz dłoni od strony łokciowej nadal się utrzymują. Mam nawet wrażenie że się nasiliły. Palcec piąty coraz trudniej mi "odkleić" od IV. Mam też zaniki mięśniowe na zewnętrznej stronie dłoni, przy kciuku i na wewnętrznej stronie pomiędzy palcami III i II. Proszę, o ile to możliwe o informacje, kiedy powinna nastąpić poprawa, jak długo trwa rekonwalescencja po operacji i jaki okres zwykle chorzy pozostają na zwolnieniu lekarskim. Prawdę powiedziawszy liczyłam, że w momencie, kiedy zaniknie ucisk na nerw, zniknie też uczucie drętwienia. Trochę mnie to martwi, tym bardziej że podobne objawy zacząłam odczuwać w drugiej ręce (tylko w nocy). Pojawiło się też mrowienie palców I-III, ale to sprawa z tego co wiem, innego nerwu. Czekam na informacje w sprawie rokowań pooperacynych.
Ania
Wtajemniczony
07-05-2013, 20:19:32

Witam, rehabilitacja uszkodzonych nerwów wymaga czasu, nie od razu będą one srawne w 100 %, ponieważ były wczesniej narazone na długotrwału ucisk.
gość
11-08-2014, 20:08:19

Ja tez jestem po przelozeniu nerwu lokciowego juz 4 miesiąc dolegliwości nie ustaly wręcz przeciwnie sie nasilily reka boli od nadgarstka do barku dziwne prady palce 4 i 5 scierpniete byla to juz druga operacja miało być lepiej a szalu nie ma szukam osoby o podobnych doswiadczeniach

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: