Reklama:

uszkodzenie kręgosłupa szyjnego - jak się uczyć (12)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
12-02-2017, 07:11:21

Witam, jestem po wypadku komunikacyjnym. Miałam złamanie kręgosłupa w dwóch miejscach. W tym nieszczęsny kolec obrotnika. Nosiłam orteze 5,5 miesiąca. Jedno złamanie się ładnie zrosło. Niestety kolec obrotnika zaczął się przemieszczać. Trzeba było go zespolić śrubami. Operował mnie prof. Sagan i na szczęście opercja przebiegła dobrze. Śruby będą wyjmowane za rok. I to czy dalej wpakują mniew kołnierz zależy od tego czy będą cementować dziury po śrubach czy nie. Nic mnie nie boli, jest tylko dyskomfort w funcjonowaniu bo śruby unieruchamiają głowe w 72 % . jeśli cbodzi o nauke to ja sobie odpuszczałam takie klimaty w ortezie bo było ciężko znaleźć dogodną pozycję. W 4 miesiący orteza już zaczynał bardzo ciążyć bo mięśnie gorzej funkcjonowały. Jeśli ktoś będzie się poddawał operacjom to polecam środek Lavyl Auricum. Mozna kupic prze internet. On ma nano cząsteczki, przyspiesza *** i jest przeciwbólowy. Jeśli już blizna jest wygojona to stosować maść perłową żeby rozmiękczyć blizne. Blizna ściąga się do 300 dbi po operacji i sztywna blizna często potem przeszkadza w rehabilitacji. Jeśli macie dostęp do osteopaty dobrego to polecam też na rehabilitacji terapie czaszkowo krzyżową. To też uwalnia od wszelkiego bólu.
gość
05-06-2017, 23:25:02

Witam. Odnośnie złamań kręgosłupa .Miałem złamany krąg C1,C2,C3,C4 i ząb obrotnika po upadku z wysokości .Wszystko skręcone na śruby .Minęło właśnie 4 lata i nadal odczuwam ból. Przez pół roku nosiłem kołnierz a śruby zostają na stałe .Co do pytania kolegi odnośnie możliwości nauki ? Wszystko można jednak w miarę możliwości,nie widzę przeciwwskazań do nauki .Pozdrawiam i życzę powrotu do zdrowia

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: